Субота, 20.04.2024, 02:26
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Не скупіться на добрі слова, 
Бо у світі так мало добра…

Головне призначення людини на землі – здатність творити добро. Біблія навчає робити добро й замислитись над життєвим сенсом. Давні слов’яни найбільше любили світло, бо воно несе добро. Людина сильна добротою повинна відчувати себе творцями добра. Де ж черпаємо джерела добра? Це Вітчизна, рідна домівка, батьки.
Дуже доброю традицією для багатьох країн стало щорічне святкування 13 листопада Всесвітнього дня Доброти (World Kindness Day), датою для якого був вибраний день відкриття в 1998 році в Токіо 1-ї конференції Всесвітнього руху доброти (World Kindness Movement). В даному заході брали участь представники Австралії, Канади, Японії, Таїланду, Сінгапуру, Великобританії і США (пізніше до Руху приєдналися й інші країни).
І як закликають організатори свята, важливо бути добрим не тільки в цей День, але і щодня, причому добрим безмежно і безкорисливо. Адже, якщо чекати подяку (в буд ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: pokrdb | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 . Свято відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. 8 листопада дитяча бібліотека підготувала та провела до свята літературно-музичну годину «Співуча, чудова, пісенна мова», для учнів 3 класу Покровської гімназії. Бібліотекарі розповіли дітям про історію виникнення української мови, переглянули відео ... Читати далі »

Переглядів: 746 | Додав: pokrdb | Дата: 09.11.2017 | Коментарі (0)

Любі наші читачі!
Запрошуємо Вас

взяти участь у Всеукраїнському конкурсі  дитячого малюнку 
«Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!»

У конкурсі можуть брати участь діти віком від 7 до 12 років.
 Конкурс проводиться з 12 жовтня по 7 листопада 2017 р.
  На конкурс надсилаються творчі роботи дітей, які власноруч, без допомоги батьків намалюють малюнок, де у будь-який спосіб відобразять правила дорожнього руху, формат малюнку А4.
  Тематика малюнків присвячена правилам безпечної поведінки дітей на вулиці, дорогах.
 Учасн ... Читати далі »

Переглядів: 682 | Додав: pokrdb | Дата: 26.10.2017 | Коментарі (0)

У наші непрості часи, з ряду причин, багато дітей не лише не відвідують бібліотеки регулярно, але й ніколи в них не були. 
Стало традицією щорічно проводити в бібліотеці екскурсії з учнями початкових класів. В шкільні лави влилися 1 класи. Щоб залучити нових читачів  до читання, працівники дитячої бібліотеки провели екскурсії для   1- х класів Покровської гімназії 
Бібліотекарі  ознайомили дітей з книжковим фондом бібліотеки, періодикою,  провели захоплюючу мандрівку книжковими та тематичними виставками. Також дітей було  ознайомлено з правилами користування книгою та бібліотекою. Цікавим доповненням екскурсії стала захоплююча вікторина «Відгадай казкового героя». Дуже порадувало те, що діти з цікавістю слухали виступи бібліотекарів, переглядали книги і журнали. 
Знайомство з бібліотекою  викликало величезний інтерес у школярів. Незабутнє враження справило на дітей відвідування книгосховища. Хочеться від ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Додав: pokrdb | Дата: 12.10.2017 | Коментарі (0)

Бібліотека – храм добра і знань, до якого приходять ледь навчившись читати. А працівники бібліотек, які обслуговують дітей, докладають багато зусиль, уміння, винахідливості, щоб для маленьких читачів бібліотека стала казковою домівкою. Так сталось, що на перехресті доль поєднались дві давні професії – вчитель і бібліотекар. Обидві покликані дібрати ключик до кожного дитячого серця і бути поводирем у храмі людського духу. Адже, дитячий талант як квітка, розцвітає там, де її леліють, оберігають, де про неї турбуються і підтримують. Дитина через книгу пізнає світ, реалізовує свої творчі потреби, естетичні та літературні уподобання. Адже, дитяча література живить розум, уяву дитини, відкриває їй нові світи та є могутнім засобом особистого духовного розвитку. Бібліотекарі намагаються підтримувати дружелюбну атмосферу для читачів інтер’єр бібліотеки, співпра ... Читати далі »

Переглядів: 428 | Додав: pokrdb | Дата: 02.10.2017 | Коментарі (0)

Здоров’я – це ранок зі свіжим повітрям,
Це сонце, що гріє ласкаво й привітно.
Здоров’я – смак свіжих ягід дозрілих,
Це спорт, що дає нам наснагу і силу.
Фізична культура і спорт є запорукою здорової нації.
Кожен рік у вересні ми відзначаємо день фізичної культури і спорту – свято сили, краси, здоров’я, гармонії. Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба, почали поширюватися в Україн ... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: pokrdb | Дата: 08.09.2017 | Коментарі (0)

З нагоди головних державних свят нашої країни – Дня незалежності України та Дня Державного Прапора у дитячій бібліотеці біля книжкової виставки « Свято української державності» було проведено годину інформації « Ти моя, Україно». Мета заходу - виховання патріотизму і поваги до державних символів України, навчити дітей шанобливо ставитися до спільних цінностей українського народу, до оточуючих, любити свою Батьківщину, вміти переборювати труднощі. Бібліотекарі ознайомили присутніх з історією становлення української символіки та Державного Прапора, сторінками історії та визначними подіями Незалежності України. ... Читати далі »

Переглядів: 416 | Додав: pokrdb | Дата: 08.09.2017 | Коментарі (0)

Батьківщиною Всесвітнього дня шоколаду вважається Франція, адже саме тут у 1995 році почали його святкувати. Це молоде свято досить швидко здобуло популярність, і крім Франції широко відзначається в Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах. Історія цього продукту почалася десь у 600 році до н.е. на берегах Мексиканської затоки. На думку дослідників, саме в цей час стародавні майя та ацтеки стали культивувати какао-дерево й готувати з його плодів напій «чоколатль», який додавав сил та енергії . На смак він дуже відрізнявся від звичного гарячого шоколаду, оскільки складався з розмолотих какао-бобів, пекучого перцю чилі та меду, тому був дуже гірким. У Старому світі про шоколад дізналися лише через 2000 років. Спочатку Колумб отримав у дар від індійців какао-боби, а через декілька років Ернан Кор ... Читати далі »

Переглядів: 416 | Додав: pokrdb | Дата: 11.07.2017 | Коментарі (0)

Івана Купала — традиційне свято, яке відзначається в Україні в ніч на 7 липня. Історично цей день був днем літнього сонцевороту – найдовший день року. А ніч на 7 липня була найкоротшою. Традиційно починалися святкування ввечері 6 липня. Дівчата споряджали опудало Марени і починали водити навколо неї хороводи, співали жартівливі пісні. Невдовзі з'являлося парубоцтво. Юнаки забирали Марену — і дівчати були вимушені робити іншу, ще кращу. Коли їм ... Читати далі »

Переглядів: 423 | Додав: pokrdb | Дата: 06.07.2017 | Коментарі (0)

В перекладі з грецької мови, слово «екологія» означає науку про будинок, дім. А нашим домом є Земля, – невеличка планета у безкінечному просторі. Щоб підтримувати помешкання в чистоті та зберегти від ушкоджень, ми маємо докласти чимало зусиль. Ми не маємо права забувати, що сьогодні просто любити природу, милуватися її красою мало. Потрібно ввійти в природу другом, бути її добрим господарем.

Так, у Покровській районній дитячій бібліотеці чистоту довкілля пропагували за допомогою свята « Знайте, любіть і бережіть природу», Мета заходу була, < ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Додав: pokrdb | Дата: 06.07.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів