Субота, 27.04.2024, 22:00
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Година пам’ятної дати.

Пам`ять – нескінченна книга, у якій записано все: і життя людини, і життя країни. Та багато сторінок у нашу історію вписано кривавим і чорним. Особливо вражають сторінки, де смертельним шрифтом викарбовано слова: голод, голодомор.

Страшний 1933 рік… Найчорніший час в історії України. У світі не зафіксовано такого голоду, що випав тоді на долю однієї з найродючіших країн світу - України.

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінською владою у 1932 -1933 роках, пам’яті сотень українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі була присвячена година пам’яті « Чорна дата біди – вона в ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: pokrdb | Дата: 25.11.2014 | Коментарі (0)

Другий місяць осені починається з особливої дати, 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також День ветерана та день музики.

В теплій, щирій, відвертій атмосфері, в районному історичному музеї відбувся захід “Зорепадом летять роки”, який підготували працівники музею разом з дитячою бібліотекою. На захід були запрошені учні Покровської гімназії 7-а класу. А гостем заходу була почесна людина покровщини , ветеран праці, поет, музикант – Гасенко Олексій Павлович.

З заходу діти дізналися про життєвий та творчий шлях Олексія Павловича, прослухали його вірші. Також на заході лунали пісні, покладені на вірші Гасенка О. П., у виконанні ансамблю «Покровчанка», яким він керує понад тридцять років.

... Читати далі »

Переглядів: 581 | Додав: Admin | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

30 вересня, в центральному парку селища відбулося парк-шоу: «Бібліотек@ — територія єдності», присвячена Всеукраїнському дню бібліотек.

В програмі були:
акція «Напиши листа солдату» (діти писали листи українським воякам), фуршет-вікторина «Розумна кава» (за правильну відповідь – знижка на каву-чай)
благодійний ярмарок «Інтелектуальна барахолка» (продаж книжок, сувенірів)
поетичне карооке + концерт.

Всі отримані кошти будуть відправлені на допомогу пораненим українським солдатам.

В заході взяла участь і дитяча бібліотека. Працівники бібліотеки пропонували дітям, які прийшли на свято, проявити максимум кмітливості і винахідливості, аби стати переможцем вікторини «Твій друг – книга», «Відгадай загадку – склади слово», учні Покровської гімназії декламували вірші, присвячені книзі та бібліотеці. Проведена рекламна акція «Місце зустрічі &ndas ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: Admin | Дата: 03.10.2014 | Коментарі (0)

Щорічно 22 вересня згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року № 1020 в Україні відзначається День партизанської слави.
Своїми подвигами прославили нашу Вітчизну різні покоління українського народу. На своїх плечах винесли вони тягар найстрашнішої війни ХХ століття — Другої світової.

Перші загони партизанів з’явилися наприкінці 1941 року під Черніговом і Сумами під керівництвом Миколи Попудренка та Сидора Ковпака. Ці загони й поклали початок гуртуванню партизанів у лісах Північної України. Під час війни в тилу ворога діяло понад 6200 партизанських та підпільних груп, в яких воювало більше ніж 1 млн. чоловік – представників усіх народів тодішнього Радянського Союзу.

З таких слів розпочалась година історичної пам'яті «Шляхами перемоги» в дитячій бібліотеці для учнів 5 класу Покровської гімназії.

Діти, з розповіді бібліотекаря Бобир С.І. дізналися про партизанський рух на покровщині, про наших земляків : В. ... Читати далі »

Переглядів: 599 | Додав: Admin | Дата: 20.09.2014 | Коментарі (0)

Книги, як мудрі й вірні друзі знайомлять нас з навколішнім світом, розповідають нам про історичні події нашої країни, ведуть нас в майбутнє.

Так розпочалося знайомство з дитячою бібліотеко 1-х класів Покровської гімназії. Діти з цікавістю прослухали історію виникнення книги , переглянули книги, журнали. Потім була проведена вікторина, яку провела бібліотекар читального залу Бобир С.І. 

Переглядів: 545 | Додав: Admin | Дата: 20.09.2014 | Коментарі (0)

Цими вересневими днями 71 років тому прийшло до жителів району визволення від фашистських загарбників. Прийшло воно не легко, з важкими боями, з великими втратами. Пам'ять про незабутні дні визволення Покровщини свято бережуть наші земляки, з вдячністю згадують всіх бійців і командирів, які принесли мир і спокій на нашу землю.

11 вересня  районна дитяча бібліотека провела краєзнавчу годину «Мій край – моя історія жива». Працівники бібліотеки розповіли учням Покровської гімназії про те, як боронили наш край від фашистів,згадали тих героїв, які захищали наш край. Це  Олександр Зімін, ІльяПолікахін, Микола Козоріз, Яків Починський, Галя Критина та інші.

На закінчення заходу діти познайомилися з книгами, які були представлені на книжковій виставці « Земля моя! Земля моїх батьків». 

... Читати далі »

Переглядів: 627 | Додав: Admin | Дата: 12.09.2014 | Коментарі (0)

В рамках року Тараса Григоровича  Шевченка в Україні та з нагоди 200-річчя від дня народження Великого генія в   районній дитячі бібліотеці для дітей проведено літературно-музичну годину «Хай славен буде у віках його безсмертний геній». На захід були запрошені учні 9-А класу Покровської гімназії. Бібліотекар читального залу Бобир С.І розповіла про життєвий та творчий шлях письменника. « Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка — живе і вічне» - такими словами закінчила захід ведуча. В цей день були зачитані найкращі твори, адже поезія Шевченка живе, розквітає Потім діти відповідали на запитання вікторини, яку провела бібліотекар Чемерис Л.І.

Справедливо Великого Кобзаря – народного мислителя та творця, вважають народним пророком… Безсмертна могутня сила його таланту, проникливість і глибина його думки, ніжність його лірики, мужність і пісенніст ... Читати далі »

Переглядів: 529 | Додав: Admin | Дата: 12.09.2014 | Коментарі (0)

Літо у розпалі, і час літнього відпочинку у дітей шкільного віку ще триватиме довго, але  у спілкуванні з книгою не повинно бути жодних перерв. Адже, книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, долучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій.

З початком канікул двері дитячої бібліотеки широко відкриті для юних читачів. В ці дні в школах району працювали літні оздоровчі табори і майже щодня дитячу бібліотеку відвідували з екскурсіями десятки дітей, бібліотекарі в свою чергу старалися зробити кожну таку зустріч для юних користувачів бібліотеки незабутньою.

Діти, які побували в бібліотеці мали змогу записатися і взяти книжки додому, ознайомитися з новинками літератури. Бібліотекарі знайомили дітей з правилами користування бібліотекою, розповідали про роль та значення бібліотеки в житті дітей. Були проведені бібліотечні уроки, з яки ... Читати далі »

Переглядів: 1013 | Додав: Admin | Дата: 24.06.2014 | Коментарі (0)

1 червня Покровська районна дитяча бібліотека для своїх читачів організувала до Дня захисту дітей веселе свято. Спочатку дітям розповіли про історію цього свята, та про декларацію прав дитини. Потім діти відгадували загадки, давали відповіді на казкові вікторини, які загадували бібліотекарі дитячої бібліотеки Чемерис Л.І. та Бобир С.І. Діти також показали свої артистичні здібності: читали свої улюблені вірші, співали пісні. Ніхто в цей день не залишився без уваги, всі діти отримали призи. 

На заході функціонувала книжково-ілюстративна виставка «Здрастуй літо! Теплим сонечком зігріте», біля якої Чеменрис Л.І провела огляд літератури.

2 червня 2014 року Покровська районна дитяча бібліотека провела бібліо-свято «Веселкове дитинство», присвячене Міжнародному дню захисту дітей в центральному парку селеща. 

Працівники бібліотеки організували для учнів Покровських шкіл: гру-мандрівку «У країну загадок», гру-подорож &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Додав: Admin | Дата: 24.06.2014 | Коментарі (0)

Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу і наймилішу людину у світі. Є у світі одне, слово, перед яким усі народи схиляють голову. Це слово – мати.Кожна людина і кожний народ мають свої святощі. До цих святощів зараховуємо й пошану до матері. Вона дала нам життя, виростила і виховала. День Матері загальне свято для всіх.

У травні, коли природа Мати виряджає свою доню Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері.

В дитячій бібліотеці до цього свята було проведено, конкурс віршів «Нехай в віках живе крилато благословенне слово мати», на якому діти декламували вірші про своїх матусь.Також проведено годину спілкування «Рідна мати моя», на яку було запрошено учнів 3-4 класів Покровської гімназії. Бібліотекар Бобир С.І. розповіла дітям про історію винекнення цього свята, ... Читати далі »

Переглядів: 1126 | Додав: Admin | Дата: 24.06.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів