П`ятниця, 19.04.2024, 18:21
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. 21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.

Заснування Дня рідної мови має велике значення, адже за оцінками фахівців, із понад 6000 мов, які нині існують у світі, значна частина перебуває під загрозою зникнення у найближче десятиріччя.

В Україні цей день відзначається з 2002 року.

21 лютого 2017 року до Міжнародного дня рідної мови в дитячій бібліотеці було проведено літературно-музичний ранок «Любіть Україну і м ... Читати далі »

Переглядів: 599 | Додав: pokrdb | Дата: 27.02.2017 | Коментарі (0)

14 лютого - день, коли планета осяяна найкращими, найщирішими та найніжнішими почуттями. Любов - багатогранна та фантастична коштовність. Любов та дружба - це та сила, яка рухає життя, яка дає наснагу, радість, щастя і дорослим, і дітям. Любов – найкраще почуття! Воно безкрає і не має меж, тому це свято любові д ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: pokrdb | Дата: 15.02.2017 | Коментарі (0)

Зима продовжується. Продовжуються і свята. Учасники  клубу «Книга і лялька» для дітей Покровської гімназії та батьків подарували справжнє  свято. На святі були  і чарівники , і сніговики, і лялькові герої : лисичка, ведмедик та зайчик. Білі сніжинки подарували свій танок.  Попелюшка заспівала  пісню, а глядачі допомогли їй перебирати квасолю. Весела, енергійна Пеппі  Довгапанчоха разом з дітьми провела  фізкультхвилинку  та загадала дітям загадки.  А найбільше дітям сподобалася баба Яга. Були на святі і Дід Мороз зі снігурочкою.

Нам хотілося , щоб це свято пройшло цікаво, весело і запам’яталося на цілий рік.

... Читати далі »

Переглядів: 483 | Додав: pokrdb | Дата: 26.01.2017 | Коментарі (0)

Багата наша українська земля народними  традиціями  та обрядами.

Веснянками зустрічали прихід весни, гаївками, масовими гуляннями проходили травневі свята. Коли приходять жнива звучать обжинкові пісні. Ну а взимку пора новорічно-різдвяних свят. Щедрівками й колядками  вітаються всі у передноворічну ніч та Різдво Христове.

Кутя — основна обрядова страва протягом усього періоду зимових календарних свят. Традиційно вона готується тричі. Перша,  називається Багатою  - в переддень Різдва:  друга — Щедра — на Щедрий вечір: третя — Голодна  — в перед­день Водохрещі.

Різдво є найдавнішим нашим святом. Походить воно з дуже давніх часів, коли наші предки ще не були християнами. Різдво починається Святвечором. На це родинне свято готують дванадцять страв, найосновнішою їжею, звичайно ж, є кутя та узвар.

 Щедрий вечір наступав за тиждень після Різдва, напередодні Нового року. У цей ден ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Додав: pokrdb | Дата: 16.01.2017 | Коментарі (0)

Шановні користувачі бібліотеки, колеги!

 Щиро вітаємо вас з наступаючим 2017 Новим роком!

Прийміть найщиріші вітання з Новим Роком та Різдвом Христовим! Бажаємо вам у Новому році бути здоровими, успішними, радісними та щасливими!

Хай Новий рік з добром до Вас прийде,

Здоров'я, сміх і радість принесе,

Різдво з колядою хай завітає,

Щастям безмежним Вас благословляє!

... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: pokrdb | Дата: 29.12.2016 | Коментарі (0)

Дитинство - найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки.

Щороку, починаючи з 2008 року в тиждень, що включає 10 грудня ми святкуємо День прав людини.

Цей рік не став винятком, з 5 по 11 грудня, Покровська районна дитяча бібліотека провела ряд  заходів присвячених правовому вихованню.

Для юних користувачів бібліотеки було проведено інформаційно-правовий калейдоскоп « Кожна дитина має право».

Учні Покровської ЗОШ І-ІІІ ст №2. та Покровської гімназії прослухали просвітницько-інформаційну лекцію «Права людини», яку провела головний спеціаліст Покровського бюро правової допомоги Ефіменко Олена Володимирівна. Вона ознайомила підлітків зі статтями "Конвенції ООН про права дитини", Ко ... Читати далі »

Переглядів: 491 | Додав: pokrdb | Дата: 12.12.2016 | Коментарі (0)

Відомий український письменник XIX століття Панас Мирний писав: «Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почування». Любити, шанувати і плекати рідну мову — святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку 9 листопада Україна відзначає чудове свято — День української писемності і мови. З нагоди відзначення Дня української писемності та мови районна дитяча бібліотека разом з шкільним бібліотекарем Удовиченко О.В. провели годину мовознавства  з учнями 4-В класу Покровського ліцею «Безцінна спадщина мого народу». Переглянули фільм про життя Нестора Літописця та про походження книги. Бібліотекар дитячої бібліотеки Чемерис Л.І.  познайомила зі сторінками історії української мови, згадали скорботні дати на тернистому шляху ї ... Читати далі »

Переглядів: 503 | Додав: pokrdb | Дата: 11.11.2016 | Коментарі (0)

Чарівне царство книжок

Безмежна сила книги. Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку.  Книга – мудрий друг і порадник, вона, не вміючи говорити, розповідає нам про пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ.

Бібліотека - в ній зібрана мудрість усьог о людства, яка передавалася із покоління в покоління і дійшла до наших днів.

З метою  ознайомлення дітей з бібліотекою, книгою  бібліотечні працівники провели екскурсію  для вихованців старшої групи дитячого садочку «Орлятко».

Під час заходу дітей познайомили з відділами бібліотеки, розповіли про їх роль та призначення.  На  абонементі 5-9 класів, дітей вразила велика кількість книг. На абонементі   1-4 класів  - познайомили з книгами, які тут знаходяться. Бібліотекарі розповіли їм, що хоч вони і маленькі, але можуть приходити ... Читати далі »

Переглядів: 580 | Додав: pokrdb | Дата: 11.11.2016 | Коментарі (0)

Щороку 14 жовтня — на Святу Покрову  в Україні відзначається День українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. А починаючи з 2015 року цей день особливо святковий, адже на державному рівні вирішено відзначати День захисника Вітчизни. А ще цього дня ми святкуємо день селища.

 З нагоди цих свят дитяча бібліотека провела ряд заходів.

Напередодні свята працівники бібліотеки завітали до 4-х класів Покровської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 з якими провели конкурс «Гей, ви, преславні козаченьки». Було дві команди - 4-А класу та 4-Б. Кожна команда показала свої знання  з історії та побуту козаків, з української мови , які вони спритні та розумні.   Проявили себе хлопці обох команд, тому перемогла у конкурсі козацька дружба і взаємопідтримка. Обидві команди   були нагороджені грамотами та цукерками.

А у ... Читати далі »

Переглядів: 514 | Додав: pokrdb | Дата: 12.10.2016 | Коментарі (0)

Популяризація дитячої книги та читання — одна з умов розвитку духовності підростаючого покоління.

 З метою популяризації дитячої книги та дитячого читання  в бібліотеці використовуються найрізноманітніші форми роботи: книжкові виставки, тематичні полиці, огляди літератури, голосні читання, презентації нових книг, бібліотечні уроки тощо.

Працівниками бібліотеки  було проведено бесіди для учнів 2 класу Покровської гімназії «Читання – ключ до знань», для учнів 3-Б класу - «Звідки до нас приходить книга».   Дітям розповіли про історію виникнення книги, познайомили з новинками літератури, провела літературну вікторину.

Для учнів 3-А класу Покровської гімназії було проведено бібліотечний урок «Зустріч з книгами всезнайками» та «Сучасна дитяча проза» для учнів 4 класу цієї ж школи. Дітей познайомили з довідковою літературою, що є у бібліотеці. Провели практичне заняття з словниками, ... Читати далі »

Переглядів: 570 | Додав: pokrdb | Дата: 12.10.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів