П`ятниця, 29.03.2024, 10:22
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Червень » 3 » Свято дитинства
10:05
Свято дитинства

  

Перший день літа починається чудовим святом  - Днем захисту дітей. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров’я і життя дитини – одним із пріоритетів у своїй діяльності. В Україні цей день відзначають із 1998 року. У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі, розміщені фігурки – червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, – це символ нашого загального дому. 

В цей день проходять не тільки  веселі свята дітвори, але і нагадування людям про необхідність додержуватися і поважати права дитини.

Бібліотечні працівники дитячої районної бібліотеки роблять все, щоб у дітей покровщини  було найкраще дитинство. В день святкування бібліотекарі дитячої бібліотеки прийняли участь у районному заході присвяченому Дню захисту дітей. В центральному парку селища дітвора зібралася на «Літературній галявині» , щоб також відзначити це свято.

 Діти гуртка «Книга і лялька», що діє при бібліотеці під керівництвом Цвіркун Олени Миколаївни викладача  ВТЦДЮ,  провели літературне карооке «Таланти в нас на кожнім кроці» та парад найцікавіших книг нашої бібліотеки.

Бібліотекарі Бобир С.І та Чемерис Л.І провели  конкурсно-розважальну карусель, де діти   давали відповіді на вікторини, відгадували загадки, показували нам свої знання з літератури, а за вірні відповіді одержували солодкі  призи .

На заході було  проведено акцію «Світ мого дитинства», яка пройшла під девізом « Я маю право…». Більшість дітей написали, що вони мають право на відпочинок, навчання, а Устименко Максим з Покровської ЗОШ І-ІІ ст. зробив найоригінальніший підпис, написавши, що він має право на материнську любов, друзів.  Найменша читачка написала, що вона має право на мир.

Під час заходу дітям роздавали смайлики з запрошенням провести літо з бібліотекою , та провели флеш-моб  «Я читаю! Це класно!», «Читай! Думай! Спілкуйся!»

На заході функціонували книжково-ілюстративні виставки «Літо, книга,я – разом вірні друзі» та «Країна чтиалія запрошує..».


 

Переглядів: 482 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів