Четвер, 02.05.2024, 18:59
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Листопад » 26 » Голодомор 1932 – 1933 років в Україні
17:21
Голодомор 1932 – 1933 років в Україні

1933 рік. Найчорніший час в історії України. У світі не зафіксовано голоду подібного тому, що випав тоді на долю однієї з найродючіших країн. Жахливо навіть через стільки років ступати болючими стежками страшної трагедії, яка розігралася на благословенній землі квітучого українського краю. Досі не віриться, що тут раптово зник хліб, люди залишилися без зернини. І це врожайний 1932 рік. Пухли старі і малі, вимирали родини і села. Смерть бродила на шляхах, на полі, в хатах. 
Говорять, для того, щоб дивитися в майбутнє, не слід забувати про минуле. Історія — наш великий наставник, сьогодні це особливо актуально. 
Подіям голодомору 1932-33 років було приурочено годину пам’яті і скорботи
 «Холодний подих згаслої свічі», яку провели працівники дитячої бібліотеки для учнів Покровської гімназії. Ведуча заходу розповіла дітям про ті страшні роки, переглянули документальне відео факти, зачитали спогади людей, які пройшли ті тяжкі часи.
 Учні  прикріпили на плакат квіти незабудки, адже це  маленька тендітна квітка, з синьо-блакитними пелюстками та жовтою серединкою, символізує кольори вільної та незалежної України.  Слово «незабудька» – українське і походить від виразу «не забудь». Вона нагадує нам – не забувати жертв, які загинули на території України зимою 1932 – 1933 років. Тендітна  квітка кличе нас: Не забудь! Не забудь! Жертв страшного Голодомору 1932 – 1933 років в Україні.
Дітей закликали пам’ятати про Голодомор, про наших померлих прадідусів і прабабусь. І на згадку про них, 27 листопада долучіться до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» та у віконцях своїх домівок запалити свічечку. Так ми згадаємо про людей, які померли внаслідок штучно створеного геноциду. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати та пам`ятати про них.
Насамкінець діти запалили свічки і вшанували пам'ять  померлих від голоду.
Напередодні Дня пам’яті жертв Голодоморів у  дитячій бібліотеці було оформлено книжкову виставку «Український народ: випробування голодом», на якій представлено книги, статті, документальні факти та спогади очевидців тих  часів.

Переглядів: 130 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів