Середа, 24.04.2024, 20:59
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Червень » 06

На перший літній місяць, припадають Зелені свята (Трійця). День Свято́ї Трі́йці одне з головних християнських свят. Зелені свята ще називаються Русальною, Клечальною чи Гряною неділею. Трійця — найпоетичніше свято, тісно пов’язане з природою. В народі його вважають одним з найбільших свят, після Різдва і Великодня. Здавна наші пращури покривали всю долівку (підлогу) свіжою запашною зеленню (любистком, мелісою, м’ятою…). Ще з язичницьких часів в Україні прийнято вважати, що зелений дух лісу (дух дерева) приносили людині здоров’я та зцілення. Також прикрашання оселі травами сприяло доброму врожаю та служило оберегом від лиха. А ось, наприклад, прикрашання хати гілками осики, мало відлякувати відьом. У ці дні люди виходили на лісові галявини, щоб віддячити за буйнотрав’я. В основі Зелених свят лежить кул ... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: pokrdb | Дата: 06.06.2017 | Коментарі (0)

Свято всіх дітей — одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення прийняла Міжнародна демократична федерація у листопаді 1949 року. Перший день захисту дітей відзначили у 1950 році. Свято дитинства відзначають в Україні з 1998 року. Але найвизначнішим став саме 1989 рік. 20 листопада 1989 року на 44-й сесії Генеральної Асамблеї ООН була прийнята Конвенція прав дітей усього світу. Щороку на початку літа ми відзначаємо прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях дорослі прагнуть бачити здійснення своїх мрій і сподівань. 1 червня працівники дитячої бібліотеки разом з бібліотекарями Покровської громади взяли участь в районному святі, приурочене Дню захисту дітей. Цікаві та змістовні заходи для користувачів підготували працівники бібліотечних закладів. Бібліотекарями було підготовлено розважально-ігров ... Читати далі »

Переглядів: 451 | Додав: pokrdb | Дата: 06.06.2017 | Коментарі (0)

24 травня - День слов'янської писемності та культури У цей день вшановуються святі рівноноапостольні - першопросвітники Кирило і Мефодій. Вони - творці писемності, здійснили переклад богословських книг з грецької мови на старослов’янську, поширювали християнське вчення. Поява абетки і виникнення писемності сприяли розвиткові літератури слов’янських народів, і слов’янська мова стала третьою в Європі після грецької та латини.В цей день працівники дитячої бібліотеки для учнів 4-х класів Покровської ЗОШ І-ІІІ ст.. № 2 провели мовний калейдоскоп «Шануймо мову нашу над усі віки, якщо ми хочемо зватися народом».Бібліотекарі розповіли дітям, що слов’янська писемність була створена в IX столітті, близько 862 року. Н ... Читати далі »

Переглядів: 435 | Додав: pokrdb | Дата: 06.06.2017 | Коментарі (0)

Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів