Четвер, 02.05.2024, 13:26
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Серпень » 10 » Для юних детективів
11:51
Для юних детективів

Дітям, що цінують справжні детективні історії ми пропонуємо добірку книг з захопливим, ненудним сюжетом. Жанр детективу користується широкою популярністю серед підлітків. Найчастіше він захоплює навіть тих дітей, які читати не люблять. Тільки розкривши книгу  вже не в змозі відірватися, адже так хочеться дізнатися, що буде далі, чим закінчиться сюжет.
При цьому крім розважальної функції  детективи ненав'язливо допомагають навчатися, розвиваючи пам'ять, логіку, інтелект в цілому, поповнюючи словниковий запас.

Кріс Колфер. Країна Історій. Чари бажання. Серія «Країна історій»

Коли бабуся подарувала близнюкам Коннеру та Алекс «Книгу історій» — сімейну реліквію, вони навіть і не уявляли, що вона забере їх до свого світу — світу, де всі казкові герої справжні. Де Золотоволоска у розшуку, Спляча Красуня шукає спосіб пробудити своє королівство від сну, а королева Попелюшка от-от народить дитинку! Як би казковий світ не подобався Алекс, близнюки розуміють, що мають повернутись додому. Зробити це можна, лише зібравши всі інгредієнти для Чар Бажання. Однак часу в них обмаль, бо Лиха Королева також має заповітне бажання і вона їм не поступиться. Справдиться лише одне бажання. Але чиє?

Ганс Юрген Пресс. По гарячих слідах. Серiя  «Детективний квест».

У цій захопливій книзі юні читачі як справжні детективи зможуть з’ясувати, де злодій сховав прикраси, куди поділася професорська валіза, хто такий Трипалий Джо,  хто нишпорив   у ночі в наметі серед  джунглів чи де стояла бочка з порохом. А ще — розшифрують головоломки, таємні послання, кросворди з підказками та різними доказами. За цими зачіпками вони й вийдуть на слід злочинців.

Холли Вебб. Мейзі Хітчінз, або Справа про таємний тунель. 

Пізнього вечора, коли станції метро порожніють і стихає гуркіт потягів, детектив Мейзі Хітчінз у компанії песика Едді розпочинає своє розслідування. Про зникнення цінних картин дівча вирішило розвідувати в темній і холодній підземці. Юному детективу доводиться протистояти банді Горобця — невловимим викрадачам шедеврів мистецтва. 

Пресс Юліан. Знайди злочинця, Місце злочину: монастир «Воронів камінь» : збірка детективних історій
Щоранку дорогою до школи Філіп, Фло та Кароліна завертають у невеличку цукерню в Глухому закутку № 23. Там вони купують у Лео (так звати власника) ласощі, якими смакують на перервах між уроками. Комісар карної поліції Ларс так само щоранку заходить у згадану цукерню. Він також є страшенним ласуном, а найбільше полюбляє цукерки з локрицею. Проте їх поєднує не лише любов до солодощів, а й пристрасть до розслідування найзаплутаніших злочинів. У детективної команди «Локриця», як вони себе назвали, є навіть власний офіс, де вони зустрічаються, — голуб’ятня під дахом цукерні Лео.

Рейчел Спретт.  Діти шпигунки. Мисливці на тарганів.

Захоплива книжка про життя трьох підлітків — Ейпріл, Фіна та Джо, яке різко змінюється, коли одного дня раптово зникає їхня мама. Розгублені і з купою запитань без відповідей, діти мають переїхати до тата. Життя у новому містечку виявляється непростим. Дітям потрібно не лише порозумітися з татом, але й влитися у нову громаду. На заваді останньому стає низка таємничих злочинів. Перед щорічними тарганячими перегонами — найпопулярнішою розвагою для містян — хтось починає справжнє полювання на рудовусих учасників. Для новачків є справою честі з’ясувати, хто за цим стоїть, і очистити своє ім’я від підозр. Разом із новою сусідкою Лореттою та бешкетним песиком Гарбузом діти беруться за розслідування...

Серія книг Шерлок молодший.
 Це захоплеві книжки – справжній скарб для батьків і дітей. Детективні пригоди, цікаві головоломки, вивчення перших слів і висловів англійською для читачів молодшого шкільного віку, а також справжня дружба й неймовірні пригоди – усе це на її сторінках.
Майже всі люди на Землі знають, хто такий Шерлок Голмс. Але не всі знають, що в нього є не менш талановитий нащадок — Шерлок Голмс П’ятий. Як і відомий пращур, маленький Голмс зустрічає «свого» Ватсона, випробовує його на роль помічника — і згодом хлопці засновують детективну агенцію. Та їхня історія не суто класичний детектив, а справжній мозковий штурм для читачів, який сприятиме розвитку логічного мислення, роботі в команді та формуванню правильних цінностей.

«Шерлок молодший і лондонський ведмідь»
А ось і перша справа – викрадення персня старенької леді, яка вважає, що її скарб поцупив страшний ведмідь. Отож, вперед!
В книзі,  «Шерлок молодший і гробниця Вестмінстерського абатства»,
Шерлок Голмс і Ватсон не вірять своїм очам: до них приходить сам декан Вестмінстерського абатства. Він звертається до них із делікатною справою: розкопано могилу славетного Томаса Парра, який прожив майже 153 роки. Грабіжники лишили чимало слідів, і детективи беруться за розслідування, щоб запобігти новому злочину. 
 В книзі, «Шерлок молодший і безголовий єпископ», у злочині звинувачують самих маленьких детективів. Сталося це під час відвідин Британського музею, коли хлопці помітили, що цінна шахова фігура єпископа втратила голову. Зчиняється справжній хаос, тож друзі мають проявити неабияку кмітливість, щоб знайти втрачене й урятувати самих себе.

Переглядів: 163 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів