П`ятниця, 19.04.2024, 04:16
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

День народження… цікавий день…багато привітань, побажань, подарунків… Кожен малюк, без винятку, чекає цієї дати цілий рік. 
Зазвичай день народження святкують вдома чи в кафе. Працівники Покровської дитячої бібліотеки, продовжуючи  реалізувати  проект  «ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДИНИ: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг», вирішили зробити сюрприз для літніх іменинників та  довести, що у книгозбірні  можна не тільки читати чудові книжки, журнали, малювати та робити поробки, а ще й  святкувати день народження! Для дітей було  підготовлено  низку веселих і цікавих ігор, конкурсів. І звичайно був  солодкий стіл з пирогом та свічками. 
Свято іменин провели в переддень - Міжнародний День Торта, який відзначається 20липня. Це поки ще молоде свято  присвячене дружбі і миру між людьми, країнами, народами. Свято проходить під девізом «I CAKE YOU», що означає - & ... Читати далі »

Переглядів: 273 | Додав: pokrdb | Дата: 23.07.2019 | Коментарі (0)

Продовжується реалізація проекту  «ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДИНИ: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг», мета якого – покращити благополуччя вразливих категорій населення шляхом розвитку потенціалу керівників та спеціалістів соціальної сфери об’єднаних територіальних громад у запровадженні моделі інтегрованих соціальних послуг. 
Одним із завдань   проекту КЗК «Покровська бібліотека» Покровська БібліоНяня,  є створення  умов для цікавого та змістовного дозвілля маленьких жителів громади..
Сьогодні в Покровській дитячій бібліотеці  було весело та гамірно. Покровська БібліоНяня, запросила дітей на свято шоколаду. Юні відвідувачі бібліотеки мали змогу познайомитись з  корисними властивостями та цікавими фактами, пов’язаними з цими чудовими солодощами.
Ведуча свята Марина Кирилова з першої хвилини створила добру, дружню, веселу атмосферу . Діти приймали активну участь у ігр ... Читати далі »

Переглядів: 280 | Додав: pokrdb | Дата: 12.07.2019 | Коментарі (0)

Працівники Покровської дитячої бібліотеки взяли участь в інклюзив - фесті «Країна дитячих мрій», організатором якого був Інклюзивно-ресурсний центр Покровської ОТГ. Для дітей бібліотекарі підготували цікаві вікторини, провели майстер-клас з виготовлення книжкових закладок, розфарбовували розмальовки та малювали на асфальті свої мрії.

... Читати далі »

Переглядів: 274 | Додав: pokrdb | Дата: 25.06.2019 | Коментарі (0)

Комунальний заклад культури  «Покровська бібліотека» взяв участь у конкурсі проектів «ГРОМАДА ДЛЯ ЛЮДИНИ: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг», що здійснюється Партнерством «Кожній дитині» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» за фінансування Європейського Союзу та його держав-членів Данії, Естонії,Німеччини, Польщі та Швеції. Працівниками бібліотеки було розроблено та подано на конкурс проект «Культурно-дозвілевий простір «Покровська БібліоНяня».

Мета проекту – покращити благополуччя вразливих категорій населення шляхом розвитку потенціалу керівників та спеціалістів соціальної сфери об’єднаних територіальних громад у запровадженні моделі інтегрованих соціальних послуг. Наш проект  «Культурно-дозвілевий простір «Покровська БібліоНяня»  був рекомендований Відбірковим комітетом конкурсу та погоджений Програмою U-LEAD з Європою для підпис ... Читати далі »

Переглядів: 334 | Додав: pokrdb | Дата: 25.06.2019 | Коментарі (0)

Сьогодні дитячу бібліотеку відвідали учні 1 В класу Покровського ліцею та Водянської школи.  Бібліотекарі розповіли дітям про бібліотеку, всі разом згадали правила поводження з книгами. 
Потім бібліотекар читального залу  розповіла про свято, яке ми будемо святкувати 16 червня  - День батька,  який тепер буде  відзначатися на державному рівні. Діти дізналися  про історію виникнення цього свята, про святкування його в різних країнах світу, а потім бажаючі намалювали портрет свого тата. Час діти провели змістовно, цікаво: відповідали на запитання вікторини;  переглядали журнали,  книги;  грали в шахи, шашки;  складали пазли. Для бажаючих  керівник гуртка «Народна творчість» Романець З.М. провела майстер клас з бісероплетіння.

... Читати далі »

Переглядів: 273 | Додав: pokrdb | Дата: 13.06.2019 | Коментарі (0)

Розпочалося дзвінке літо і веселі та невгамовні дітлахи нарешті дочекалися чудової пори – літніх канікул. Про те, щоб вони були цікавими, змістовними та корисними заздалегідь потурбувалися  працівники Покровської дитячої бібліотеки. Бібліотека стала місцем, де можна цікаво, корисно, а головне - весело провести свій літній відпочинок. Кожного дня бібліотеку відвідують діти з пришкільних літніх таборів. В кожному відділі бібліотеки кожен день діти мають змогу цікаво провести час. В читальному залі учні старших класів переглядають книги, журнали, приймають участь в вікторинах, спілкуються.  Для учнів 7 А класу Покровської гімназії  було проведено презентацію куточку Європейського Союзу « ЄС на книжковій полиці». Книги, методичні матеріали  бібліотеці було представлено безкоштовно у рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні». З матеріалів учні отримали нові знання про Європейський Союз.< ... Читати далі »

Переглядів: 269 | Додав: pokrdb | Дата: 06.06.2019 | Коментарі (0)

Традиційно в перший день літа, 1 червня, відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості і надії. Дитяча бібліотека  відсвяткувала цю дату різноманітними яскравими заходами, які провели для дітей та разом  з ними. В  бібліотеці для дітей було проведено  розважально - пізнавальну гру: «Немає кращої пори - ніж літо сонячне й веселе» для учнів 2-х класів Покровської гімназії та учнів Покровської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 . Діти з задоволенням відповідали на питання вікторини, показували свої знання з права в юридичному лото «Чи знаєш ти свої права?», читали книги та журнали, взяли участь в флеш – мобі - «Міняю віршик на цукерку», познайомилися з книгами книжкової виставки « Ми діти твої Україно!». Щоб діти влітку не забували про бібліотек ... Читати далі »

Переглядів: 285 | Додав: pokrdb | Дата: 03.06.2019 | Коментарі (0)

Китай – одна з найцікавіших і найзагадковіших країн на планеті. Вона притягує не тільки своїми численними культурними традиціями, але й безліччю таємниць і загадок. Цього року Україна і Китай відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин. З цього приводу 2019 рік Президентом України оголошено - Роком Китаю в Україні. Є надзвичайно цікавий історичний факт, про який мало хто знає: перша згадка про українців у Китаї зазначається в літописі Юань - Ши. Там йдеться про те, що при імператорі Хубілаї  (монгольському засновникові династії Юань) була... руська сотня. Тобто наприкінці XIII століття у Піднебесну потрапили кияни, які служили в гвардії китайського імператора. Тому наші контакти між культурами справді дуже давні. Виходить, що багато століть тому гвардійцями китайського імператора були українці! Можна зробити висновок про те, що не зважаючи на різницю в культурному плані, відносини між державами почалися досить давно. Дізнатися більше про одну з найбільших кра ... Читати далі »

Переглядів: 331 | Додав: pokrdb | Дата: 21.05.2019 | Коментарі (0)

Дух народу в колір заплете,
Проросте і піснею, і цвітом.
А над світом, гляньте, а над світом –
Українська вишивка цвіте!
Ганна Костів-Гуска

2010 року в Україні з'явився День вишиванки. Це свято відзначають кожен третій четвер травня і в цьому році – це 16 число.
День вишиванки зовсім молоде свято, але його вже дуже сильно полюбили практично всі. Ще б пак: адже у нього досить цікаві традиції. Ідея свята належить звичайній студентці Чернівецького національного університету Лесі Воронюк. Вона ще в 2006 році запропонувала своїм одногрупникам прийти в університет в якийсь із днів у вишиванках. І вони це зробили не тільки в 2006-му році, але і після. Так і почалася традиція, яка підкорила всю Україну і величезну діаспору нашої країни.
Головною метою цього дня є збереження українських національних цінностей та їх популяризація. І потрібно погодитися, що це прекрасний варіант, який нікого ні до чого не зобов'яз ... Читати далі »

Переглядів: 291 | Додав: pokrdb | Дата: 17.05.2019 | Коментарі (0)

День матері щорічно в Україні відзначають у другу неділю травня, 12 травня – це одне з найніжніших свят. Історія свята така: у 1908 році молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. Анна писала листи до державних установ, законодавчих органів, видатних осіб із пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. Її старання увінчалися успіхом - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято. Хоча по суті це - свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама - найголовніша людина для своїх дітей. Безумовно, День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що. Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і пое ... Читати далі »

Переглядів: 275 | Додав: pokrdb | Дата: 13.05.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів