Субота, 20.04.2024, 10:20
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 3 » Англійська дитяча література
12:33
Англійська дитяча література

Англійська дитяча література - одна з найзначніших серед дитячих літератур Європи. Література з острова Великобританії завжди була особливою. А особливо дитяча.

Якщо попросити будь-яку середньостатистичну людину  назвати якихось англійських письменників, він напевно розгубиться і зможе згадати в кращому випадку одне-два прізвища. Хоча насправді знає не  менше десяти, просто не здогадується, що батьківщиною багатьох популярних авторів є Туманний Альбіон. Відомі англійські письменники - це Даніель Дефо,  Герберт Уеллс, Роберт Льюїс Стівенсон і багато інших. Знайомі імена? Книги цих авторів ми знаємо і пам'ятаємо з дитинства.

Сучасні англійські письменники також представлені цілою плеядою відомих прізвищ: Джоан Роулінг,  Джон Р. Р. Толкієн  - всіх авторів просто неможливо перерахувати.  А якщо  згадати ще й класиків, таких як Вільям Шекспір, Чарльз Діккенс, Ернест Хемінгуей і т. д., то починаєш розуміти, що жителі нашої країни читають в основному твори  англійських майстрів слова.

Районна дитяча бібліотека провела для своїх користувачів бесіду «Англійська дитяча література – кращі книги». Юних читачів бібліотекар Чемерис Любов Іванівна познайомила з книгами англійських письменникиів, які є в фонді дитячої бібліотеки. Це і Джон Р. Р. Толкієн - відомий англійський письменник,  Артур Конан Дойл -  письменник, який створив самого популярного сищика всіх часів і народів,  Льюїс Керолл - англійський письменник, що створив саму незвичайну казку «Аліса в країні чудес»,  Агата Крісті - королева детективного роману, це і  книга американської письменниці Елеонор Портер «Поліанна», дуже оптимістична і ніби випромінює радість,  Чарлз Діккенс,  Астрід Ліндгрен,  Мілн, Алан А., Редьярд Кіплінг  та ще багато інших.

Відносно національних традицій літературної казки пригадаємо, що саме Англія подарувала світу велику частину казкових сюжетів і героїв: Л. Керолл, Дж. Барри, Кл. Льюис, Лофтінг, Д. Даррел, П. Треверс, Дж. Толкин - далеко не повний список майстрів дитячої прози.

Діти з цікавістю слухали бесіду бібліотекаря про книги, брали активну участь в обговоренні книг, розповідали про ті книги, які їм знайомі, читали уривки з книг. Деякі твори зацікавили дітей і вони взяли їх почитати .

 

Переглядів: 2078 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів