Четвер, 25.04.2024, 04:08
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 25 » Історична година
09:32
Історична година

22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави.

Це свято було встановлено Указом Президента України на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників, як данина всенародної пошани до тих, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з'єднань Радянської Армії на захід.

З нагоди відзначення Дня партизанської слави дитяча бібліотека в районному краєзнавчому музеї провела з користувачами бібліотеки, учнями Покровської І-ІІІ ст. ЗОШ №2, Покровської гімназії  історичну годину «Пам'ять про минуле».  Бібліотекар Бобир Світлана Іванівна та директор краєзнавчого музею Перерва Тетяна Василівна розповіли дітям про героїв Великої Вітчизняної війни нашого району, про партизанський рух на території рідного краю під час Великої Вітчизняної війни, про підпільні організації на окупованих територіях та про дітей-героїв. Разом пригадали земляків, які воювали в партизанських загонах.  Це -  Галя Критина, Сергій Тимофійович Купрін, Іван Тимофійович Хотюн, Іван Порфирович Кравчута, Макар Маркіянович Кочерга, Петро Олексійович Куліков.

Дізналися діти і про нашу землячку  Наташу Богуславську, яка воювала в партизанському загоні «Переможець», командиром якого був Герой Радянського Союзу, полковник Дмитро Миколайович Медвєдєв.

До дня вшанування партизанської слави  бібліотека організувала виставку  «І слава й безсмертя, і подвиг живий».  

 


 

Переглядів: 542 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів