Четвер, 28.03.2024, 14:12
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

На початку літа відзначається чудове свято -   Міжнародний день друзів.
Воно хоч і не є офіційним проте хто по-справжньому уміє дружити, святкують цей день зі своїми друзями. 
Цього дня працівники Покровської дитячої бібліотеки вітали своїх маленьких відвідувачів з цим святом.  Дружба завжди була великою цінністю у житті людини, адже відшукати по-справжньому вірного друга вважається удачею. Дружба – чи не найважливіший у світі зв’язок  людей. Вона допомагає нам впоратися з проблемами, робить нас кращими, сильнішими, витривалішими. 
Для дітей провели веселу вікторину «Подорож країною дружби», провели конкурс, вгадай мультик, в якому є дружба, по картинці.
Які вони – справжні друзі? Чи завжди можна зберегти дружбу, пронісши її крізь численні перешкоди? Пропонуємо вам добірку книг, які допоможуть відповісти на ... Читати далі »

Переглядів: 126 | Додав: pokrdb | Дата: 10.06.2021 | Коментарі (0)

 5 червня – Всесвітній день   охорони навколишнього
 середовища

 11 травня 1971 року   генеральному секретареві ООН    надійшло звернення, яке підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням довкілля: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами».
У 1972 році у Стокгольмі відбулася Всесвітня конференція із захисту довкілля, на якій були присутні повноважні представники 113 держав. Учасники конференції ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони довкілля 5 червня.
Офіційно Всесвітній день охорони довкілля був заснований Генеральною асамблеєю ООН на її 27-й сесії 15 грудня 1972 року. Також була заснована нова організація в системі ООН — Програма ... Читати далі »

Переглядів: 109 | Додав: pokrdb | Дата: 08.06.2021 | Коментарі (0)

Настало літо. Але на вулиці дощі і не комфортно. Зате в бібліотеці дітям затишно, тепло, весело. 
В дитячій бібліотеці було відкрито літній бібліотечний мультзал «Мультяшне літо». Перші відвідувачі мультзалу були діти 2-х класів Покровської гімназії. Він буде працювати на протязі всього літа.
Сьогодні до бібліотеки завітали учні 3 класів Покровської гімназії. Дітям бібліотекарі влаштували справжнє свято «Перехрестя веселих забав». Діти робили руханки, в супроводжені сучасних музичних ритмів, які дали змогу підняти настрій у всіх присутніх . Співали караоке пісні, гралися, відпочивали, читали книги, переглядали журнали, дивилися улюблені мультики.
Не помітно промайнув час. Ось таке корисне дозвілля для дітей влаштували бібліотекарі.
Покровська дитяча бібліотека запрошує всіх дітей та їх батьків провести з нею літо. Бібліотека має всі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним.
... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: pokrdb | Дата: 05.06.2021 | Коментарі (0)

Літо стартувало!
1 червня в День захисту дітей працівники дитячої бібліотеки презентували книжкову  виставку  «Пора дитинства золотого»  та вітали відвідувачів бібліотеки з святом і дарували смайлики. 
 А сьогодні до бібліотеки в гості завітали учні 1-2  класів Покровської 
ЗОШ І – ІІІ ст. № 2.
Діти відправилися у «Бібліотечний круїз»: знайомилися з бібліотекою, цікавими книгами та журналами, з  правилами поводження з ними, гралися, малювали, відгадували загадки. З задоволенням провели час.
Дітям сподобалось в бібліотеці, з  посмішками і  гарним настроєм  діти покидали   бібліотеку.

... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: pokrdb | Дата: 02.06.2021 | Коментарі (0)

1 червня у всьому світі відзначають День захисту дітей. Цей день асоціюється з веселощами, морозивом, атракціонами і початком літніх шкільних канікул.
Ми поспішаємо привітати кожного малюка з цим святом.
 Побажати побільше радісних і світлих моментів,  нехай кожна дитина в цей прекрасний святковий день відчує на собі всю материнську і батьківську любов, їх підтримку і захист від усіх життєвих негараздів.
 Радійте своєму дитинству, веселиться і посміхайтеся, а також, звичайно, добре вчіться і радуйте рідних своїми успіхами! Не поспішай дорослішати, адже саме дитинство – найщасливіший, безтурботний час!
Приходьте до бібліотеки, адже у бібліотеки канікул немає!
Тут цікаво, весело, а ще дуже багато книг!

Книга – це світ чарівний та незвичний, 
книга – це диво, сповнене краси. 
Поринь у неї, ... Читати далі »

Переглядів: 110 | Додав: pokrdb | Дата: 01.06.2021 | Коментарі (0)

Нпередодні Міжнародного дня захисту дітей в Покровській дитячій бібліотеці  вчергове зібрались члени клубу «Супер матусі».  Мамам розповіли про історію виникнення цього свята. Запропонували  присутнім заходу  книги, що стануть в пригоді   у вихованні дітей.
Андреєва  Ірина Олексіївна, завідувач сектору у справах дітей,  привітала всіх присутніх з святом, побажала  щастя , чистого і мирного неба, сонячних ранків, світлих і неповторних вражень, здоров’я та удачі на життєвих дорогах! А дітям -  щасливого дитинства!
Мами та бібліотечні працівники відвідали КЗК «Покровська школа мистецт», де їм та дітям 1 класу Покровської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2,  учасники середньої групи театрального класу «Вітрила мрій»        
( викладач  Макотер Н.В.) показали виставу за п’єсою Вікторії Лєтто «Пус і Грей».
По закінченні вистави, завідуюча дитячої бі ... Читати далі »

Переглядів: 106 | Додав: pokrdb | Дата: 28.05.2021 | Коментарі (0)

Популяризація Правил дорожнього руху, особливо серед дітей, завжди є важливою, адже цього вимагає саме життя. Тому, в рамках глобального тижня безпечного дорожнього руху, який у всьому світі проходить із 17 по 23 травня 2021 році, працівники Покровської дитячої бібліотеки провели профілактичну бесіду з питань безпеки дорожнього руху для користувачів бібліотеки та дітей Покровської гімназії групи продовженого дня.  Діти переглянули тематичні мультфільми на тему «Дитинству – безпечні дороги». Пограли в настільну гру «Правила дорожнього руху». Познайомилися з літературою на цю тему.
Головною метою заходів було  формування безпечної поведінки на вулицях селища дітей, обґрунтування важливості дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження життя та здоров'я.

... Читати далі »

Переглядів: 99 | Додав: pokrdb | Дата: 21.05.2021 | Коментарі (0)

Працівники Покровської дитячої бібліотеки сьогодні прийняли участь в онлайн засіданні обласного клубу ділового спілкування «Професіонал» за темою «Бібліотека і діти: сучасне бачення якісного обслуговування», яку підготували та провели фахівці КЗК «Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей». 
Дякуємо за цікаву інформацію, професійні і змістовні поради!
Було цікаво і пізнавально.

Переглядів: 124 | Додав: pokrdb | Дата: 21.05.2021 | Коментарі (0)

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка.
Всесвітній день вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня. У 2021 році він припадає на 20 травня. Цьогоріч цьому прекрасному святу – вже 15 років.
Україна – це чарівний і благодатний край, і в ній із сивої давнини живе мудрий і добрий, творчий і натхненний народ. Саме тому, мабуть, наш народ і подарував світові неповторну українську вишивку, за якою нас упізнають в різних куточках світу. Як не можна уявити Україну без пісні й танцю, так не можна уявити її без вишиванки, без рушника та без усього, що створено руками наших мам і бабусь, татусів та дідусів.
До цього свята бібліотечні працівники для відвідувачів бібліотеки та учнів молодших класів Покровської гімназії підготували виставку-хобі «Вишиванка – символ української душі». Свої роботи залюбки надала місцева вишивальниця Біла Валентина Дми ... Читати далі »

Переглядів: 126 | Додав: pokrdb | Дата: 21.05.2021 | Коментарі (0)

               Дорогі батьки і  наші маленькі читачі! 
      Ми хочемо познайомити Вас з новими книгами, що надійшли до бібліотеки за Програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги.    
      Ваші дітки  люблять тварин і не оминають нагоди погладити кожного зустрічного котика, песика, кролика...? Прийдіть до бібліотеки. Тут ви зможете взяти книги з серії «Історії порятунку». Де у кожній книзі неповторна розповідь про порятунок тварин, нові відкриття, добрі вчинки, справжню дружбу й цікаві пригоди друзів Сема та Амелії. Разом вони допомагають лікарям «Ковчега для тварин», ветеринарної клініки у Велфорді. 
       «Історії порятунку» настільки захопливі, милі та добрі, що від них неможливо відірватис ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Додав: pokrdb | Дата: 11.05.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів