Четвер, 28.03.2024, 15:03
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 18 » День святого Миколая.
21:08
День святого Миколая.

День Святого Миколая: історія свята, традиції.

 У народних легендах та переказах святий Миколай боронить людей від різного стихійного лиха. Ось чому в кожній домівці є образ Миколая Чудотворця. Святий Миколай народився 280 року в місті Патері в Малій Азії. Його батьки старанно і з любов'ю виховували свого єдиного сина, що зростав гарним хлопчиком, а, ставши дорослим, вирішив бути священиком. Отримавши спадок після смерті батьків, Миколай роздав його бідним. За переказами, він допомагав найчастіше таємно, особливо тим, хто соромився просити.  Пізніше Миколай став єпископом міста Міри в Лікії, де збереглися як легенди численні розповіді про те, як він заступався за несправедливо засуджених, про дива, які він творив при житті й після смерті.

 В Україні святий Миколай завжди вважався покровителем і заступником усіх дітей. У цей день діти чекають його з нетерпінням: вони знають, що за їхню слухняність та працьовитість Миколай Чудотворець принесе їм безліч подарунків. Тож намагаються бути весь рік чемними та слухняними, гарно вчитися у школі та поважати старших. У ніч з 18 на 19 грудня в оселі, де живуть діти, нечутно приходить Миколай і так само нечутно кладе переважно під подушки, а іноді у черевички сплячої малечі жадані дарунки.

А що чекає неслухняних? Ну, таких в Україні геть мало. Якщо трапляються, то їм дістається різочка, але тоненька і недовга. А якщо мама й тато дуже попросять Миколая, то крім різочки святий все ж покладе бодай цукерку чи мандаринку.

В переддень свята,  діти клубу "Книга і лялька", що діє в дитячій бібліотеці, під керівництвом Цвіркун О.М., створили святковий настрій  для учнів продовженого дня  Покровської гімназії .   Провели пізнавально-розважальну вікторину,   показали виставу  про неслухняну дівчинку.

Діти отримали  величезне задоволення .

 

Переглядів: 1406 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів