Середа, 24.04.2024, 00:54
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Квітень » 1 » З Днем сміху!
09:10
З Днем сміху!

Сьогодні в  Україні та світі відзначають День дурня або Міжнародний день сміху.  Цей День не внесений ні в які календарі знаменних дат і всенародних свят, але його цілком можна віднести до міжнародних, адже  він з однаковим успіхом відзначається і в Україні і в Німеччині, і в Англії, і у Франції, і в Скандинавії , і навіть на Сході. 
Існує безліч версій щодо походження Дня сміху. Деякі вчені стверджують, що вперше це свято відзначали в Англії; інші вважають, що Батьківщиною самого веселого свята є Франція чи Мексика.
Не виключено, що в період зародження свята День сміху відзначали в честь весняного рівнодення. Святкування цієї події обов’язково супроводжувалося веселощами, жартами і розіграшами.
Кожна країна має власні, унікальні традиції розіграшів та святкування. 
Австралія
 Життєрадісні австралійці в цей день особливо сміються і радіють життю, розігрують один одного і дарують незвичайні смішні подарунки.
Англія
 В Англії прийнято розігрувати один одного тільки до 12 години дня. Стандартні першоквітневі жарти - сказати: «У тебе шнурок розв'язався», перевести годинник або ще що-небудь в цьому роді. В Англії прийнято на 1 квітня посилати один одному смішні листівки або сувеніри.
Вірменія
 Вірмени, як відомо, завжди славилися своїм іскрометним гумором. І з деяких пір у Вірменії 1 квітня відзначають День сатири і гумору абсолютно офіційно. Кажуть, що причиною тому стали весняні примхи погоди - вірмени намагаються задобрити природу жартами і розіграшами.
Болгарія
 У Болгарії День сміху в особливій пошані. Жителі цієї країни дуже люблять жарти та розіграші. Особливо радіють святу діти. Газети та радіо теж з задоволенням розігрують населення, підносячи просто карколомні новини!
Італія
 «Першоквітнева рибка» - саме так в Італії називають це свято. 1 квітня на спині якогось італійця можна побачити симпатичну паперову рибку, старанно намальовану і розфарбовану.
А ще хто-небудь з членів сім'ї запросто може перевести всі годинники в будинку на годину назад. Замість цукру в цукорниці чомусь з'являється сіль, а в сільниці, звідки ні візьмися, - цукор!

Румунія
У Румунії День сміху не є офіційним святом, але румуни цей день дуже люблять і знаходять привід над ким-небудь пожартувати. Румунію взагалі часто називають країною сміху і гумору, настільки дотепні її жителі. У них завжди напоготові анекдот, жарт або кумедна розповідь.
 США
 У США це свято називають «святом серця, а не держави». Найбільш популярними жартами американських школярів залишається кинутий на дорогу прив’язаний гаманець чи аркуш паперу, що чіпляється позаду з написом «Чекаю стусана». Не відстають від своїх дітей і дорослі. Мати може подати на стіл шоколадні тістечка, всередині яких суцільна вата чи торт, заповнений ганчір’ям (смачненький напевне!!!). 
Фінляндія
 У Фінляндії 1 квітня, як і в інших країнах, вважається Днем жартів і обманів. А фіни жартувати вміють! Наприклад, здавна під час великих свят батьки давали дітям жартівливі доручення - відправляли в сусідський двір за чимось неіснуючим, наприклад, за скляними ножицями.
Франція
 У Франції, як і в Італії, 1 квітня можна зустріти людей з паперової рибою на спині. Їх називають «квітневою рибою». Всі намагаються бути пильними, «не залишитися в рибах», тобто в дурнях. Досі французькі кондитери виставляють цього дня величезних шоколадних риб. 
Шотландія
 У Шотландії День дурня відзначається не один день, а цілих два! Перший день називають Днем зозулі, а тих, кого вдалося обдурити, - «разинями». Другий день святкування називають Днем хвоста. Шотландці з задоволенням підкладають один одному спеціальні гумові мішки, які при натисканні видають не зовсім пристойні звуки.
Коли і ким це свято було завезено в Україну точно не відомо, але в творах багатьох письменників і поетів кінця XVII століття з'являлися рядки про першоквітневі розіграші. В Україні традиційно наймасштабніше святкування Дня сміху проходить в Одесі, де влаштовують щорічну Гуморину. 
 Так що будьте насторожі цього дня, запасіться почуттям гумору, набором свіженьких жартів і забавних віршиків, на розіграші не ображайтеся, а відповідайте ними ж!
Для  читачів  бібліотекарі підготували книжкову виставку «Чарівники сміху».
Хочете сміятись, плакати, реготати крізь сльози і хіхікати так, що буде боліти живіт. Тоді мерщій до бібліотеки, сміливо беріть  будь-яку книжку з цієї добірки. 

Переглядів: 145 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів