П`ятниця, 29.03.2024, 13:50
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Листопад » 25 » Година памятної дати
11:22
Година памятної дати

Година пам’ятної дати.

Пам`ять – нескінченна книга, у якій записано все: і життя людини, і життя країни. Та багато сторінок у нашу історію вписано кривавим і чорним. Особливо вражають сторінки, де смертельним шрифтом викарбовано слова: голод, голодомор.

Страшний 1933 рік… Найчорніший час в історії України. У світі не зафіксовано такого голоду, що випав тоді на долю однієї з найродючіших країн світу - України.

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінською владою у 1932 -1933 роках, пам’яті сотень українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі була присвячена година пам’яті « Чорна дата біди – вона в кожному, кожному  домі», що пройшла у читальному залі Покровської районної дитячої бібліотеки для дітей з учнями  8-х та 6-х класів Покровської гімназії.

Бібліотекар Бобир Світлана Іванівна та учениці 8-го класу Покровської гімназії Провора Юля і Дубяга Катя  розповіли дітям про ті страшні роки голоду та про село Гаврилівку Покровського району, яке було занесено на так звану, «чорну дошку».  Діти  з цікавістю дивилися уривки з мультимедійної презентації «Геноцид українського народу», яку презентувала завідуюча Покровською районною бібліотекою Вініченко Раїса Петрівна.

В  бібліотеці  функціонувала книжково-ілюстративна виставка      «І світ німів, і ридав Господь»

Переглядів: 566 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів