П`ятниця, 26.04.2024, 07:34
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

8 квітня відзначається  Міжнаро́дний день ромів - свято ромського народу.

В Україні в останні роки спостерігається підвищення уваги органів влади до циганського етносу. Зокрема затверджено «Програму державної підтримки соціально-духовного відродження ромів в Україні». Практика свідчить, що цигани майже завжди відносились до тих спільнот, які найменше користуються правами, передбаченими законодавством.

Бібліотека, спільно з КЗК "Покровська районна дитяча музична школа" провела літературно-мистецьку годину «Мандрівний народ». На захід в музичну школу прийшли учні 6-7-х класів Покровського ліцею.

Ведучі бібліотекар Бобир С.І. та Перерва Т.В завідуюча  історико-краєзнавчим музеєм  розповіли дітям про історію, життя, побут та традиції циган.

Викладачі та вихованці музичної школи підготували музичні номери. Глядачі подивилися циганський танець у виконанні учнів хореографічного класу під керівництвом Лари ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Додав: pokrdb | Дата: 10.04.2015 | Коментарі (0)

 

Щорічно 2 квітня, у день народження одного з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь Ганса Крістіана Андерсена, відзначається Міжнародний день дитячої книги. Основною метою свята є популяризація дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.

Міжнародний день дитячої книги відзначається, починаючи з 1967 року за ініціативою і рішенням Міжнародної ради з дитячої книги, підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального рівня нових поколінь людства

З цієї нагоди 2 квітня в Покровській районній дитячій бібліотеці відбувся показ лялькової вистави «Як Барвінок рятував книгу», яку підготували і провели діти гуртка «Книга і лялька», що діє при бібліотеці.

  Захід був  спрямований на популяризацію книги, прищеплення до неї любові і шани, зацікавленості і небайдужого ставлення.

В гості до дітей з ... Читати далі »

Переглядів: 583 | Додав: pokrdb | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

Всеукраїнський тиждень дитячого читання  щорічно відбувається у дні весняних канікул, напередодні Міжнародного дня дитячої книги.

Тиждень дитячого читання – це свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, це свято бібліотекарів і читачів, письменників і видавців. Книга, особливо дитяча, відіграє дуже важливу роль у духовному розвитку, формуванні та становленні особистості маленького читача.

Дотримуючись традицій, Всеукраїнський тиждень дитячого читання щорічно стартує в різних регіонах України. У ці дні в бібліотеках для дітей , шкільних бібліотеках відбуваються різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію серед дітей читання, книги і бібліотеки як скарбниці знань.

23 березня в  районній дитячій  бібліотеці відбулося  відкриття тижня дитячого читання «Під українським небокраєм книгу люблять і читають».   Бібліотекар РДБ Бобир С.І.   ознайомила дітей з історією виникн ... Читати далі »

Переглядів: 628 | Додав: pokrdb | Дата: 03.04.2015 | Коментарі (0)

Вже стало доброю традицією кожного року проводити конкурс "Кращий читач року", і цей рік був не винятковим. Так, 12 березня в районній дитячій бібліотеці  було гамірно та весело. Учні Покровських шкіл з’їхалися на 2-й районний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач України-2015».

Метою конкурсу є підвищення культурної компетентності української молоді, якості й ефективності процесу читання: критичного аналізу, переосмислення і творчої інтерпретації прочитаного, заохочення дітей до систематичного читання, вироблення навичок самостійної роботи з книгою.

Конкурс «Найкращий читач України-2015» проводився серед читачів-учнів 6-7 класів загальноосвітніх навчальних закладів Покровщини. За звання «Найкращий читач» змагалися 10 учасників. Учні продемонстрували читацьку активність, загальний рівень ерудиції, артистизм та творчий підхід до презентації улюбленої книги. Кожен учасни ... Читати далі »

Переглядів: 1019 | Додав: pokrdb | Дата: 16.03.2015 | Коментарі (0)

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. У перші березневі дні, а саме 9 березня,  ми завжди згадуємо великого сина українського народу - Тараса Григоровича Шевченка. В шкільних закладах та бібліотеках проходять Шевченківські свята, аби не просто вшанувати пам'ять поета, але й відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, рідної мови.

В переддень свята дитяча бібліотека провела   інтелектуальну гру «Що ми знаємо про Кобзаря». Її учасниками стали учні 8-х класів Покровської гімназії. Діти змагалися на кращого знавця життя і творчості видатного поета. Учні активно брали участь у вікторині, складали пазли-картинки за малюнками Т.Г. Шевченка  - «Катерина», «Циганка – ворожка».

У конкурсі «Ромашка» восьмикласники читали рядки з творів Кобзаря та відгадували їх назви. А на закінчення конкурсу команди змагалися на краще декламу ... Читати далі »

Переглядів: 513 | Додав: pokrdb | Дата: 06.03.2015 | Коментарі (0)

УВАГА! АКЦІЯ!!!

«Книжковий дім відкритий всім».

Дитяча районна бібліотека  започатковує у бібліотеці благодійну акцію, метою якої є збір книжок, періодичних видань, аудіо -, відео - матеріалів для відновлення фондів бібліотек України для дітей, що постраждали в результаті проведення бойових дій на сході нашої держави.

Зазначена акція має всеукраїнський характер та проходитиме під загальною назвою «Книжковий дім відкритий всім».

Акція проводиться на виконання окремого доручення Першого заступника Міністра культури України Ліхового І. Д.

Переглядів: 476 | Додав: pokrdb | Дата: 24.02.2015 | Коментарі (0)

На третій  місяць зими припадає одне із найбільших і найшанованіших церковних свят — Стрітення, яке відзначають 15 лютого. А ще цей день був змаганням для Зими і Весни. Саме 15 лютого вони  зустрічалися і починали змагатися. Якщо бабуся Зима  переможе, то довго іще буде холодно, а якщо красуня Весна візьме гору, то поверне на тепло.

При дитячій бібліотеці для маленьких артистів діє гурток «Книга і лялька», який пропонує лялькові вистави, театралізовані свята, хіт-паради казкових героїв та інше, який веде Цвіркун Олена Миколаївна, вчитель ВТЦДЮ. Тут по-справжньому можна відпочити після напруженого шкільного дня, отримати задоволення і творчу наснагу.

 В переддень  свята Стрітення було підготовлено та проведено   виставу «Весну закликаю з далекого краю».

 Учасники  клубу водили хороводи, співали пісні, які прославляли родючу землю і весняну працю, проганяли зиму, прославляли рідну п ... Читати далі »

Переглядів: 687 | Додав: pokrdb | Дата: 13.02.2015 | Коментарі (0)

Основним знаряддям духовного виховання дітей є книга. Це найкращий спосіб пізнати навколишній світ. Починати читати треба від самого народження, бо саме книга допомагає швидко і легко розвинути творчу і розумну особистість. Любов і інтерес до книги формується у дітей з дошкільного віку, увага до навколишнього світу, інтелект і світогляд. Дитина стане такою людиною, які книги вона читає з самих ранніх років. Районна дитяча  бібліотека для дітей 10 лютого завітала до вихованців дитячого садочку «Орлятко».  Дітям старшої групи «Веселка» бібліотекар Чемерис Л.І. провела бесіду з демонстрацією існуючих книг: маленьких і великих, товстих і тонких, різнокольорових, ознайомила з дитячими журналами «Малятко», «Пізнайко», «Яблунька», «Ангелятко» та ін. Розповіла як берегти книгу та нагадала правила гарного ставлення до книги.

Потім вихованці показали свої знання, взявши активну участь у казковій вікторин ... Читати далі »

Переглядів: 495 | Додав: pokrdb | Дата: 12.02.2015 | Коментарі (0)

Святий Миколай в Україні – один із найшановніших святих. День Святого Миколая є особливо бажаним дитячим святом, яке приносить відчуття передноворічної атмосфери і всілякі приємні сюрпризи.

Напередодні цього казкового свята , у  Покровській районній дитячій бібліотеці було гамірно і весело.

Святково прикрашена бібліотека, красуня ялинка, яскрава  ілюстрована книжкова виставка «Зима іде – свята несе», виставка дитячих малюнків.

Свято розпочала бібліотекар читального зала, яка розповіла про історію виникнення цього свята, що приходить  святий Миколай з Країни Добра, в якій живуть добрі, щирі, щасливі люди. Щоб потрапити в цю країну, дітям запропонували взяти участь у мультимедійній вікторині, «З якої це казки?».

Продовженням вікторини став конкурс загадок, прислів’їв.

У святкуванні взяли участь діти-читачі 3 класу Покровської гімназії. Діти з цікавістю переглянули Свят-Мик ... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: pokrdb | Дата: 18.12.2014 | Коментарі (0)

Година правознавства

Правові знання потрібні як для дорослих так і для дітей. А чи всі діти знають свої права?
Це хотіли дізнатися наші бібліотекарі. В рамках Тижня правових знань, який проходить традиційно щорічно в другий тиждень грудня, Покровська  районна дитяча бібліотека  провела годину правознавства «Без права нема обов'язків» для учнів 6-го класу Покровської гімназії.

Відкрила захід Бобир Світлана Іванівна, яка сказала, що сьогодні, як ніколи актуальним стало питання розширення юридичного і політичного світогляду громадян, а особливо молодого покоління. Тому наше завдання, як і завдання сім`ї, школи, бібліотеки, правоохоронних органів навчити молоде покоління жити по закону, берегти закон і вразі необхідності захистити себе. На захід була запрошена помічник оперуповноваженого групи кримінальної міліції ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: pokrdb | Дата: 12.12.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів