Четвер, 25.04.2024, 14:38
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Березень » 13 » Свято  8 березня.
14:18
Свято  8 березня.

Дуже радісний і приємний день наближається до нас, це свято  8 березня  - свято всіх жінок. Свято, яке прийшло до нас разом зі змінами у світі й рівноправністю. Більше  сотні років тому в день 8 березня у всіх на вустах було ім'я Клара Цеткін. Ця жінка в 1910 році, виступаючи на міжнародній конференції, зажадала ввести в дію щорічне відзначення солідарності жінок у боротьбі за свої права і честь. Так народився Всесвітній жіночий день. І тільки з роками, світ почав ставитися до цього дня, як можливість  виразити любов до прекрасної статі.
Незважаючи на витки історії, свято прекрасної частини людства – перш за все свято, що викликає найкращі почуття в людей.
До восьмого березня працівники дитячої бібліотеки разом з користувачами бібліотеки  провели майстер-клас із виготовлення  вітальних листівок для найрідніших – мам, бабусь, сестричок. 
В переддень свята дівчаток, які завітали  до бібліотеки,  вітали, даруючи святкові листівки.
В читальному залі оформлено  книжкову виставку «Жінка. Мати. Берегиня.». Відвідувачі зможуть познайомитися з книгами, в яких розповідається про видатних українок. Це – Роксолана, одна з дивовижних жінок, яка назавжди увійшла в історію. Про Марію Заньковецьку – талановиту українську актрису,  Марію Приймаченко – славетну народну художницю. Про видатних українських письменниць – Ольгу Кобилянську, Лесю Українку, Олену Телігу та інших.
В розділі «Жінки, що змінили світ» можна дізнатися про Марі Кюрі -
науковицю, фізика, хіміка, педагога, громадську діячку, Фріду Кало – про одну з найкращих мексиканських художниць,  про захопливі життєписи 50 жінок, які розширили уявлення про межі можливостей людини. 
В третьому розділі «Для дівчат і  про дівчат» розміщені  книги,  які  розповідають юному поколінню про такі актуальні теми як дружба, перше кохання, незгоди, допомагають краще розібратися в собі та навколишньому світі. Окрім розважальної функції, підліткова література ще має велику місію – пізнавальну та розвивальну. Зрештою, в деяких випадках набагато краще навчитися на чужому досвіді, ніж допускати власні помилки.  Книги про проблеми, з якими зіштовхуються в підлітковому віці тощо.
Колектив Покровської дитячої бібліотеки   щиро і сердечно вітає всіх жінок, дівчаток  з нагоди найсвітлішого свята весни -  8 Березня. Нехай у вас не буде образ і негараздів, хай збудуться великі і маленькі мрії, а всі ваші проблеми вирішаться легко і просто. І якщо на ваших очах раптом з'являться сльози, то нехай це будуть сльози щастя.
З СВЯТОМ!!!

Переглядів: 120 | Додав: pokrdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів