П`ятниця, 29.03.2024, 16:06
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 25 » Всеукраїнський тиждень дитячого читання
15:34
Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Щороку в бібліотеках України традиційно проходить довгоочікуване свято — Всеукраїнський тиждень дитячого читання —  сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. Це свято залишається найпопулярнішим понад 7 десятиліть і проводиться під час шкільних весняних канікул. Тиждень дитячого читання з давніми традиціями сьогодні не лише не втратив свого значення, але й продовжує набувати особливого змісту для кожного учасника.

Дотримуючи традиції, 21 березня 2016 року в Покровській районній дитячій бібліотеці  розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Тиждень пройшов під девізом -  «Читаємо від березня до березня».

Розпочали тиждень  святом «Книжкове царство – мудре господарство». З якого діти дізналися, що означає слово «бібліотека», як вибрати книгу за допомогою каталогу,  про перші бібліотеки світу та Київської Русі, найстаріші діючі бібліотеки в Україні,  коли з’явилося книгодрукування, що таке каталог, картотека, познайомилися з новими книгами бібліотеки.

Напротязі тижня  дітям було представлено   літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси, презентації.

 Під час віртуальної мандрівки діти познайомилися із найкрасивішими та  незвичними бібліотеками світу, найдивовижнішими книгами.

Щоб привернути дітей до читання, бібліотекарі відвідали Покровський ліцей .  Для учнів 1-А та 1-Б класів провели бібліотечні уроки «Твій друг – книга» та

 « Прекрасний скарб – книга», презентували дітям новинки художньої, науково-популярної, довідкової та дитячої літератури.

Тиждень дитячої  книги став своєрідною акцією з популяризації надбань національної та світової культури та сприяв поглибленню і розширенню читацьких інтересів,  і бібліотеки як скарбниці знань.

До заходу була оформлена книжкова виставка «Світло книги дитячої»

Переглядів: 1666 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів