П`ятниця, 29.03.2024, 11:45
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Про все цікаве на планеті читай в журналі і в газеті

     Світ української дитячої преси зростає попри всі економічні, духовні, видавничі негаразди. 
У 2021 році Покровською дитячою бібліотекою було передплачено  17 назв дитячих журналів та газет для різних вікових категорій. Широкий репертуар дитячої преси задовольнить найвибагливіші читацьких інтереси читачів. Для розвитку читачів наша бібліотека передплачує  журнали  розважального, навчального характеру, науково-популярні.
     Щомiсячний яскраво ілюстрований дитячий журнал « Малятко» друкує казки, вiршi, загадки, комiкси, пiзнавальнi оповiдки, саморобнi iграшки, пiсеньки. Вмiщує сторiнку для батькiв
Подорожі, пригоди, народознавство, логічні завдання, конкурси з призами у кожному номері. Розваги, вірші, казки, комікси, ігри та багато корисної інформаці ... Читати далі »

Переглядів: 148 | Додав: pokrdb | Дата: 25.01.2021 | Коментарі (0)

Переглядів: 131 | Додав: pokrdb | Дата: 25.01.2021 | Коментарі (0)

Ювілей видатного українця –130 років від дня народження Павла Григоровича Тичини.
Творча спадщина талановитого поета, ученого-літературознавця, публіциста, перекладача, як і раніше, не залишає байдужими численних шанувальників, а ліричні вірші поета, пронизані тонким почуттям прекрасного, назавжди увійшли в скарбницю світової літератури. Про нього написано досить багато: створено антології, детальні біографічні матеріали, зібрано його малюнки, художні твори, відкрито музей.
Народився 27 січня 1891 р. в с. Піски (нині Бобровицького району Чернігівської області) в багатодітній родині сільського дяка. З дитинства був змушений заробляти собі на хліб, співаючи в церковному хорі. Навчався в бурсі, а потім — у Чернігівській духовній семінарії. Саме тут вирішилася його подальша доля: один із викладачів семінарії — художник і поет М. Жук познайомив здібного учня з М. Коцюбинським. П. Тичина став відвідувати його «суботи», на які збиралися поети-почат ... Читати далі »

Переглядів: 127 | Додав: pokrdb | Дата: 22.01.2021 | Коментарі (0)

22 січня в Україні відзначається величне національне свято – День Соборності України. 
Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.
21 січня 1990 року жителі багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили живий ланцюг, відзначивши цю історичну дату .
На виставці під назвою «Україно, ти для мене диво!»,  підготовлену працівниками дитячої біб ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Додав: pokrdb | Дата: 21.01.2021 | Коментарі (0)

Новий рік – одне з  найдавніших і найпопулярніших  свят.
Чекають його з нетерпінням і дорослі і діти.
     Працівники дитячої бібліотеки, Наталя Володимирівна Ліпська та Тетяна Михайлівна Голіздра,  прикрасили бібліотеку до Нового року.  Підійшли до цього креативно, підключивши свою фантазію.
Оздобили  бібліотеку власноруч зробленими прикрасами,
створили фотозону, біля якої  можуть фотографуватись відвідувачі.
Хочете поринути в атмосферу казки? Хочете відчути наближення свят та Нового року? Тоді вам  до нас! 

... Читати далі »

Переглядів: 163 | Додав: pokrdb | Дата: 24.12.2020 | Коментарі (0)

День Святого Миколая особливе свято – це свято віри, світла і добра. Всі його чекають з нетерпінням.
18 грудня Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей запросила   талановитих читачів на  свято Миколая, яке відбулося онлайн. Дітей привітали Миколай,  директор,  методист, обласної дитячої бібліотеки письменниці зі Львова, Дніпра, Кам'янського. 
Покровська дитяча бібліотека приєдналася до свята, запросивши дітей, які активно брали участь в житті бібліотеки.
Наші читайлики брали активну участь у різних Всеукраїнських конкурсах.  В традиційних, які проводяться кожного року, Всеукраїнському конкурсі дитячого читання «Книгоманія-2020», переможцем якого стала Маша Кононець.
В Всеукраїнському конкурсі «Лідер читання» взяла участь учениця Покровської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 ,  Лабецька Альбіна. ЇЇ портфоліо було надіслано на конкурс в Дніпропетровську обласну бібліотеку для дітей. 
В Міжнаро ... Читати далі »

Переглядів: 180 | Додав: pokrdb | Дата: 21.12.2020 | Коментарі (0)

Напередодні свята Дня Святого Миколая працівники Покровської дитячої бібліотеки  отримали приємний подарунок від Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей.
Це диски з відеофільмами про відомих людей, книги, календар, подяку за активну участь в конкурсах. 
Щиро дякуємо за такий приємний подарунок!  

Переглядів: 292 | Додав: pokrdb | Дата: 17.12.2020 | Коментарі (0)

Дітям, що цінують справжні детективні історії.
Саме детективи є такими книгами, які допомагають дітям «розчитатися». Спочатку діти знайомляться з новими героями, а потім поступово втягуються в читання. Для цікавого дозвілля Покровська дитяча  бібліотека пропонує вам звернути увагу на  твори Андрія Кокотюхи такі як «Таємниця зміїної голови», «Гімназист і Вогняний змій».
 Шукачі скарбів повертаються! Тепер герої книги Андрія Кокотюхи , котрі одного разу вже розкрили таємницю козацького скарбу, вирушають на мальовниче Поділля. Тут є старовинний княжий замок і похмурі лабіринти підземних печер. Колись у цих краях гуляв народний месник Устим Кармелюк. Вороги називали його розбійником. І десь там сподвижники Кармелюка заховали великий діамант небаченої краси. За скарбом, звісно, полюють лихі люди. Вони хочуть забрати собі не лише діамант, а й увесь замок. Чи вдасться нашим героям — Данилові, Богданові, Льоньці та їхнім н ... Читати далі »

Переглядів: 131 | Додав: pokrdb | Дата: 16.12.2020 | Коментарі (0)

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА 2020
Мета та завдання Тижня права  - розповсюдження правових знань серед дітей та підлітків.
І сьогодні ми хочемо познайомити Вас з міжнародним правовим документом «Конвенція ООН про права дитини».
В стародавній Спарті слабких, кволих дітей кидали із скелі в прірву, вважаючи, що з них не виростуть сильні і здорові воїни. В часи кріпацтва дітей насильно відбирали у матерів і продавали, наче річ. В різні епохи неоднаково дивилися на виховання і догляд за дітьми. Аж у 17-18 ст. на дітей, нарешті, починають звертати увагу – шиють дитячий одяг, створюють дитячі іграшки, пишуть дитячі книги, дитячі пісні та музику. «А хіба раніше діти не мали одягу, іграшок? – спитаєте ви». Та не мали. Дитина носила довгу сорочку, а коли виростала – одяг, як у дорослих. Знаємо, що дітям було нелегко, не було законів, які ... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: pokrdb | Дата: 10.12.2020 | Коментарі (0)

Починаючи з 2008 року, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права згідно з Указом Президента України від 08.12.2008  № 1149 з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Захід проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини. Адже саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.
Цього року Всеукраїнський тиждень права проходить  з 7 по 13 грудня.
Тиждень права  має на меті підвищити рівень правової культури населення, а також поінформованість громадян щодо їхніх конституційних прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту.
У рамках тижня Покровська дитяча бібліотека  підготувала книжкову виставку «Права дитини, читаючи казку», яка  сприяє підвищенню рівня правової культури читачів бібліотеки,  поглибленню правових знань дітей, про їхні конституційні права та обов’язки, мож ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Додав: pokrdb | Дата: 09.12.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів