П`ятниця, 26.04.2024, 17:39
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Червень » 30 » Антуана де Сент-Екзюпері - 120
11:48
Антуана де Сент-Екзюпері - 120

 29  червня 2020 року  виповнилося 120 років від дня народження Антуана де Сент-Екзюпері, талановитого французького письменника, поета та мужнього авіатора.

Антуан де Сент-Екзюпері походив з давнього дворянського роду, правда, збіднілого. Дворянський титул письменника — віконт. У Франції це десь посередині між бароном і графом. У письменника було четверо братів і сестер. У дитинстві Антуана де Сент-Екзюпері батьки ласкаво називали «Тоніо».

Антуан був третім з п’ятьох дітей своїх батьків, і саме він прославив своє прізвище на весь світ. Коли Екзюпері було всього 4 роки, його батько раптово помер. Так як за дітьми потрібно було стежити, було вирішено, що жити він буде за півроку у бабусі і двоюрідної бабусі. Пізніше його мати все-таки перебралася в місто Ле Ман і забрала з собою і його, і інших своїх дітей.

Антуан де Сент-Екзюпері отримував релігійну освіту, спочатку в школі братів-християн, а потім і коледжі єзуїтів. В юності де Сент-Екзюпері навчався в Академії мистецтв на відділенні архітектури.

За своє життя Екзюпері створив чимало літературних шедеврів, які по праву визнані надбанням світової культурної спадщини. Його твори просякнуті дитячими щирими почуттями, радістю і веселощами. Зокрема втілення найкращих людських рис прослідковується у творі А. де Сент-Екзюпері «Маленький принц».  За це «Маленького принца» обожнюють і діти, і дорослі різних поколінь. Всього Антуан де Сент-Екзюпері написав 7 великих робіт та 15 малих.

 Книги французького льотчика, всесвітньо відомого письменника перекладено багатьма мовами.

Останній його великий роман, «Цитадель», було видано вже після його смерті.

Переглядів: 199 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів