Субота, 20.04.2024, 14:07
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Вересень » 2 » Івану Франку – 160
14:03
Івану Франку – 160


2016 рік в Україні проголошено роком Івана Франка. 27 серпня виповнюється 160 років від дня народження Каменяра (1856-1916). 

Великий внесок в українську дитячу літературу зробив І.Я. Франко. Письменник залишив по собі велику спадщину . В одній особі поєдналися поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, історик і теоретик літератури, філософ, фольклорист, мовознавець.

Іван Франко щиро любив рідну землю. Україна, її природа та люди

живуть у його віршах, оповіданнях, повістях. З теплим сердечним почуттям, з батьківською лю­бов'ю писав Іван Франко про дітей. Він написав цілий ряд оповідань, героями яких є сільські діти. Ці оповідання постали на основі його власних спогадів про дитинство, років навчання в сільській і міській школах і мають здебільшого авто­біографічний характер. У літературній спадщині Івана Франка помітне місце посідають казки для дітей. 

Видатним явищем в українській дитячій літературі був вихід у світ збірки казок письменника під назвою «Коли ще звірі говорили». В основі сюжету цих творів лежать мотиви відо­мих казок народів світу − українських, російських, німецьких, грецьких, індійських, сербських.  Також широкої популярності набула поема-казка Івана Франка "Лис Микита", якій в цьому році виповнилося 140 років від часу написання.

З нагоди відзначення 160-ї річниці з дня народження Івана Яковича Франка дитяча бібліотека провела  літературну вікторину: «У світі Франкової казки», по творчості письменника. Бібліотекар відділу абонементу розповіла про його життєвий і творчий шлях, познайомила з літературними творами які є в бібліотеці.

 Присутні мали можливість переглянути книжкову виставку: «Великий Каменяр – Іван Франко».

 

Переглядів: 517 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів