Вівторок, 16.04.2024, 10:51
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

 Земля, вода, повітря, флора і   фауна – все це довкілля, на стан   якого впливає маса чинників – від   кинутого на землю недопалка,   папірця до величезних   сміттєзвалищ і височезних труб   промислових комплексів, що   отруюють димом повітря   мегаполісів; від убитого заради   бивнів слона десь у Центральній   Африці до вирубаних декількох гектарів лісу у Закарпатті.  Головну загрозу довкіллю становить Людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.
День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року. 
В 2021 році Український День довкілля  припадає на 17 квітня.
Завжди у цей день українці долучалися до акцій, направлених на збереження та примноження природного фонду рідної ... Читати далі »

Переглядів: 150 | Додав: pokrdb | Дата: 16.04.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні відбувся онлайн семінар для працівників відділів обслуговування бібліотек для дітей за темою «Івент – менеджмент у бібліотеці для дітей». Його організували працівники Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей  на платформі ZOOM. Завідувач відділу удосконалення методики бібліотечної роботи з дітьми Резніченко Н.Л.в своєму виступі зупинилася на визначенні понять «івент-менеджмент», «бібліотечний захід», «подія в бібліотеці». Познайомили з івентами в нашій області: ідеями, досвідом, практикою. 
Цікавою був виступ письменниці Заржицької Е.І.
Багато цікавого, змістовного, потрібного в цей час в роботі бібліотеки дізналися бібліотекарі від фахівців  обласної бібліотеки. Дякуємо за змістовну інформацію.

... Читати далі »

Переглядів: 135 | Додав: pokrdb | Дата: 16.04.2021 | Коментарі (0)

Національною бібліотекою України для дітей та Національною секцією Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, заручившись підтримкою Міністерства культури та інформаційної політики України в березні було оголошено Всеукраїнський конкурс дитячого екомалюнка «Книга і діти, екологія і світ». 
Мета Конкурсу – виховання у дітей гуманного ставлення до навколишнього середовища; розкриття у творчості їхнього прагнення до збереження і примноження природних ресурсів.
Конкурсні роботи готувалися за тематичними напрямами:  Наше майбутнє – зелена і чиста планета; Збережемо свій рідний край; Скажемо «Ні» забрудненню Землі.
Читачі дитячої бібліотеки долучилися до цього конкурсу.
    Роботи  Ходарченко  Даші, Кутової Валерії, Зеленської Софії були направлені  до Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей з метою визначення регіональних переможців.
Дякуємо за участь. Бажаємо успіху! ... Читати далі »

Переглядів: 123 | Додав: pokrdb | Дата: 16.04.2021 | Коментарі (0)


12 квітня День працівників ракетно-космічної галузі   та Міжнародний день авіації та космонавтики,   присвячений першому польоту людини в космос.
 Це особливий день – день  тріумфу науки та всіх   тих, хто сьогодні займається космічною галуззю. 
12 квітня 1961 року весь світ був приголомшений повідомленням про початок нової ери космічних польотів. У цей день космонавт Юрій Гагарін облетів планету Земля на орбітальному космічному кораблі «Восток», відкривши епоху пілотованих космічних польотів людства, польоту у космос.
Україна зарекомендувала себе як космічна держава на самих витоках космонавтики як такої.
Факт №1: в Україні народилися основоположники космонавтики
Костянтин Ціолковський – радянський вчений-теоретик, є одним із засновників ракетобудування та сучасної космонавтики. Він палкий п ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: pokrdb | Дата: 10.04.2021 | Коментарі (0)

Переглядів: 121 | Додав: pokrdb | Дата: 09.04.2021 | Коментарі (0)

7 квітня весь світ святкує Всесвітній день здоров'я, який було започатковано на честь створення, а точніше – прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров'я у 1948 році. Уже тоді глобальною ідеєю  була пропаганда здорового способу життя і боротьба з розповсюдженням різноманітних захворювань.
Мета дня – привернути увагу  громадськості  до питань охорони здоров’я, залучення підростаючого покоління до здорового способу життя. 
  Необхідність вести здоровий спосіб  життя була актуальною як в стародавньому світі, так і сьогодні.  Здоровий спосіб -  є однією з найвагоміших умов та чинників формування, збереження і зміцнення здоров'я навіть у складних екологічних і соціально-економічних умовах, забезпечує високу працездатність, добре самопочуття, ефективну адаптацію до змін довкілля. 
У це ... Читати далі »

Переглядів: 156 | Додав: pokrdb | Дата: 08.04.2021 | Коментарі (0)

На початку квітня діти і дорослі всього світу святкують день народження дитячої книги. Це свято відзначається в день народження датського письменника-казкаря Ганса Християна Андерсена,одного із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів,автора всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих.
У наш складний і бурхливий час, коли стрімко зростає потік інформації, що його дістає дитина з усіх можливих джерел, твори дитячих письменників проходять випробування на подальше життя. 
Наталя Забіла − одна з найстарших українських письменниць, яка писала переважно для дітей. Впродовж усього творчого життя вона сповідувала один принцип: для дітей треба писати так само добре, як і для дорослих, і навіть ще краще.
Відома українська поетеса Ганна Чубач казки почала складати для молодших сестер. Стіна в маленькій кімнаті письменниці завішана картинами. На них герої казок і віршів Чубач − ворони, коти і лебеді. Вони намальовані лаком для нігтів і прикрашені бісером ... Читати далі »

Переглядів: 148 | Додав: pokrdb | Дата: 02.04.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні в  Україні та світі відзначають День дурня або Міжнародний день сміху.  Цей День не внесений ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, адже  він з однаковим успіхом відзначається і в Україні і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і в Скандинавії , і навіть на Сході. 
Існує безліч версій щодо походження Дня сміху. Деякі вчені стверджують, що вперше це свято відзначали в Англії; інші вважають, що Батьківщиною самого веселого свята є Франція чи Мексика.
Не виключено, що в період зародження свята День сміху відзначали в честь весняного рівнодення. Святкування цієї події обов’язково супроводжувалося веселощами, жартами і розіграшами.
Кожна країна має власні, унікальні традиції розіграшів та святкування. 
Австралія
 Життєрадісні австралійці в цей день особливо сміються і радіють життю, розігрують один одного і дарують незвичайні смішні пода ... Читати далі »

Переглядів: 142 | Додав: pokrdb | Дата: 01.04.2021 | Коментарі (0)

Промайнули, пролетіли весняні канікули. Тиждень дитячого читання в дитячій бібліотеці видався цікавим та насиченим. Щодня користувачі бібліотеки мали змогу поринути в цікавий світ книги. Знайомилися з книгами, найкращими надбаннями  української і світової літератури, новинками від Українського інституту книги. Ознайомилися з традиціями проведення Тижня, а також слухали цікаві факти, вірші та вислови про книгу. Були здійснені екскурсії по книжкових виставках бібліотеки. Діти активно брали участь у вікторинах, переглядали цікаві, пізнавальні мультфільми. Мали змогу цікаво провести свій вільний час, поспілкуватись, відпочити.
Ми думаємо, що хто відвідав бібліотеку не пожалкував і провів добре свій час.
І надалі працівники бібліотеки, незважаючи на кризу, спричинену пандемією COVID-19, з додержанням карантинних вимог, будуть залучати юних читачів до читання, прививати любов до книги. 

... Читати далі »

Переглядів: 144 | Додав: pokrdb | Дата: 31.03.2021 | Коментарі (0)

Триває  тиждень дитячого читання. Працівники дитячої бібліотеки запрошують юних читачів завітати до бібліотеки.
Пропонуємо до вашої уваги   ТОП – 10 книг, які варто прочитати підлітку.
МАЛГОЖАТА-КАРОЛІНА ПЕКАРСЬКА. «КЛАС ПАНІ ЧАЙКИ»
Книга польської письменниці із серії "Сучасна європейська підліткова книга". Роман розповідає про життя героїв у невизначений період юності, "міжсезоння", коли школа закінчується, а доросле життя все ще не почалося. У романі місце знайшлося для всього, що турбує молодь: роздуми про майбутнє, конфлікти з батьками, перипетії вступної кампанії до вузу, і, звісно, кохання.
СЕРГІЙ ГРИДІН. «ДОРОСЛІ ЗНЕНАЦЬКА»
Проста і саме цим чарівна історія про 16-річного хлопця, його 15-річну дівчину та їх вимушені спроби стати дорослими.
Знайомлячись з головним героєм, читач довідається і про його сімейні проблеми та скелети у шафі. 
ЛЮСІ-МОД МОНТГОМЕРІ «ЕНН ІЗ ... Читати далі »

Переглядів: 150 | Додав: pokrdb | Дата: 26.03.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів