П`ятниця, 29.03.2024, 01:23
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 13 » Всесвітній день Доброти
17:16
Всесвітній день Доброти

Не скупіться на добрі слова, 
Бо у світі так мало добра…

Головне призначення людини на землі – здатність творити добро. Біблія навчає робити добро й замислитись над життєвим сенсом. Давні слов’яни найбільше любили світло, бо воно несе добро. Людина сильна добротою повинна відчувати себе творцями добра. Де ж черпаємо джерела добра? Це Вітчизна, рідна домівка, батьки.
Дуже доброю традицією для багатьох країн стало щорічне святкування 13 листопада Всесвітнього дня Доброти (World Kindness Day), датою для якого був вибраний день відкриття в 1998 році в Токіо 1-ї конференції Всесвітнього руху доброти (World Kindness Movement). В даному заході брали участь представники Австралії, Канади, Японії, Таїланду, Сінгапуру, Великобританії і США (пізніше до Руху приєдналися й інші країни).
І як закликають організатори свята, важливо бути добрим не тільки в цей День, але і щодня, причому добрим безмежно і безкорисливо. Адже, якщо чекати подяку (в будь-якому її прояві) за свою доброту, то це вже не справжня Доброта.
До речі, у самого свята за час його існування з'явилися і свої традиції. Так, в День Доброти, крім добрих посмішок і справ, прийнято дарувати знайомим і незнайомим людям квіти (наприклад, у Сінгапурі – маргаритки і гербери). А спеціально для цього Дня французький художник Оріль (Aurele) створив символ – відкрите серце.
Цього дня Покровська дитяча бібліотека провела акцію «Поспішайте творити добро». Користувачам бібліотекарі розповідали про цей день, про правила доброти,  закликали робити добро не тільки в цей день, а й завжди. Адже це так просто – посміхніться перехожому, обійміть батьків або друга, зробіть комплімент колезі або начальнику, зателефонуйте друзям і скажіть їм, які вони чудові, переведіть бабусю через дорогу, змайструєте і повісьте на вулиці годівницю для птахів, нагодуйте бездомне кошеня чи цуценя... І цей список можна продовжувати довго. Все це займе мало часу і зусиль, але ефект буде колосальним. Адже з кожним таким, простим по суті, вчинком комусь стає краще, а значить – і більше доброти в світі. І важливо пам'ятати, що такими справами – проявами чуйності, симпатії, щедрості, дружелюбності, любові, благородства – ми вчимо робити добро і наших дітей. І, звичайно ж, бажано творити добро щодня, а не лише сьогодні – Всесвітній день Доброти.
  Кожен бажаючий розповів , яку добру справу він зробив, отримавши за це чарівний смайлик доброти та солодкий сюрприз. 
Приєднуйтесь і ви до цього доброго, чудового свята. І нехай вас завжди супроводжують слова геніального поета Т.Г. Шевченка  « Раз добром зігріте серце – вік не прохолоне».

Переглядів: 536 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів