Субота, 20.04.2024, 01:01
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Березень » 26 » ТОП – 10 книг, які варто прочитати підлітку.
09:30
ТОП – 10 книг, які варто прочитати підлітку.

Триває  тиждень дитячого читання. Працівники дитячої бібліотеки запрошують юних читачів завітати до бібліотеки.
Пропонуємо до вашої уваги   ТОП – 10 книг, які варто прочитати підлітку.
МАЛГОЖАТА-КАРОЛІНА ПЕКАРСЬКА. «КЛАС ПАНІ ЧАЙКИ»
Книга польської письменниці із серії "Сучасна європейська підліткова книга". Роман розповідає про життя героїв у невизначений період юності, "міжсезоння", коли школа закінчується, а доросле життя все ще не почалося. У романі місце знайшлося для всього, що турбує молодь: роздуми про майбутнє, конфлікти з батьками, перипетії вступної кампанії до вузу, і, звісно, кохання.
СЕРГІЙ ГРИДІН. «ДОРОСЛІ ЗНЕНАЦЬКА»
Проста і саме цим чарівна історія про 16-річного хлопця, його 15-річну дівчину та їх вимушені спроби стати дорослими.
Знайомлячись з головним героєм, читач довідається і про його сімейні проблеми та скелети у шафі. 
ЛЮСІ-МОД МОНТГОМЕРІ «ЕНН ІЗ ЕЙВОНЛІ».
Книга - продовження історії про дівчинку із Зелених Дахів. Шістнадцятилітня Енн Ширлі зайнята цілком дорослими справами: вчителює в місцевій школі, допомагає Маріллі впоратися з господарством і вихованням нових мешканців Зелених Дахів — маленьких двійнят Деві й Дори. Дівчина та її друзі мріють про цікаве й щасливе майбутнє, розмірковують про доросле життя. Енн прагне продовжувати навчання в університеті й сподівається нарешті зустріти кохання. Однак вона і не підозрює, що її обранець зовсім поруч.

            ЕЛЕОНОР ПОРТЕР «ПОЛІАННА»
У невеличке містечко Белдінґсвілл приїздить маленька сонячна дівчинка Поліанна з невичерпним фонтаном енергії в серці. З її приїздом сірі будні цього містечка поступово перетворюються на цікаву й радісну гру, в яку грає кожен його мешканець. Своїх знайомих дівчинка вчить в усьому шукати привід для радості й бути щасливими. «Поліанна» Елеонор Портер - це світла, зворушлива, оптимістична історія, яка буде до душі і дітям, і дорослим, адже її хочеться читати та перечитувати знову і знову. 

КОРНІЄНКО ТЕТЯНА «НЕДОТОРКА»
Одинока дівчинка йде по тротуару. Під парасолькою. Сама-саміська. Темненька така. І доріжка перед нею в потемку. І парасоля нічогенька — величезна. І на неї з неба сиплються квіти. Багато різних: ромашки, волошки, маки. Яскраві, красиві, живі. Сиплються, б’ються об чорну тканину і падають набік. Але квіти мають падати на голову, якщо вже хтось тебе ними обсипає, а не на парасольку! Як знайти силу відмовитися від СВОЄЇ ПАРАСОЛЬКИ? Чому дорослі не помічають, що діти виросли, що в них може бути своя власна думка, своє власне життя? Чому мами ображаються на правду та ховаються на кухні? Скільки треба бути знайомими, щоб розпочати дружбу? Коли можна закохуватися? Подібні питання часто виникають у підлітків. Відповіді на них можна шукати в правильних книгах.

            
СЕР СТІВ СТІВЕНСО «АГАТА МІСТЕРІЯ»

Сер Стів Стівенсон - нове ім'я на небосхилі сучасної дитячої літератури. Письменник працює в детективно-пригодницькому жанрі. Сюжети його книг захоплюють увагу з першої до останньої сторінки, причому подобаються і дітям, і підліткам, і дорослим читачам. 
Пропонуємо серію дитячих детективів Сер Стів Стівенсона  Агата Містерія.

           АЛІС ПАНТЕРМЮЛЛЕР ЛОТТА ТА ЇЇ "КАТАСТРОФИ»
Знайомтесь із «Лоттою та її "катастрофами». Це незвичайний щоденник начебто звичайної десятирічної дівчинки, яка понад усе мріє про домашню тваринку: кролика, собачку або хоча б маленьку овечку. Та чомусь мама натомість дарує їй ненависну блокфлейту, через яку, на думку Лотти, у її житті постійно трапляються «катастрофи»... Книжка припаде до смаку дітям та дорослим, які люблять веселі пригоди і готові до захопливого читання та невпинного реготання!

       ЛИОН ТУРЮН. «АЛІСА АНДЕРСЕН. ПРИНЦЕСА НА ЛАВІ ЗАПАСНИХ» 
Восьмирічна Аліса дуже тішиться завершенню шкіль¬ного року. Попереду тільки випускний та вистава, у якій дів¬чинка грає дуже непомітну роль. Але вона також запасна виконавиця ролі принцеси. Тож коли Гелен — зірка вистави — несподівано травмується, Алісі доведеться виконувати головну роль і говорити на публіку. Та ще й Алісин однокласник Івар, який теж грає у виставі, більше з нею не розмовляє. Що може бути гірше? Схоже, Алісі треба пошукати в собі приховані таланти... 
        
 ЕЛІНОР ПОРТЕР «ПРОСТО ДЕВІД»

«Просто Девід» — ще один роман відомої американської письменниці Елінор Портер (1868—1920), авторки бестселера про Полліанну. На відміну від «Полліанни», чарівної історії про дівчинку, «Просто Девід» — не менш зворушлива і цікава розповідь про незвичайного хлопчика з кришталево чистою душею, який настільки віртуозно володіє мистец¬твом гри на скрипці, що навіть найчерствіші та найбайдужіші, слухаючи його музику й спілкуючись із ним, добрішають і починають бачити красу довкола себе. 
                

НІНА ЕЛІЗАБЕТ ҐРЬОНТВЕДТ.  «NAPPY END»

Це неймовірно класна серія книг про дівчинку Уду Стокгейм! Вона така ж, як і ви, або ваша сусідка, знайома, подруга. Ця серія книг є дуже реалістичною у плані змалювання підліткових переживань та сприйняття світу, притаманному саме цьому віковому періоду. Словом, якщо ви хочете згадати свої почуття, думки та переживання у підлітковому віці, або ж ви зараз переживаєте інколи непрості моменти дорослішання – щиро радимо вам цю серію книг!

Переглядів: 151 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів