П`ятниця, 19.04.2024, 12:24
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Лютий » 27 » Міжнародний день рідної мови
15:09
Міжнародний день рідної мови

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. 21-го лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.

Заснування Дня рідної мови має велике значення, адже за оцінками фахівців, із понад 6000 мов, які нині існують у світі, значна частина перебуває під загрозою зникнення у найближче десятиріччя.

В Україні цей день відзначається з 2002 року.

21 лютого 2017 року до Міжнародного дня рідної мови в дитячій бібліотеці було проведено літературно-музичний ранок «Любіть Україну і мову її солов’їну». Бібліотекарями та головним спеціалістом правової допомоги Єфіменко О.В, яка була присутня на заході, було проінформовано школярів про історію заснування Дня рідної мови та значення української мови у формуванні незалежної європейської держави. Для закріплення викладеного матеріалу було проведено інтерактивні ігри, загадки про знаки пунктуації та конкурси «Юні художники», «Скажи без затримки» , де учні приймали активну участь та проявили високі знання з української мови. Крім того учні 3-іх класів НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів №1 - Покровська гімназія» продекламували вірші про рідну мову. По закінченню заходу, його учасники прослухали Гімн Українській мові та дійшли висновку, що найбільше й найдорожче добро в кожного народу – це його мова і кожному треба докладати зусилля для того, щоб зберегти її.

Для формування в учнів знань про шлях становлення рідної мови і виховання поваги до неї та до Міжнародного дня рідної мови, 23 лютого головним спеціалістом Покровського бюро ПД Єфіменко О.В. разом із завідуючою Покровської районної дитячої бібліотеки Вініченко Р.П. було проведено праоосвітній захід на тему «Засади державної мовної політики» для учнів 6-Б класу НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів № 1 – Покровська гімназія». Під час проведення заходу, Вініченко Р.П. проінформувала учнів про історію розвитку свята та значення рідної мови для кожної людини. Головним спеціалістом Бюро було зазначено, що основи державної мовної політики визначаються Конституцією України та порядок застосування мов в Україні відповідно до ЗУ «Про засади державної мовної політики». Крім того, для перевірки знань з української мови серед школярів було проведено наступні конкурси: «Мовне асорті», «Пантоміма», «Антисуржик», «Битва синонімічних рядів», у яких учні активно брали участь та показали гарні знання з вказаного предмета.

24 лютого для учнів 2-Б класу НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів № 1 – Покровська гімназія» була проведена година мовознавства "Безцінна спадщина мого народу


Переглядів: 599 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів