Субота, 04.05.2024, 11:21
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

В розпалі  літні канікули,  виникають додаткові можливості для залучення дітей до книги і читання, створення простору творчості і приємного спілкування з літературою для всіх бажаючих.

Лялькові вистави – це перше стикання з мистецтвом і культурою в житті маленького глядача, тому до вибору спектаклів, образів їхніх персонажів ми відносимося так, щоб дітям було цікаво поринути у світ героїв, під час яких лялькові герої   знайомлять дітей з різноманітним і чудовим світом дитячої книги,  виховують у дітей любов до рідного краю, до природи, шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій і звичаїв, етикету.

Тож липневого дня діти клубу «Книга і лялька»  показали читачам бібліотеки виставу «Казка про дівчинку, яка не хотіла нічого робити».

У ролях дівчинки Нехотілочки, лисички,  кози, жаби, собачки, домовика, ведмедика   були зайняті юні артисти: Полосін Діма, Цвіркун Діана ... Читати далі »

Переглядів: 729 | Додав: pokrdb | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)

 Наша бібліотека розширює свій простір та  продовжує роботу на літньому майданчику у центральному парку селища.

Запрошуємо маленьких читачів та їхніх батьків ознайомитися з книжковими новинками, дитячими періодичними виданнями, взяти участь у майстер класах  та дізнатися більше про те, які ще послуги  та  цікаве дозвілля пропонує своїм відвідувачам бібліотека.

Відтепер почитати журнал чи цікаву книжку можна просто під час прогулянки

кожну  середу та п’ятницю з 10.00  до 13.00 

Переглядів: 483 | Додав: pokrdb | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

Український День родини відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

«З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість. І це справді так. Як із струмочка починається ріка, так і життя починається з родини. Виховання у сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Духовний вплив батьківського дому на її формування створюється завдяки щирій материнській ніжності, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, затишку, захисту і сімейній злагоді.

Наша дорога у життя, у великий світ починається з домівки, з материнського серця, від батьківського порогу. Через усе життя ми несемо в душі першу стежину дитинства, яка озивається в нашій пам’яті дзвоном чистих криниць, теплими та студеними росами, скрипом хвіртки, хатнім порогом, річкою, ставком, городом, обсадженими вербами.

Цього дня бібліотека разом з районною бібліотекою у парку, в літній читальній залі, прове ... Читати далі »

Переглядів: 562 | Додав: pokrdb | Дата: 08.07.2015 | Коментарі (0)

 

Багато чудових свят має український народ, всі вони супроводжуються красивими, сповненими таємничою силою та глибоким змістом обрядами. Але, мабуть, одним з найдивовижніших та наймістичніших є свято Івана Купала. Святкують його сьомого липня, але найголовніші події розгортаються вночі, перед цим днем - пошуки квітучої папороті, ворожіння і стрибання через вогнище . 
Головні складові цього свята - вода, вогонь і трави, без них не обходиться жодна забава, жоден обряд, жодна купальська гра. А ще свято Івана Купали - один з найбільш шанованих, галасливих і веселих свят.

 У народі існує й інша назва цього свята - Іван травник, або Іван кольоровий. Вважалося, що трави, зібрані в цей час володіють особливою цілющою силою, тому в цей день заготовляли лікувальні трави про запас.

А чи знаєте ви, що це свято Івана Купала називають святом вогнів. Саме вогонь був символічним втіленням могутнього сонця і перестрибуючи через купальські вогнища, за нар ... Читати далі »

Переглядів: 519 | Додав: pokrdb | Дата: 06.07.2015 | Коментарі (0)

Конституція – основний Закон будь – якої держави. У ній записані усі правила людей цієї країни. І правила ці ні в якому разі не можна порушувати! За допомогою Конституції держава піклується про своїх громадян.

Але в усіх малих громадян є ще своя Конституція. Вона називається «Декларація прав дитини».

Декларація прав дитини дуже важливий документ, в якому визначені права дитини. Вона  проголошена 20 листопада 1957 року Генеральною Асамблеєю ООН. Це найдосконаліший міжнародний документ, що захищає права дітей.

24 серпня 1991 року Україна проголосила свою незалежність, а 27 вересня 1991 року «Конвенція про права дитини» набула  чинності в Україні.

У віці дітей неможливо знати детально всі закони. Але основне , що їх стосується, вони повинні знати. Урок громадянства «Маленьким громадянам – великі права» провели працівники бібліотеки, вони познайомили присутніх з історією виникн ... Читати далі »

Переглядів: 606 | Додав: pokrdb | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

Літо – найулюбленіша пора всіх дітей. А ще літо – це пора канікул, це початок  роботи  літніх пришкільних оздоровчих таборів, де діти набираються сил, весело проводять час, ходять на екскурсії.

 Під час сезону пришкільних таборів у дитячій бібліотеці майже кожного дня проходили розважальні заходи для дітей. Це період, коли їх не тільки обслуговують книгою, а й організовують для них цікаве і змістовне дозвілля.

Весело, пізнавально, цікаво, активно і позитивно провели своє дозвілля  учні з пришкільних таборів  покровських шкіл у  дитячій бібліотеці.  Бібліотекарі знайомили дітей з правилами користування бібліотекою, книжковими виставками, книгами, які допомагають краще зрозуміти світ, приносити як найбільше користі. Проводилися бібліотечні уроки, з яких діти дізнавалися про те як треба берегти книги, як виготовляється книга.

Діти гуртка «Книга і лялька» провели для дітей 2-х класів годину гумору. ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: pokrdb | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

             ЛЮБІ ДІТИ!

Наша бібліотека прцює для ВАС і готова запропонувати цікаві екскурсії, літературні ігри, конкурси, вікторини. Тут все літо можна брати книжки, малювати, гратися,  спілкуватися з друзями. 

Бажаєте отримати позитивні емоції від барвистого літа, від зустрічі з літературними героями, покращити навички спілкування, розвинути свої інтелектуальні та творчі здібності, поповнити багаж необхідних знань – то ж скоріш до бібліотеки! У нас цікаво!

Запрошуємо дітей та їх батьків відвідати нашу дитячу бібліотеку!

Переглядів: 523 | Додав: pokrdb | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

  

Перший день літа починається чудовим святом  - Днем захисту дітей. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров’я і життя дитини – одним із пріоритетів у своїй діяльності. В Україні цей день відзначають із 1998 року. У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі, розміщені фігурки – червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, – це символ нашого загального дому.&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 488 | Додав: pokrdb | Дата: 03.06.2015 | Коментарі (0)

Кожен рік віддаляє нас від великої переможної весни 1945 року. Та живою і невмирущою є пам'ять про тих, які ціною власного життя відстояли мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятували світ від фашистської навали. Не зникне в пам’яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його Перемога.

 Цього року, ще з лютого місяця  в дитячій бібліотеці оформлена книжкова виставка «Кожен рік  салютує весна Перемоги».

Напередодні  70-річчя Перемоги   було проведено цикл заходів,  спрямованих на висвітлення подвигу українського народу у роки Другої світової війни.  Проводилися голосні читання «Поезія опалена війною», вернісаж малюнків «Перемогу невгасиму славлять внуки і сини», спільно з районним краєзнавчим музеєм провели годину пам'яті «Подвигу солдата поклонись&r ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: pokrdb | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

Чорнобильська трагедія... Ось уже 29 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний

1986-й... 29 років минуло відтоді, а пам'ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.

23 квітня   Покровська районна дитяча бібліотека спільно з Покровським районним історичним музеєм та  КЗК «Покровська дитяча музична школа»   провели   годину-спомин  «Чорнобиль немає минулого часу»

 На заході були присутні учні НВК №1 «ЗОШ І-ІІІ ст.- Покровський ліцей» – 6-А  класу, вчителі ліцею та музичної школи, шкільний бібліотекар – Удовиченко О.В.. Про Чорнобильську трагедію та її наслідки до сьогодення учням розповіли бібліотекар читального залу Бобир С.І. та директор районного історичного музею ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Додав: pokrdb | Дата: 27.04.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів