Вівторок, 19.03.2024, 07:12
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Дарування – це особливе явище. Книга – найкращий подарунок. А коли вона подарована бібліотеці, де її прочитає не один десяток користувачів, то це найцінніший подарунок. Адже це дає можливість продовжити життя книги, підтримати бібліотеку, поповнити фонд бібліотеки. Особливо приємно, коли бібліотеці дарують книги місцеві автори. Дякуємо Фінчук-Цвіркун Ірині, яка для читачів нашої бібліотеки подарувала літературні альманахи до яких увійшли її твори та твори авторів нашого краю. 
Порадували читачів дитячої бібліотеки  кольоровими енциклопедіями, казками, пригодницькими творами Шамотій Лариса з сином Станіславом, Халабуда Юля.  
Подаровані книги знайшли своїх читачів! Нам хочеться від усієї душі сказати велике спасибі всім нашим дарувальникам за безцінні дари, за щедрість душі та добре серце.   
Дарування книг  бібліотеці — це давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення книжкового фонду,  показник престиж ... Читати далі »

Переглядів: 113 | Додав: pokrdb | Дата: 16.09.2021 | Коментарі (0)

Для учнів 3- А класу бібліотечні працівники підготували цікавий матеріал до уроку «Я досліджую світ».
Дітям розповіли про Ніка Вуйчича, який став легендою. 
Він народився без рук і без ніг, та зумів зробитися світовою знаменитістю. Його біографія надихає, мотивує і піднімає хворих на ноги. 
Історія життя цієї людини незвичайна, але вона завжди наповнена щастям, радістю, безстрашністю, силою волі та бажанням жити настільки повно, наскільки це можливо. Адже, як говорить Нік Вуйчич, всі страхи і обмеження — це лише плід наших фантазій. 
Ця людина радіє життю як ніхто інший, у кого є все. Він подорожує і дає масштабні семінари, змушуючи людей посміхатися та плакати.
 Нік  довів собі, батькам і всьому світу, що він — повноцінна його частина, що він створений для чогось великого.
На прикладі життя Ніка Вуйчича ведуча хотіла донести дітям, що потрібно для матеріального та духовного розвитку в житті, що цей ... Читати далі »

Переглядів: 150 | Додав: pokrdb | Дата: 15.09.2021 | Коментарі (0)

У цей сонячний день до нас завітали учні 1 – А класу Покровської гімназії  на пізнавально-оглядову екскурсію «Чарівний світ книги». Діти ознайомилися із бібліотекою,  переглянули новинки періодики для малят та повторили правила користування книжками,дізналися  розпорядок  роботи бібліотеки. З цікавістю юні читачі переглядали нові енциклопедії та різноманітні казкові книги.З великим задоволенням  гралися на килимі іграшками та малювали малюнки. 
   Усміхнені обличчя дітей та їх слова вдячності, свідчили про те, що їм дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія.

... Читати далі »

Переглядів: 126 | Додав: pokrdb | Дата: 15.09.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні до нас завітали учні 3-Б класу та учні групи продовженого дня Покровської гімназії на інформаційну годину, присвячену до Дня фізичної культури і спорту, а це свято відзначається щорічно у другу суботу вересня(11 вересня).
    Для них було проведено спортивну вікторину  « Спорт - знайка», огляд літератури книжкової виставки «Україна спортивна», під час якого читачів познайомили з літературою про значення спорту і фізкультури, цікава руханка «Звірятка» та  ритмічна розминка «Ми руками, ми ногами»,грали в шахи. Діти були активними та веселими.

... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: pokrdb | Дата: 14.09.2021 | Коментарі (0)

Літні канікули добігли  до  кінця, але зустрічі з друзями в стінах  бібліотеки у самому розпалі. Бібліотекарі  привітали активних читачів з початком нового навчального року  і  почастували  солодощами. Створивши  дітям  чудовий настрій,  взамін отримали позитивні емоції та вдячність маленьких відвідувачів.
    Бажаємо усім вам на цьому шляху підкорити нові вершини знань, зустріти добрих і надійних друзів та досягти омріяної мети. Нехай ваші здібності, наполегливість стануть запорукою визначних успіхів у  житті.

... Читати далі »

Переглядів: 113 | Додав: pokrdb | Дата: 14.09.2021 | Коментарі (0)

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України у Покровській дитячій бібліотеці проведено майстер-клас: «Краса і велич символів державних».
Постійні відвідувачі бібліотеки  готувалися до свята: виготовляли паперові прапорці, вчилися виготовляти патріотичні жовто-блакитні браслети, до яких кріпили символічну квітку - логотип Дніпропетровщини до 30-ї річниці Незалежності України.
Хочеться щоб діти виросли гідними громадянами та зберегли шанобливе ставлення до своєї Батьківщини.

Переглядів: 100 | Додав: pokrdb | Дата: 19.08.2021 | Коментарі (0)

«Що можна робити в бібліотеці?» – спитаєте ви. Багато чого цікавого, несподіваного, захоплюючого. Тут справжнє  роздолля для дітей: розвиваючі настільні ігри, все для малювання, ліпки та іншої творчої роботи.
Бібліотекарі вітають появі в стінах бібліотеки дружні компанії дітей, які зайшли просто поспілкуватися між собою серед книг. Розташуватися в зручних кріслах – мішках, де ніхто не буде заважати обговорити нагальні проблеми, почитати книгу.
Дорогі діти! До закінчення літніх канікул лишилося менше місяця і у вас є можливість провести добре час в бібліотеці! Ми чекаємо на вас!!!


... Читати далі »

Переглядів: 139 | Додав: pokrdb | Дата: 11.08.2021 | Коментарі (0)

Дітям, що цінують справжні детективні історії ми пропонуємо добірку книг з захопливим, ненудним сюжетом. Жанр детективу користується широкою популярністю серед підлітків. Найчастіше він захоплює навіть тих дітей, які читати не люблять. Тільки розкривши книгу  вже не в змозі відірватися, адже так хочеться дізнатися, що буде далі, чим закінчиться сюжет.
При цьому крім розважальної функції  детективи ненав'язливо допомагають навчатися, розвиваючи пам'ять, логіку, інтелект в цілому, поповнюючи словниковий запас.

Кріс Колфер. Країна Історій. Чари бажання. Серія «Країна історій»

Коли бабуся подарувала близнюкам Коннеру та Алекс «Книгу історій» — сімейну реліквію, вони навіть і не уявляли, що вона забере їх до свого світу — світу, де всі казкові герої справжні. Де Золотоволоска у розшуку, Спляча Красуня шукає спосіб пробудити своє королівство від сну, а королева Попелюшка от-от народить дитинку! Як би казковий світ ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Додав: pokrdb | Дата: 10.08.2021 | Коментарі (0)

У нашому календарі є ряд свят, які присвячені тим чи іншим представникам тваринного світу. У цьому ряду впевнено стоїть Всесвітній день кішок, який відзначається всіма любителями цієї прекрасної тварини 8 серпня з 2002 року. Його ініціатором став Міжнародний фонд Animal Welfare. Ці милі, по більшості пухнасті і ласкаві тварини, давно і по праву заслужили у людей повагу й любов. На сьогоднішній день, за даними проекту DilovaMova.com, налічується близько 256-ти порід домашніх кішок, кожна з яких володіє своєрідним набором достоїнств і якостей, що дозволяють їй залучати до себе все більше і більше уваги з боку численних любителів  цих прекрасних створінь.
Про котів написано багато книг, їм присвячують вірші, знімають мультфільми та фільми.
    Напередодні цього свята працівники дитячої бібліотеки підготували цікаву, пізнавальну програму.
Дітям розповіли про котів та кішок цікаві факти. Переглянули відеофільм «Веселі кошенята». Провели м ... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: pokrdb | Дата: 07.08.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні  День Хрещення Київської Русі . 
Понад тисячу років тому відбулася важлива подія, яка змінила хід й визначила долю багатьох поколінь українців. 
День Хрещення Київської Русі щороку відзначається на державному рівні, яке встановлене згідно з Указом  від 25 липня 2008 року.  Датою свята обрано 28 липня – адже саме цього дня православний світ вшановує пам’ять рівноапостольного князя Київського Володимира Святославовича. Він, як відомо, не лише сам навернувся до християнства, а й посприяв тому, що воно стало державною релігією Київської Русі.
За переказами, саме в цей день у 988 році князь Володимир прийняв нову віру і повернувся до Києва, щоб охрестити народ Русі. 
Запровадження християнства на Русі сприяло зміцненню державності, поширенню писемності, створенню визначних пам'яток літератури. Під його впливом розвивалися живопис, кам'яна архітектура, музичне мистецтво, розширювалися і зміцнювалися культур ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: pokrdb | Дата: 28.07.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів