Четвер, 28.03.2024, 23:50
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Грудень » 16 » Тиждень права
17:37
Тиждень права

Конституцією України визначено, що найвищою соціальною цінністю є людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека. У статті 27 Основного Закону України визначено: "Кожна людина має невід'ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави — захищати життя людини".
Конвенція про права дитини, це найдосконаліший міжнародний документ, що захищає права дитини. А коли Україна стала незалежною, то Конвенція про права дитини набула чинності і в нашій державі.

В районній бібліотеці для дітей в Тиждень права пройшли  заходи, під час яких діти знайомились з їхніми правами, основними державними  документами, в яких прописані та затверджені права людини і які утверджують повагу дитини до права. Зокрема, для читачів бібліотеки було проведено бесіду-дискусію «Право на життя, право на щасливе дитинство».

Мета заходу була дати уявлення учням про права й обов'язки громадянина України; коротко ознайомити з Декларацією прав дитини, показати цінність прав людини та необхідність їх дотримуватись; учити поважати права особистості; виховувати громадянську свідомість та повагу до законів України.

До уваги  читачів була представлена ілюстрована книжкова виставка  «Зростаймо, читаймо і права вимагаймо».
Також діти із захопленням взяли участь у правовій вікторині, яка на прикладі героїв відомих казок пояснила їм статті Конвенції про права дитини.

Як кожний справжній громадянин, діти  мають знати свої права й обов'язки.


Переглядів: 506 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів