П`ятниця, 29.03.2024, 13:02
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Червень » 25 » З турботою про підростаюче покоління
08:47
З турботою про підростаюче покоління

Комунальний заклад культури  «Покровська бібліотека» взяв участь у конкурсі проектів «ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДИНИ: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг», що здійснюється Партнерством «Кожній дитині» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» за фінансування Європейського Союзу та його держав-членів Данії, Естонії,Німеччини, Польщі та Швеції. Працівниками бібліотеки було розроблено та подано на конкурс проект «Культурно-дозвілевий простір «Покровська БібліоНяня».

Мета проекту – покращити благополуччя вразливих категорій населення шляхом розвитку потенціалу керівників та спеціалістів соціальної сфери об’єднаних територіальних громад у запровадженні моделі інтегрованих соціальних послуг. Наш проект  «Культурно-дозвілевий простір «Покровська БібліоНяня»  був рекомендований Відбірковим комітетом конкурсу та погоджений Програмою U-LEAD з Європою для підписання договору про надання гранту та буде реалізовуватися за сприяння благодійної організації «Олександрівський фонд розвитку громад». Проект передбачає створення в Покровській дитячій бібліотеці культурно-дозвілевого простору для проведення змістовного дозвілля та творчого розвитку дітей; надання підтримки мамам для нетривалого перебування дітей віком від 4 до 6 років в комфортному та безпечному середовищі; роботи клубу молодих мам.  В рамках проекту було зроблено поточний косметичний ремонт приміщення.

Спеціалісти побували на практикумі з реалізації проекту  у місті Києві. При приїзді з Києва, на засіданні команди проекту,  вони поділилися набутими знаннями, спланували  план подальших дій щодо реалізації проекту, його завдань. 

21 червня на дружню розмову та чашку чаю до бібліотеки були запрошені мами, які виховують 3-х і більше дітей, голова благодійної організації «Олександрівський фонд розвитку громади» Бугай Т.В., завідувач сектору у справах дітей Виконкому Покровської селищної ради Андрєєва І.О. Розпочалось засідання з знайомства з бібліотекою, її роботою про яку розповіла завідувач  дитячої бібліотеки – Вініченко Р.П. Директор КЗК "Покровська бібліотека"  Віра Іванівна Штепенко розповіла про проект, про його мету, завдання. В ході спілкування, за ініціативи працівників дитячої бібліотеки та підтримки самих мам, було створено клуб молодих мам при Покровській дитячій бібліотеці. Головою клубу було обрано Бережну Олену Володимирівну.
Під час спілкування, в не вимушеній, дружній атмосфері, кожен учасник заходу розповів про себе, свою родину. Особливою теплотою світилися мамині очі,  коли вони розповідали про своїх діток, кожна з них висловлювала своє занепокоєння, тим що діти багато часу проводять  біля комп’ютера та в телефонах. І дякували за цю нову послугу, яка дасть можливість дітям саме в літку зайнятися і читанням, і малюванням, різними іграми. Під кінець засідання присутні висловили свої побажання в подальшій роботі клубу. Під час брейк - кави    учасники ближче познайомилися  один з одним, поділилися радощами, проблемами. Час пролетів швидко, кожен з учасників подякував за проведену зустріч.

 В планах Покровської БібліоНяні багато цікавих заходів, зустрічей. Запрошуємо всіх бажаючих скористатися новими можливостями бібліотеки.

Переглядів: 332 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів