Субота, 27.04.2024, 03:05
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Квітень » 16 » З Великоднім святом!
16:14
З Великоднім святом!

 

 

 

 

 

Незабаром на землю зійде чудове свято Великодня. Великдень — дуже велике і шановане свято у християнській релігії. Воно пов'язане із воскресінням Ісуса Христа, тому й має назву Великий день, або Великдень. Величне свято, яке споконвіку символізує перемогу над силами темряви і зла, уособлює примирення і прощення. Воно нагадує нам про любов і милосердя, страждання і біль, одвічні людські цінності. В усіх народів світу існує повір’я, що той хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Великдень українці завжди святкували радісно, піднесено. Готувалися до нього заздалегідь. Упродовж тижня наводили лад у господарстві: прибирали, мазали хати, розмальовували стіни зсередини, інколи й знадвору. Прикрашали покуть, вивішували найкращі рушники.Окрім паски, своєрідним символом свята було яйце: писанка, крашанка, мальованка. Найпоширенішим способом приготування крашанок донині залишається варіння яйця у лушпинні цибулі. Ще застосовували червоні, сині, рожеві та зелені фарби.У нашому сучасному житті з усього розмаїття народних звичаїв нам залишилося небагато. Щоб дізнатися більше потрібно звернутися  до книг по народознавству. Перед бібліотеками стоїть велике завдання популяризувати духовну літературу, організовувати святкові книжкові виставки, тематичні вітрини. Але так склалося цього року, що бібліотеки зачинені із-за карантину.

Пустує бібліотека, книги чекають на своїх читачів, а бібліотекарі сумують за своїми маленькими, дзвінкоголосими відвідувачами.  І лишається тільки поділитися спогадами, як відзначали Великоднє свято в тому році. Напередодні пасхальних свят в Покровській дитячій бібліотеці, студентка Київського університету імені Бориса Грінченка Цвіркун Діана  провела майстер-клас з писанкарства «Великоднє диво – писанка», для користувачів бібліотеки. 

Великдень – це великий день весняного оновлення природи, свято, що очищає людей, робить їх добрими та чуйними. Щоб Великодня діждати, потрібно всіх прощати, добро в хату пускати, а погане забувати. Тож посміхніться один одному і залиште у себе в душі тільки добрі почуття.

Зичимо всім у Великодні свята - миру, любові, достатку і смачної паски!

Переглядів: 206 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів