Четвер, 28.03.2024, 23:52
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 9 » День фізичної культури і спорту України
11:13
День фізичної культури і спорту України

Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).

Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європі було відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.

Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд СРСР. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «золотим м’ячем" як найкращі футболісти Європи.

Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові) - це найбільше досягнення в історії олімпіад. Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.

Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки. Боксерів Володимира і Віталія Кличків, плавчиху Яну Клочкову, гімнастику Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.

В 2015 році День фізичної культури і спорту України припадає на 12 вересня.

Як вирости здоровим і сильним, як правильно  організувати свій відпочинок, дізнатися більше про історію Олімпійських ігор, видатних спортсменів України вам розкажуть книги, які ви можете знайти їх в Покровській районній дитячій  бібліотеці.

 

 Спорт: енциклопедія/авт..-упорядники М.О.Володарська, Є.С.Канєвський.-

Сімферополь: Таврида, 2012.- 320с. іл..(Серія «Дитяча енциклопедія)

Відкривши енциклопедію “СПОРТ”, ти, друже, потрапиш у захоплюючий світ спорту, де панують грація і пластика, мужність і витривалість, спритність і сила, відкриєш для себе багато цікавого про своїх спортивних кумирів, і, можливо, сам захочеш стати одним з тих, хто створює спорт майбутнього.

 

 


  Попов Ю.Г., Жизнь выдающихся людей. 115 знаменитых спортсменов. Судьбы и

рекорды.-БАО, 2006 г.

В книгу ввійшли біографії спортсменів, які залишили свій слід в історії вітчизняного та світового спорту. Велика праця та незламна сила  волі зробили їх кумирами мільйонів вболівальників. Читач знайде на сторінках книги самі яскраві епізоди і таємні подробиці із життя видатних спортсемін.

 

 


 Дорога в Країну здоров’я: збірник нарисів і порад юним фізкультурникам / упорядник І.Ф. Горбенко. – К.: Веселка, 1984. – 158 с.: іл.

  Нариси цього збірника і поради олімпійських чемпіонів допоможуть вам стати сильними і мужніми. З книжки ви дізнаєтесь про роль науки і техніки в розвитку спорту, про те, як спорт виручав людей в тяжких життєвих обставинах.

 

 


  Коростелев Н. Б. 50 уроков здоровья: рассказы / Николай Коростолев. – М.: Дет. лит., 1991. - 144 с.: ил.

 Готові ви 20 хвилин в день приділити здоров’ю своїх дітей? Якщо так, то прочитайте цю книжку. Це короткий підручник здоров’я не лише для дітей, але і для дорослих.

 

 

 


Семенов И. Учись быть здоровым, или Как стать Неболейкой. – М.: Полиздат, 1991. - 176 с.

    Головний герой Неболейко дає поради юним читачам і їхнім батькам, щоб вони були веселі і здорові, щоб подружилися з спортом, дотримувалися режиму дня. Ця книжка для спільного читання батьків і дітей.

 

 


Гомельский, А. Я. Энциклопедия ба

скетбола от Гомельского / А. Я. Гомельский. — Москва: ФАИР-ПРЕСС, 2002. — 352 с.: ил., портр

Гомельский Олександр Яковлевич - людина-легенда, патріарх світового баскетболу, володар  унікальної  колекції  титулів і нагород. Він виховав плеяду талановитих  іграків, які стали  знаменитими в усьому світі. В своїй новій книзі він розказує про життя, кар’єру, друзях, родину, про те, хто і як керує грою гігантів,про баскетбольний  кодекс і правилах гри, про судейство, про баскетбольні школи і великих іграках. Для широкого кола читатачів.

 

 


 Похожее изображениеПопова Е. 105 самых популярных настольных игр.- «Сталкер, АСТ», 2004 г.-320 с.: ил.                    

Ця книга є все для тих, хто любить спокій і в той же час азартні ігри. Це можна знайти Ігри на Шаховій дошці, на ігрове поле, кістки, чіпси, монети, матчі, доміно, Карткові ігри та багато інших. Грайте та вигравайте!

 

                               


                                                                        Азаркин, С/ А. Его Величество Футбол [Текст] / С

. А. Азаркин. - Д. : Січ, 2003. - 

184 с.: ил.

Книга розповідає про історію світового, 

українського і дитячо-юнацького та аматорського футболу на Дніпропетровщині.

 

 

 

 

 


Ширяев А.Г. Хочешь стать боксером?.-Москва : Физкультура и спорт, 1986. - 143с.,ил.

Як освоїти основи боксу техніка і тактика будувати свої класи, яку запобіжні заходи повинні прийняти при підготовці боксер, обговорюється в цій книзі. Тим не менш, без всеосяжний самовдосконалення, а саме без знання в галузі фізичної культури, гігієни, етики не можуть розраховувати на успіх в оволодінні боксу. Таким чином, у цій книзі багато місця відводиться загальних питань фізичного виховання. Для підлітків і молодих людей, що бажають вступити мужній спорт бокс.

Переглядів: 570 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів