П`ятниця, 26.04.2024, 08:06
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей, в листопаді місяці цього року, було оголошено конкурс малюнків «Краю мій, барвисте Придніпров’я». Читачі бібліотек та шкіл  району взяли активну участь в цьому конкурсі. 15 грудня було підбито підсумки районного конкурсу.  Визначено десять кращих робіт, які були відправлені до обласної бібліотеки. За підсумками конкурсу кращі роботи увійдуть до електронного варіанту збірки «Краю мій, барвисте Придніпров’я».

Серед робіт, що надіслані на конкурс  це: Чорноморець Сніжани, Безпалової Таміли, Коцар Каріни, Пилипенко Ліни, Ганзіної Лери, Єжової Вероніки, Борсук Артема – з Покровської гімназії та читачі дитячої бібліотеки, також  Онищенко Ангеліни – читачки з Покровської селищної бібліотеки № 2, з Маломихайлівської сільської бібліотеки – Клочко Даші та Демянець  Діани. 

Працівники бібліотеки дякують усіх учасників, бібліотекарів, вчителів за ... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: pokrdb | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

Конституцією України визначено, що найвищою соціальною цінністю є людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека. У статті 27 Основного Закону України визначено: "Кожна людина має невід'ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави — захищати життя людини".
Конвенція про права дитини, це найдосконаліший міжнародний документ, що захищає права дитини. А коли Україна стала незалежною, то Конвенція про права дитини набула чинності і в нашій державі.

В районній бібліотеці для дітей в Тиждень права пройшли  заходи, під час яких діти знайомились з їхніми правами, основними державними  документами, в яких прописані та затверджені права людини і які утверджують повагу дитини до права. Зокрема, для читачів бібліотеки було проведено бесіду-дискусію «Право на життя, право на щасливе дитинство&raqu ... Читати далі »

Переглядів: 511 | Додав: pokrdb | Дата: 16.12.2015 | Коментарі (0)

Бібліотека - море книг,

Бібліотека - храм науки...

Тож не минайте наш поріг,

Беріть скарби нетлінні в руки.

Бібліотека вчить нас мислити, культурно спілкуватися, любити книги і духовно розвиватися.

 Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, долучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій.

Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними.

В перший день зими до дитячої бібліотеки завітали діти 2-х класів Покровської гімназії. Дітям бібліотекарі провели бібліотечний урок &laq ... Читати далі »

Переглядів: 491 | Додав: pokrdb | Дата: 02.12.2015 | Коментарі (0)

Пам'ять - нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано криваво-чорним кольором. Можна раз, і вдруге, і втретє переписати історію на догоду диктаторів чи ідеології. Та з пам'яттю народу нічого не вдієш, вона зберігатиме правду.

26 листопада 1998 року Указом Президента України встановлено День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій, який відзначається щорічно в четверту суботу листопада. З того часу бібліотека кожен рік вшановують  жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

У світі сталося багато трагедій. Страшних трагедій.
Так, були різні війни, катастрофи, які забирали життя людей.
Коли гинуть люди від стихійного лиха, аварії літака чи потягу, виверження вулкану – це одне. Коли люди гинуть на війні, захищаючи свою Батьківщину від ворогів, - це друге. А коли люди гинуть від голоду – це зовсім інше. Особливо – голоду, який створили навмисно. Ви вже знаєте, що в ... Читати далі »

Переглядів: 462 | Додав: pokrdb | Дата: 02.12.2015 | Коментарі (0)

«Поле моє – доля моя…»

Покровський край славиться не тільки багатими землями, чудовою природою, цікавою історією, але найбільшим багатством нашого краю – є його люди. Багатьох відомих і прекрасних людей народила Покровщина. І серед цих людей є людина особлива – просто унікальна за своїми здібностями, добротою, талантом, відданістю людям. Це Іван Григорович Кісенко, голова ордена Трудового Червоного прапора колгоспу «Победа», Герой Соціалістичної праці, Заслужений працівник сільського господарства УРСР, хлібороб за покликом душі і можна ще сказати - народний академік.

17 листопада 2015 року йому виповнилося б 110 років.

Районна бібліотека для дітей , спільно з районним історико - краєзнавчим музеєм провели годину пам’яті «Поле моє – доля моя…», присвячену Івану Григ ... Читати далі »

Переглядів: 508 | Додав: pokrdb | Дата: 16.11.2015 | Коментарі (0)

Історія кожного народу має свої символи. З часом, такий символ стає ознакою нації. Скажімо, для Америки – це «ковбой», «бізнесмен», для Японії – «самурай». А нашої історії неможливо уявити без козаччини.

Із літописів відомо про славний період козаччини, який тривав майже триста років. Це Запорізька Січ. Козацтво було організовано військовою силою, яка боронила наші землі від варварських нападів турків і татар.

14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, відзначається День українського козацтва. У незалежній Україні це свято офіційно існує з 1999 року (наказ Президента України від 7 серпня 1999р.), але неофіційно святкується вже декілька століть.

З давніх-давен Пречисту Богородицю козаки вважали своєю покровителькою.  Запорожці мали на Січі церкву на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова.

 Козацтво - яскрава сторінка історії України, на славних прикладах якої виховувалося ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: pokrdb | Дата: 16.10.2015 | Коментарі (0)

День українського козацтва встановлений Указом Президента України в 1999 році. Це свято відзначається щорічно 14 жовтня – у день Покрови Пресвятої Богородиці. А Указом Президента України від 2014 року в цей день тепер відзначається ще й День Захисника України.

Славна і багата  історія нашого народу. Героїчну сторінку в неї вписали славні запорожці, степові рицарі, оборонці української землі. Із давніх часів наш народ умів захищати свою землю. Його сини — воїни — демонстрували зразки мужності, звитяги на полях битв із ворогами.

Ведуча заходу бібліотекар Бобир Світлана Іванівна запропонувала дітям  позмагатися між собою, тобто між двома класами:  8 класом Покровського ліцею і 8 класом Покровської гімназії, та перевірити чи  насправді вони є нащадками своїх дідів-прадідів, славних козаків українських.

Команди вибрали курінного старшину - тобто отамана, суддю, писаря та кухаря, та дали назву куреню.

В першому конкурсі ... Читати далі »

Переглядів: 515 | Додав: pokrdb | Дата: 08.10.2015 | Коментарі (0)

22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави.

Це свято було встановлено Указом Президента України на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників, як данина всенародної пошани до тих, хто в суворий військовий час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не жаліючи крові і самого життя. 6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи просуванню частин і з'єднань Радянської Армії на захід.

З нагоди відзначення Дня партизанської слави дитяча бібліотека в районному краєзнавчому музеї провела з користувачами бібліотеки, учнями Покровської І-ІІІ ст. ЗОШ №2, Покровської гімназії  історичну годину «Пам'ять про минуле».  Бібліотекар Бобир Світлана Іванівна та директор краєзнавчого музею Перерва Тетяна Василівна розповіли дітям про ... Читати далі »

Переглядів: 542 | Додав: pokrdb | Дата: 25.09.2015 | Коментарі (0)

Спорт – невичерпне джерело життя, сили і краси, ціла наука, філософія, що не приймає ні алкоголю, ні тютюну, що дозволяє розподілити раціонально свій час,  це сила волі, прагнення до перемоги, прагнення бути кращим. Спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю. Сьогодні здоровий спосіб життя стає все більш популярним у нашому суспільстві, і це не просто данина моді, а бажання людей різних поколінь зберегти молодість і здоров'я.

Кожного року, у другу суботу вересня, наша країна святкує День фізичної культури та спорту – свято, що символізує велич духу, красу, силу, здоров’я та мужність, адже за всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства

Ось і в дитячій бібліотеці було проведено годину корисних порад «Здоров’я – скарб, цінуй його», присвячене Дню фізичної культури і спорту. На захід було запрошено колишнього учителя та тренера   Волкова Сергія Івановича, який для ... Читати далі »

Переглядів: 609 | Додав: pokrdb | Дата: 11.09.2015 | Коментарі (0)

Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).

Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європі було відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.

Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд СРСР. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «золотим м’ячем" як найкращі футболісти Європи.

Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові) - це найбільше досягнення в історії олімпіад. Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей ... Читати далі »

Переглядів: 573 | Додав: pokrdb | Дата: 09.09.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів