Четвер, 28.03.2024, 13:12
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 6 » Свято Івана Купала
16:30
Свято Івана Купала

 

Багато чудових свят має український народ, всі вони супроводжуються красивими, сповненими таємничою силою та глибоким змістом обрядами. Але, мабуть, одним з найдивовижніших та наймістичніших є свято Івана Купала. Святкують його сьомого липня, але найголовніші події розгортаються вночі, перед цим днем - пошуки квітучої папороті, ворожіння і стрибання через вогнище . 
Головні складові цього свята - вода, вогонь і трави, без них не обходиться жодна забава, жоден обряд, жодна купальська гра. А ще свято Івана Купали - один з найбільш шанованих, галасливих і веселих свят.

 У народі існує й інша назва цього свята - Іван травник, або Іван кольоровий. Вважалося, що трави, зібрані в цей час володіють особливою цілющою силою, тому в цей день заготовляли лікувальні трави про запас.

А чи знаєте ви, що це свято Івана Купала називають святом вогнів. Саме вогонь був символічним втіленням могутнього сонця і перестрибуючи через купальські вогнища, за народним повір'ям, люди стають здоровими і набираються нових сил.
З нагоди свята Івана Купала, в дитячій бібліотеці було проведено інформаційну  годину «Магічне свято Івана Купала».   Метою заходу було  розповісти  про історію самого свята,  про традиції його проведення,  про народність, загадковість обрядів.

Діти переглянули  фільм про  чудове літнє народознавче свято, прослухали купальські пісні.

Бібліотекарі розповіли дітям, що Купало – свято літнього Сонця. Це свято припадає на день літнього сонцевороту, тому символізує народження літнього сонця – Купала, і тим самим завершує панування весняного сонця – Ярила. В цей час небесне світило находиться у куполі – найвищій небесній точці, тому дні найдовші, а ночі найкоротші. Рослинний і тваринний світ отримує найбільше тепла і світла, визрівають зерна і плоди.

Учасники заходу взяли участь у майстер-класі з виготовлення оберегу - сонця  Купала, який приносить здоров’я, щастя і захищає дітей.

Переглядів: 511 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів