П`ятниця, 29.03.2024, 17:25
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Липень » 6 » Івана Купала
13:13
Івана Купала

Івана Купала — традиційне свято, яке відзначається в Україні в ніч на 7 липня. Історично цей день був днем літнього сонцевороту – найдовший день року. А ніч на 7 липня була найкоротшою. Традиційно починалися святкування ввечері 6 липня. Дівчата споряджали опудало Марени і починали водити навколо неї хороводи, співали жартівливі пісні. Невдовзі з'являлося парубоцтво. Юнаки забирали Марену — і дівчати були вимушені робити іншу, ще кращу. Коли їм вже набридало водити хороводи і співати, дівчата кидали опудало у воду.

Цим часом хлопці робили інше опудало — Купала. Біля нього розпалювали велике вогнище. Згодом, коли до юнаків приєднувалися дівчата, розпочиналися святкові ігри.
6 липня в дитячій бібліотеці для читачів бібліотеки було проведено етно-бесіду «Пливи, пливи віночок» з якої діти дізналися про свято Івана Купала, про традиції цього свята. Даша Василенко, читачка бібліотеки, заспівала купальські пісні. На заході діти малювали купальські символи, грали в ігри, плели вінки, прикрашали купальське дерево стрічками. Читачі також познайомились з книжковою виставкою « Чарівна ніч, Купальська»

Переглядів: 419 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів