Четвер, 18.04.2024, 18:29
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 18

День Святого Миколая: історія свята, традиції.

 У народних легендах та переказах святий Миколай боронить людей від різного стихійного лиха. Ось чому в кожній домівці є образ Миколая Чудотворця. Святий Миколай народився 280 року в місті Патері в Малій Азії. Його батьки старанно і з любов'ю виховували свого єдиного сина, що зростав гарним хлопчиком, а, ставши дорослим, вирішив бути священиком. Отримавши спадок після смерті батьків, Миколай роздав його бідним. За переказами, він допомагав найчастіше таємно, особливо тим, хто соромився просити.  Пізніше Миколай став єпископом міста Міри в Лікії, де збереглися як легенди численні розповіді про те, як він заступався за несправедливо засуджених, про дива, які він творив при житті й після смерті.

 В Україні святий Миколай завжди вважався покровителем і заступн ... Читати далі »

Переглядів: 1408 | Додав: pokrdb | Дата: 18.12.2015 | Коментарі (0)

З року в рік в нашому краї батьки передають у спадок своїм дітям традиції звичаї, обряди  та повір’я нашого народу. Ми повинні знати і думати про свої  корені, батьківську хату, мамину пісню, бабусину вишиванку, обереги на рушниках, добрі і давні звичаї і символи нашого народу.

Грудень – незвичайний місяць. Він перший подих зими, він – підсумок річного циклу, він – підготовка до зустрічі великого Різдва Христова. Грудень  місяць, що традиційно закінчує календарний рік, наповнений святами. Услід за Катериною, Андрієм і Наумом приходять Варвари, Сави та Миколи. Саме  свята - Варвари, Сави та Миколи - називали "миколаїними святками".

17  грудня  в районному музеї, районна дитяча бібліотека та працівники музею, провели театралізовану етнографічну годину «Свята нашого дому». В заході   взяли участь учні 8 –го класу Покровської гімназії.

Ведучі заходу були самі діт ... Читати далі »

Переглядів: 474 | Додав: pokrdb | Дата: 18.12.2015 | Коментарі (0)

Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів