Четвер, 28.03.2024, 22:58
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Щороку в  Покровській дитячій бібліотеці проходить 2-й етап Всеукраїнського конкурс   «Найкращий читач року», де зустрічаються найактивніші читачі  6 - 7  класів , які люблять нетлінне і вічне творіння людства – книгу. Дитяча бібліотека – це те місце, де завжди чекають юних  і підтримують їх бажання читати, влаштовуючи літературні перегони , навертаючи  до думки, що читати і бути розумним – це круто. Ось і  цього разу  в затишній залі бібліотеки   зібралися діти, бібліотекарі, щоб познайомитися з кращими читачами, гордістю  бібліотек, які дружать з книгою, дізнатися чим живуть юні читачі  покровщини, які у них книжкові уподобання. Всіх  їх об’єнує любов до книги, фантазія, творче натхнення, талант, бажання бути ерудованими і цікавими людьми.  Учасникам конкурсу потрібно було  задіяти свій інтелект і проявити неабияку ерудицію, відповісти на літературні вікторини, з чим ... Читати далі »

Переглядів: 461 | Додав: pokrdb | Дата: 15.03.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні Шевченків вірш звучить як нагадування, як заклик, як роздум, як радість і сум, як мудре слово батька. Працівники дитячої бібліотеки завітали до учнів 3 Б класу Покровської гімназії та провели шевченківські читання «Слово Кобзаря – устами нащадків». Працівники бібліотеки розповіли дітям про життєвий та творчий шлях Т. Шевченка. Потім діти узяли участь у конкурсі «Чи знаю я твори Т. Шевченка?» та вікторині про життєвий шлях поета. З неймовірною щирістю, по-дитячому відверто учні декламували безсмертні творіння Тараса Шевченка. З великим задоволенням діти переглянули книги, які були представлені на книжковій виставці літератури .

... Читати далі »

Переглядів: 313 | Додав: pokrdb | Дата: 15.03.2018 | Коментарі (0)

УВАГА!!!! КОНКУРС!
Шановні  діти!
Пропонуємо  вам  прийняти участь у конкурсі організованому Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей та Секцією літератури  для дітей та юнацтва  при
Національній спілці письменників України
«Book - симпатія 2018».
Конкурс є відкритим і проводиться як творче змагання дітей Дніпропетровщини.
У конкурсі можуть брати участь усі бажаючі діти віком 10 - 17 років.
Роботи приймаються до  31 серпня 2018 року 
Умови і терміни проведення конкурсу ви можете узнати за адресою:  
   53600 смт Покровське, вул. Соборна, 100
або за телефоном:  (05638) 2 19 90
< ... Читати далі »

Переглядів: 401 | Додав: pokrdb | Дата: 01.03.2018 | Коментарі (0)

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це незвичайне свято і відзначають його по-особливому. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову. Адже мова – це великий скарб народу. Великий успіх серед читачів мала літературна гра « Мовні перлини для кожної дитини», яку провели працівники дитячої бібліотеки. Було проведено пізнавальні інтелектуальні ігри,вікторини на різноманітну мовознавчу тематику. Діти спробували доби ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Додав: pokrdb | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

Казка – це світ чарівний та  незвичайний.  Казка – це диво сповнене краси. Поринь у казку це ж бо цікаво, це справді  свято, радість для душі. У казці звірі мову мають, дерева розмовляють мов живі. Добро і правда завжди зло долають. Тому і люблять казку діти всі! З такими словами розпочала казкову  годину «Чарівний світ казок» ведуча - Гребенюк Наталя Володимирівна. Після  вікторини, яку провела бібліотекар Любов Іванівна Чемерис, діти переглянули виставу «Плискачик»,  яку їм підготували діти клубу «Книга і лялька», що діє в бібліотеці під керівництвом Цвіркун О.М.- викладача   ВТЦДЮ. Діти, учні групи продовженого дня Покровської гімназії , не шкодували оплесків для юних акторів, які лише на рік-два старші за них самих.

... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: pokrdb | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

Шановні друзі!
Обласна бібліотека для дітей пропонує  всім  читачам – дітям  Дніпропетровської області   прийняти  участь в обласному  літературному  конкурсі  творчих робіт 
«До рідного слова торкаюсь душею»
Покровська дитяча бібліотека
 запрошує прийняти участь у конкурсі . 
Всім охочим необхідно  представити  на розгляд  журі роботи,  в яких би відображалась  краса рідної мови. Вірші, твори, пісні (написані самими учасниками). Роботи можуть бути цікаво оформлені, подані в незвичному ракурсі. (Звертаємо вашу увагу, щодо плагіату із мережі Інтернет). 
До кожної роботи додається інформація про учасника (прізвищ ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Додав: pokrdb | Дата: 15.02.2018 | Коментарі (0)

29 січня в Україні відзначається День пам"яті Героїв Крут. В цей день український народ згадує трагічну сторінку в історії нашої держави та вшановує пам"ять про юнаків , що загинули під станцією Крути, захищаючи молоду Українську Республіку. Бій під Крутами – став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Вшануванню пам’яті загиблих під Крутами в бібліотеці біля викладки літератури «Пам’ятаємо героїв Крут» проведено інформаційно-патріотичну бесіду « На Аскольдовій могилі України цвіт». Із розповіді бібліотекаря діти дізнались про трагедію під Крутами, де у 1918 році в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України більше 300 молодих патріотів – студентів Київс ... Читати далі »

Переглядів: 454 | Додав: pokrdb | Дата: 29.01.2018 | Коментарі (0)

Хай Миколай у вишиванці 
Розбудить подарунком вранці, 
І принесе у вашу хату 
Добробут, радості багато. 
Розбудить приспані надії, 
Зернятко щастя хай посіє. 
Зігріє гумором, любов'ю, 
І принесе усім здоров'я!

В народі кажуть, що взимку скільки днів, стільки й свят. І одним з найбажаніших для дітей є свято Святого Миколая. Це свято, з яким пов’язані дитячі мрії та сподівання, яке дітлахи чекають не менше, ніж Новий рік.Щоб розширити знання дітей про життя святого Миколая та на його прикладі виховувати у читачів доброту, чуйність, гуманність та милосердя, у дитячій бібліотеці було проведено народознавчий урок « Через доли з краю в край ходить в гості Миколай» для учнів 3-Б класу Покровської гімназії. Діти активно приймали участь в зимових вікторинах, декламували вірші,переглянули мультфільм про Святого Миколая, виказували свої потаємні бажання, побоювання чи прийде до них св ... Читати далі »

Переглядів: 445 | Додав: pokrdb | Дата: 18.12.2017 | Коментарі (0)

Людина від народження наділена правами, а з часом у процесі життя, після досягнення встановленого законом віку, набуває здатності мати обов’язки і нести відповідальність за свої дії.Права дитини – це певні можливості, які потрібні дітям для того, щоб жити і дорослішати. До Всеукраїнського Тижня права в дитячій бібліотеці спільно з Покровським бюро правової допомоги було проведено право-просвітницький захід «Права та обов’язки» та правовий брейн-ринг для учнів 5-х класів Покровської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та Покровської гімназії. Мета заходу – пояснити дітям чому у суспільстві всі громадяни повинні дотримуватись відповідних правил, у чому відмінність прав та обов’язків дорослих від прав та обов’язкі ... Читати далі »

Переглядів: 473 | Додав: pokrdb | Дата: 08.12.2017 | Коментарі (0)

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам’яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. Пам’ять про знищених і невинно убієнних має об’єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування, віросповідання чи місця проживання – тобто весь український народ.Щорічно, в четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам'яті жертв голодомору.
В Покровській дитячій бібліотеці до цього дня було проведено вечір-реквієм «Голодомор – чорна сповідь моєї вітчизни», для учнів 3 – 4 класів Покровської гімназії Ведучі заходу розповіли присутнім про трагічні сторінки тих страшних подій української історії, нагадали про тяжкі нелюдські випробування, які випали на долю українців, про причини і наслідки цієї трагедії, зачитали спогади земляків, які пережи ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: pokrdb | Дата: 24.11.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів