Середа, 24.04.2024, 16:00
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

На передодні  великих свят: Дня українського козацтва, Дня захисника України, дня селища, в Покровській дитячій бібліотеці було проведено фолькльорне свято « Шануймося, бо ми того варті»,  для  учнів Покровської гімназії. «Славна добрими і героїчними традиціями Українська земля. Її сини – запорізькі козаки навіки увійшли до скарбниці пам’яті українського народу. Ми, їх нащадки, маємо свято шанувати і примножувати козацьку славу» - такими словами розпочала захід ведуча, бібліотекар Гребенюк Н.В. Привітала дітей з святом, розповіла про історію винекнення цих свят. Діти переглянули відео - ролик  «Легенда про Івана Сірка», адже найменування нашого селища пов'язане з його ім'ям. З великим задоволенням  діти прийняли участь у козацьких забавах на уважність, взаємодопомогу, витривалість та ввічливість.  Відповідали на питання вікторини, весело змагались, активно брали участь у  конкурсах: «Май ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: pokrdb | Дата: 12.10.2018 | Коментарі (0)

Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора — канікули! Протягом двох  тижнів дитяча бібліотека радо приймала  дітей з пришкільних таборів  Покровської ОТГ. Працівники бібліотеки підготували для школярів цікаві заходи, які проходили у розважально-пізнавальній формі, включаючи низку різноманітних захоплюючих заходів. За допомогою екскурсій діти змогли зорієнтуватися в книжковому храмі й відкрити для себе його невідомі раніше закутки.  Взяти участь в цікавих вікторинах, іграх, конкурсах. Школярі були досить активними і залишилися дуже задоволені. Гарний настрій, пізнання нового, виховання любові до книги і бажання відкривати цей світ разом з бібліотекою – головна мета бібліотекарів в організації заходів для дітей під час літніх канікул.

... Читати далі »

Переглядів: 376 | Додав: pokrdb | Дата: 20.06.2018 | Коментарі (0)

11червня в центральному парку селища  для дітей пришкільних таборів  відпочинку Покровської ОТГ пройшов  інклюзив - фест  «Країна дитячих мрій», який підготував інклюзивно-ресурсний центр та Покровський  центр дозвілля. В парку були розміщені розвиткові галявини. Працівники Покровської дитячої бібліотеки також взяли участь в цьому заході. На читацькій галявині дітей чекали цікаві вікторини, знайомство з книгами, які були розміщені на книжково-ілюстративній виставці «Здрастуй літо! Теплим сонечком зігріте». На галявині учасників  інклюзив - фесту  чекали  чергові завдання,  з якими діти успішно справилися. Захід пройшло весело, цікаво, змістовно. 

... Читати далі »

Переглядів: 445 | Додав: pokrdb | Дата: 11.06.2018 | Коментарі (0)

Дітице безмежна щирість та відвертість, сонячні посмішки та приємні клопоти. Дітинаш ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: pokrdb | Дата: 04.06.2018 | Коментарі (0)

18 травня в Покровському відбувся зліт Спілки дитячих організацій «Дивоцвіт» та районного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який проходив в парку села Олександрівка  «Чарівні дубки». В цьому заході взяла участь і Покровська дитяча бібліотека, яка підготувала для дітей галявину «Бібліопарасолька». Де діти могли сховатися під парасолькою від сонця та переглянути цікаві книги, енциклопедії, журнали, прийняти участь у майстер-класі з виготовлення книжкових закладок, показати свої знання в солодкій літературній вікторині, за вірні відповіді діти отримували солодкі призи.

... Читати далі »

Переглядів: 441 | Додав: pokrdb | Дата: 21.05.2018 | Коментарі (0)

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються піснями невсипущі солов’ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, нестримну жагу до життя, в такі прекрасні дні, 8-9 травня, ми відзначаємо великі свята – День Пам’яті та Примирення  і День перемоги над нацизмом. Для нас це історія, але для наших дідусів та бабусь — це частина життя, та найчорніша смуга долі, що й досі озивається у серці смутком і болем.  Напередодні цього свята, вшановуючи пам’ять героїв війни, в   дитячій бібліотеці було проведено урок пам’яті для учнів 5- Б класу Покровської ЗОШ І-ІІІ ст.№2. Ведуча заходу, бібліотекар Гребенюк Н.В., намагалася передати і про тяжкі випробування для учасників Другої світової війни і про безмежну радість перемоги. Учні дізналися про те, як розпочалася війна; про величезні втрати - як людські, так і матеріальн ... Читати далі »

Переглядів: 492 | Додав: pokrdb | Дата: 08.05.2018 | Коментарі (0)

26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. До цієї чорної дати в дитячій бібліотеці  пройшла година-спомин: «Терновий вінець Чорнобиля» , на якій були присутні учні  четвертих класів Покровської гімназії .  Про трагедію, яка забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки, які відчуваються до сьогодні на майбутніх поколіннях, розповіла бібліотекар Наталія Гребенюк. Учні переглянули відеофільм «Чорнобильська трагедія», взяли участь в обговоренні переглянутого, усвідомили масштаби чорнобильської трагедії, відчули гордість за свій народ.

< ... Читати далі »

Переглядів: 394 | Додав: pokrdb | Дата: 02.05.2018 | Коментарі (0)

В Покровській дитячій бібліотеці відбувся мовно-літературний квест. Участь у квесті взяли учні 6 Б класу Покровської ЗОЖ І-ІІІ ст. «Покровський ліцей». Під час квесту учасники не лише проявили знання, ерудицію, кмітливість, уміння змагатися в командній грі, але й дізналися про бібліотеку, її можливості, фонди, відділи.  Діти швидко, з ентузіазмом пройшли станції, на яких їх чекали різноманітні завдання. Учасники показали знання з української мови, відповідали на жартівливі загадки, підбирали риму для вірша та виконували інші завдання. А найбільше дітям сподобалося станція «Впізнай літературного героя», де діти повинні були відгадати літературного героя, автора та назву книги і знайти її в фонді бібліотеки . Гра принесла учасникам багато задоволення та позитивних емоцій.

... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: pokrdb | Дата: 23.04.2018 | Коментарі (0)

У затишній читальній залі зібралися читачі бібліотеки, учні покровської гімназії, викладачі, щоб переглянути чергову лялькову виставу,  яку підготували члени клубу «Книга і лялька». 
М'яу, м'яу, м'яу!
Сала я нам’яв,
Ще й сметани з'їв охоче,
А мишей ловить не хочу!..
Ну що можна сказати?.. Ледар. Та й кому взагалі потрібен такий кіт? Ну, хіба що, Лисичці-Сестричці, адже для неї він не просто кіт, а Пан-Коцький, і чому б не спробувати налякати лісових звірів таким паном?!. Так гадала Лисиця, а як трапилось насправді, показали юні артисти, підготувавши лялькову виставу «Пан Котович».

... Читати далі »

Переглядів: 527 | Додав: pokrdb | Дата: 23.03.2018 | Коментарі (0)

Під час проведення тижня дружби в Покровському ліцеї, бібліотекарі дитячої бібліотеки провели виховну годину «Подорож країною дружби» у формі гри для учнів 2-А, 2-Б, 3 – А, 4 – В класів. Діти активно відповідали на питання вікторин, розгадували загадки. Учні познайомилися з  книгами про дружбу. 
В свою чергу працівники бібліотеки запросили дітей відвідати бібліотеку під час весняних канікул. Адже з 26 березня розпочинається  Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який проходить щороку в дні весняних канікул. Під час тижня читання в бібліотеці діти зможуть  помандрувати в країну   Читалію,  взяти участь в поетичній  естафеті, переглянути  мультфільми, познайомитися з літературою , яка представлена на книжковій виставці «Всесвіт цікавих книжок», з новинками літератури, журналами.

... Читати далі »

Переглядів: 432 | Додав: pokrdb | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів