Субота, 04.05.2024, 19:39
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2022 » Вересень » 29 » Всесвітній день туризму
10:06
Всесвітній день туризму

Всесвітній день туризму (World Tourism Day) відзначається в більшості країн світу. Він був заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в іспанському місті Торремоліно (Torremolinos) і відзначається щорічно 27 вересня. Ця дата не випадкова, оскільки саме 27 вересня 1970 був прийнятий Статут Всесвітньої туристичної організації.

Слово «туризм» - французькою “tourisme” – прогулянка, подорож. Поняття туризму багатозначне - це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і ціла маса найрізноманітніших форм і напрямків.

Туризм є одним з найпопулярніших видів відпочинку. Подорожуючи люди пізнають світ – історію, культуру, звичаї  Батьківщини, інших країн та свого рідного краю.

У незалежній Україні Всесвітній день туризму був додатково закріплений Указом Президента Україні і має назву День туризму, який відзначається також 27 вересня.

Цікава та пізнавальна форма активного відпочинку є туризм по Україні. Україна захоплює природною красою, різноманітними культурними традиціями та тисячолітньою історією.

Готуючись до Всесвітнього дня туризму бібліотечні працівники підготували для читайликів бібліотеки  книжкову виставку «Світ навколо нас». Адже подорожуючи ми пізнаємо світ, відкриваємо для себе, щось нове, загадкове, цікаве.

Працівників туристичної індустрії, усіх любителів активного відпочинку, подорожей, людей  відкритих до знайомства із цілим світом, щиро вітаємо зі святом. Нехай у вашому житті буде більше приємних вражень і надзвичайних пригод!

Переглядів: 92 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів