П`ятниця, 29.03.2024, 17:37
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 20 » 9 травня - день Перемоги зі сльозами на очах
12:23
9 травня - день Перемоги зі сльозами на очах

6 травня в Покровській районній дитячій бібліотеці було проведено ранок «І пам'ять серця, і вічний смуток». Ведуча Бобир С.І. розповіла дітям 4-х класів Покровської гімназії про грізні роки Великої Вітчизняної війни. Але кожного року 9 травня ми відзначаємо День Перемоги, і ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для нашого щастя.

Все менше і менше залишається тих, хто пам’ятає злочин фашистів зі свого трагічного досвіду. Серед тих, хто йшов дорогами війни, були і наші односельчани, які повернулися живими до рідних домівок. Не став виключенням і Василь Антонович Шульга, якого запросили на зустріч. 

Василь Антонович розповів, про свій важкий шлях до Перемоги. У свої неповні сімнадцять Василь Антонович двічі значився у списках для відправки в Німеччину, але завдяки збігу обставин йому вдалося уникнути останньої відправки. 

Ще юнаком в 1943 році, Василь Антонович, прийняв перший бій на річці Молочній під Мелітополем, форсував Сиваш, воював на Балтійському напрямку, брав Кенігсберг. Неодноразово був тяжко поранений. Нагороджений орденами Слави, Вітчизнної війни І ступеня, медалями «За мужність», «За відвагу» та іншими нагородами, що рясніють на його грудях.

Потім учні подарували ветерану музичне вітання, читали вірші. На закінчення заходу діти всі разом заспівали пісню «Сонячне коло», солістом якої був Тимофій Мицик.

До цього заходу було оформлено книжково-ілюстративна виставку «І слава й безсмертя, і подвиг живий».

Переглядів: 516 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів