П`ятниця, 29.03.2024, 03:33
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Жовтень » 16 » Бібліотечні зустрічі
09:51
Бібліотечні зустрічі

Історія кожного народу має свої символи. З часом, такий символ стає ознакою нації. Скажімо, для Америки – це «ковбой», «бізнесмен», для Японії – «самурай». А нашої історії неможливо уявити без козаччини.

Із літописів відомо про славний період козаччини, який тривав майже триста років. Це Запорізька Січ. Козацтво було організовано військовою силою, яка боронила наші землі від варварських нападів турків і татар.

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, відзначається День українського козацтва. У незалежній Україні це свято офіційно існує з 1999 року (наказ Президента України від 7 серпня 1999р.), але неофіційно святкується вже декілька століть.

З давніх-давен Пречисту Богородицю козаки вважали своєю покровителькою.  Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова.

 Козацтво - яскрава сторінка історії України, на славних прикладах якої виховувалося відчуття національної самоповаги багатьох поколінь українців.

15 жовтня 2015 року до Покровської районної дитячої бібліотеки та учнів 2-х  класів Покровської  гімназії,  завітав  отаман козачої станиці  «Покровська» імені Головка, козачий генерал, письменник -  Корявець Микола Олексійович .

На початку зустрічі Вініченко Р.П. розповіла дітям про свято Покрови, про його значення для козаків в ті далекі часи, про боротьбу українського народу проти іноземних поневолювачів. 

Микола Олексійович розповів  про своє життя і творчість, зачитав вірші з своїх збірників.

Він розповів дітям, які були козаки, про їх звичаї, риси характеру. Побажав всім учасникам міцного здоров'я, козацького завзяття і бути справжніми захисниками своєї Вітчизни.

Діти привітали гостя віршами, побажали  успіхів, міцного козацького здоров'я.

Українське козацтво не зникло. І сьогодні існує безліч козацьких організацій. Такі зустрічі приносять багато корисних, нових вражень, дають дітям відчуття єдності з минулим нашої країни.

З нагоди цього свята в читальній залі  бібліотеки  експонується книжкова виставка «Козацька слава України». На виставці  читачі можуть знайти інформацію про історію козацької України, про Запорізьку Січ, про побут і звичаї козаків, козацьких вождів та гетьманів, про бойові походи козаків і їх славетні перемоги, художню літературу в якій висвітлюється тема козацтва.

Переглядів: 519 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів