П`ятниця, 19.04.2024, 02:33
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Липень » 12 » День Конституції України
18:54
День Конституції України

Кожна держава, окрім своїх символів (гімну, прапора та герба), має ще й Конституцію. Цей документ є першорядним і найважливішим. Слово «конституція» в перекладі з латинської мови означає «устрій», «установлення». Згодом цим словом став називатися звід основних законів держав.

Важко жити, працювати, творити в хаосі, безладді, керуючись лише одним правилом: що хочу — те й роблю. І тому ще з давніх часів люди почали упорядковувати своє життя. Спочатку, мабуть, це були просто загальні домовленості, але згодом вони стали непорушними правилами. А найважливіші з правил стали законами й увійшли до окремого зводу, що потім отримав назву конституція.

Конституція визначає головний порядок у державі та права її громадян. Так, наш світ підкоряється певним законам: є закони природи, які упорядковують життя на Землі, є закони Божі — закони найвищої моралі, що допомагають нам відокремлювати добро від зла. А є державні закони — правила існування в суспільстві, яких мають обов’язково дотримуватися всі громадяни тієї чи іншої країни.
Кожна держава має свою конституцію і вважає її найціннішим документом. У цьому документі закладено основу держави — її суспільні й національні цінності, життєво важливі права та свободи громадян. Конституція — це гордість країни, день її прийняття вважається великим святом.

Конституція України — звід найголовніших законів нашої держави. Її було прийнято 28 червня 1996 року. День прийняття Основного Закону є державним святом .

У дитячій бібліотеці  до  Дня Конституції України було проведено патріотичну годину «Конституція – основа нашої держави». Бібліотекарі розповіли дітям про автора першої української конституції, мужнього і справедливого Пилипа Орлика, про Конвенцію ООН, про права дитини, чим є конституція для держави й суспільства, що таке суспільний та державний лад країни.

Діти познайомилися з  історичною, правознавчою, українознавчою літературою, яка була представлена на  книжковій виставці " Основний закон – надійна опора держави"

Переглядів: 456 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів