Субота, 27.04.2024, 18:05
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

6 травня в Покровській районній дитячій бібліотеці було проведено ранок «І пам'ять серця, і вічний смуток». Ведуча Бобир С.І. розповіла дітям 4-х класів Покровської гімназії про грізні роки Великої Вітчизняної війни. Але кожного року 9 травня ми відзначаємо День Перемоги, і ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для нашого щастя.

Все менше і менше залишається тих, хто пам’ятає злочин фашистів зі свого трагічного досвіду. Серед тих, хто йшов дорогами війни, були і наші односельчани, які повернулися живими до рідних домівок. Не став виключенням і Василь Антонович Шульга, якого запросили на зустріч. 

Василь Антонович розповів, про свій важкий шлях до Перемоги. У свої неповні сімнадцять Василь Антонович двічі значився у списках для відправки в Німеччину, але завдяки збігу обставин йому вдалося уникнути останньої відправки. 

Ще юнаком в 1943 році, Василь Антонович, прийняв перший бій на рі ... Читати далі »

Переглядів: 520 | Додав: Admin | Дата: 20.05.2014 | Коментарі (0)

Чорнобильська трагедія... Ось уже 28 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... 28 років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.
    
Для сучасних дітей, Чорнобильська катастрофа, є найтрагічнішою сторінкою в книзі їхнього життя. Тому й повинні вони знати правду про причини і наслідки цієї непоправної трагедії. 24 квітня 2014 року в Покровській районній дитячій бібліотеці зібрались учні 5-Б класу НВК ЗОШ І-ІІ ст.№ 1 «Покровська гімназія» на урок-реквієм «Чорнобиль – біль наш довічний», присвячений трагедії на Чорнобильській АЕС.

Бібліотекар Бобир С.І. розповіла про аварію на Чорнобильській АЕС та організувала віртуальний екскурс «Чорнобиль – 28 років потому» в той далекий квітневий день 1986 року. Також було переглянуто фільм про Чорнобильську катастрофу, ... Читати далі »

Переглядів: 557 | Додав: Admin | Дата: 28.04.2014 | Коментарі (0)

До дня космонавтики в районній дитячій бібліотеці було організовано книжкову виставку «Дорога в космос». Біля книжкової виставки було проведено бесіду для користувачів бібліотеки «Нескінченні дороги космосу».


Діти дізналися про видатних вчених – винахідників в галузі космонавтики, про відомих космонавтів, познайомилися з життям відомого космонавта, нашого земляка, Арцебарського Анатолія Павловича. Були проведені міні-тести, в яких діти показали свою ерудицію та знання з питань космосу.

Переглядів: 670 | Додав: Admin | Дата: 28.04.2014 | Коментарі (0)

В районній дитячій бібліотеці відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України 2014 року". У конкурсі прийняли участь загальноосвітні школи, в яких пройшов перший етап вище названого конкурсу. В першому етапі у школах були відібрані кращі читачі шкіл для участі у другому етапі. Бібліотекарі шкіл, разом з вчителями літератури підготували конкурсантів. Участь приймали учні 6, 7, і 8 класів. На другому етепі конкурсу, який проходив в районній дитячій бібліотеці, конкурсанти представили свої щоденники читання,учасники конкурсу відповідали на запитання вікторин та письмового тесту, презентували свої улюблені книги, проявили свою ерудованість, обізнаність та кмітливість. Оцінювало конкурс компетентне жури, до складу якого увійшли: начальник відділу культури туризму національностей та релігій Разгулова Н.О, Зайцева Л.М.- вчитель літератури Покровської гімназії (голова журі), корреспондент газети «Покровський край» - Сюрко Н.А. Переможцями стали: ... Читати далі »

Переглядів: 611 | Додав: Admin | Дата: 28.04.2014 | Коментарі (0)

11 квітня щорічно відзначається Міжнародний день звільнення в'язнів фашистських концтаборів, який був встановлений на згадку про повстання в'язнів найбільшого з нацистських таборів – Бухенвальда.

Ми вшановуємо подвиг мужніх людей, які зуміли вистояти у фашистському полоні. Найкращою шаною тим, хто загинув, має бути пам'ять, а тим, хто вижив – повсякденна турбота.

У районній дитячій бібліотеці з цієї нагоди відбувся урок історичної пам'яті «За колючим дротом» та розгорнута книжкова виставка «Війна. Трагедія.Пам'ять.». На захід було запрошено колишнього в’язня, остарбайтера Білу Валентину Днимтрівну. Учні уважно слухали розповідь Валентини Дмитрівни про її тяжке дитинство , як вона потрапила в Румунію, в дитячий концтабір, про її тяжку, зовсім не дитячу, працю на бауера. 

Потім діти привітали гостю віршами, квітами, побажали їй здоров'я, добробуту і миру.

... Читати далі »

Переглядів: 606 | Додав: Admin | Дата: 22.04.2014 | Коментарі (0)

В рамках року Тараса Шевченка та 200 річчя від дня народження районна дитяча бібліотека провела літературну годину «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь роки». Учасники заходу, учні 2-а класу «Покровського ліцею» з цікавістю прослухали про дитячі та юнацькі роки Тараса Григоровича Шевченка. Познайомились з його творами, уважно слухали уривки з повісті С.Васильченка «В бурянах», які зачитала бібліотекар Чемерис Л.І.

Діти прийняли активну участь у вікторині, в конкурсі на краще читання вірша народного поета.
 

                                                                                              &nb ... Читати далі »
Переглядів: 526 | Додав: Admin | Дата: 11.03.2014 | Коментарі (0)

 Щовесни, коли тануть сніги
 І на рясті просяє «веселка»
 Повні сил і живої снаги
 Ми вшановуєм пам'ять Шевченка

200-річчю від дня народження великого сина українського народу районна дитяча бібліотека спільно з класними керівниками Головко Н.І., Безверхою Л.М. та учнями 4-а і 4-б класів «Покровської гімназії» присвятили літературно-музичну композицію «Уклін тобі, Кобзарю наш». 

Діти, одягнені в українські костюми, захоплено розповідали про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка. У виконанні учнів прозвучала пісня на вірші Тараса Шевченка «Зоре моя вечірняя…». Бутенко Вітя та Северин Олександра провели чудову презентацію своїх робіт про життя і творчість Великого поета. Для цього було використано мультимедійне обладнання.

Пам’яті Шевченка діти присвятили також свої малюнки, які експонувалися на стенді в читальному залі біблі ... Читати далі »
Переглядів: 603 | Додав: Admin | Дата: 28.02.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 28 29 30
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів