Середа, 17.04.2024, 02:37
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Березень » 13

Щорічно 9 та 10 березня Україна відзначає Шевченківські дні − дати народження і смерті поета, що став головним українським пророком і народним символом. Його називають провісником нового життя, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь.
Хочемо познайомити Вас з цікавими фактами про Тараса Григоровича Шевченка - українського поета, художника, громадського діяча, просвітителя, основоположника нової української літератури.
- Найменше в світі видання Кобзаря має розмір близько половини квадратного міліметра, що менше за макове зернятко. Створив його український майстер Микола Сядристий. Гортати сторінки збірки можна лише кінчиком загостреного волоска через їхній неймовірно крихітний розмір.
- 15 років — стільки поет провів в Україні за все життя. У 14 років він виїхав із України з поміщиком ... Читати далі »

Переглядів: 132 | Додав: pokrdb | Дата: 13.03.2021 | Коментарі (0)

Дуже радісний і приємний день наближається до нас, це свято  8 березня  - свято всіх жінок. Свято, яке прийшло до нас разом зі змінами у світі й рівноправністю. Більше  сотні років тому в день 8 березня у всіх на вустах було ім'я Клара Цеткін. Ця жінка в 1910 році, виступаючи на міжнародній конференції, зажадала ввести в дію щорічне відзначення солідарності жінок у боротьбі за свої права і честь. Так народився Всесвітній жіночий день. І тільки з роками, світ почав ставитися до цього дня, як можливість  виразити любов до прекрасної статі.
Незважаючи на витки історії, свято прекрасної частини людства – перш за все свято, що викликає найкращі почуття в людей.
До восьмого березня працівники дитячої бібліотеки разом з користувачами бібліотеки  провели майстер-клас із виготовлення  вітальних листівок для найрідніших – мам, бабусь, сестричок. 
В переддень свята дівчаток, які завітали  до бібліотеки,  вітали, дар ... Читати далі »

Переглядів: 119 | Додав: pokrdb | Дата: 13.03.2021 | Коментарі (0)

Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів