П`ятниця, 26.04.2024, 08:06
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

У сучасному інформатизованому світі зменшується кількість часу, який діти проводять з книжкою в руках. На сьогодні для того,  щоб  діти і підлітки більше читали, бібліотека приділяє багато часу на популяризацію читання, розвитку  у дітей та підлітків позитивного ставлення до читання та книги, заохоченню  до систематичного читання, підвищення рівня їх читацької компетентності.

В рамках року англійської мови в Україні, з метою популяризації англійської мови та літератури районна бібліотека провела для своїх юних відвідувачів казковий калейдоскоп «З якої казки ви прийшли». Користувачі  бібліотеки познайомилися  з англійськими народними казками, які є в бібліотеці. Діти переглянули мультфільм по мотивах   англійської народної казки «Тростникова шапочка». Читач бібліотеки ,  Ковалик Лера, зачитала українську народну казку «Козак Мамарига» на англійській мові. З метою популяризації англійської мови та ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: pokrdb | Дата: 08.09.2016 | Коментарі (0)

Під час  літніх канікул дитяча бібліотека проводила акцію «Book – симпатія», яка була спрямована на підтримку та залучення до читання.   Акція дала змогу бібліотекарям зрозуміти,   які уподобання мають читачі, активізувати  книговидачу, показати рейтинг кращих книг  бібліотеки.

 Користувачі бібліотеки протягом літа  розповідали про улюблену  книгу  та обмінювались враженнями про прочитане. 
Підбивши підсумки акції з’ясувалося  , що  кращою книгою  став «Кобзар» Тараса Григоровича Шевченка. На думку читачів цього автора має прочитати кожен.

Серед уподобань переважають книги Рутківського В. «Ганнуся. У гості до лісовика», Вороніна Л. «Таємниця пурпурової планети», Роздобудько І. « Арсен», Гридін С. «Федько у пошуках чупакабри». Книги справили на них найбільше враження, які б вони хотіли перечитувати ще. 

... Читати далі »
Переглядів: 510 | Додав: pokrdb | Дата: 08.09.2016 | Коментарі (0)


2016 рік в Україні проголошено роком Івана Франка. 27 серпня виповнюється 160 років від дня народження Каменяра (1856-1916). 

Великий внесок в українську дитячу літературу зробив І.Я. Франко. Письменник залишив по собі велику спадщину . В одній особі поєдналися поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, історик і теоретик літератури, філософ, фольклорист, мовознавець.

Іван Франко щиро любив рідну землю. Україна, її природа та люди

живуть у його віршах, оповіданнях, повістях. З теплим сердечним почуттям, з батьківською лю­бов'ю писав Іван Франко про дітей. Він написав цілий ряд оповідань, героями яких є сільські діти. Ці оповідання постали на основі його власних спогадів про дитинство, років навчання в сільській і міській школах і мають здебільшого авто­біографічний характер. У літературній спадщині Івана Франка помітн ... Читати далі »

Переглядів: 517 | Додав: pokrdb | Дата: 02.09.2016 | Коментарі (0)

Дитяча бібліотека активно підтримує Рік англійської мови в Україні. Серед різноманітних заходів було проведено перегляд та обговорення мультфільму «Рікі-Тікі-Таві»,  за оповіданням англійського письменника Джозефа Редьярда  Кіплінга з  книги джунглів .

Захід пройшов з метою викликати інтерес дітей до творів Р. Кіплінга, навчити оцінювати вчинки персонажів твору, виховувати любов до природи, спостережливість, допитливість. Дивовижна і цікава історія казки Р.Кіплінга «Рікі-Тікі-Таві» відображена у мультику дуже зацікавила дітей.

Бібліотекар Чемерис Любов Іванівна розповіла дітям про життєвий та творчий шлях письменника. З розповіді  діти дізналися , що Редьярд Кі́плінг — англійський поет і прозаїк, більш відо ... Читати далі »

Переглядів: 518 | Додав: pokrdb | Дата: 17.08.2016 | Коментарі (0)

У багатьох дітей улюблена пора року це літо. Влітку можна відпочивати, купатися, засмагати і грати в веселі вуличні ігри.

Щоб весело було проводити дітям своє дозвілля в  суботу 16 липня, на літньому майданчику, в центральному парку селища , працівники будинку культури разом з дитячою бібліотекою провели рухливо-розважальний арт-квест «Здрастуй, літо!» . Це прекрасна можливість для наших дітей поєднати комфортний та незабутній .  На заході, який вів методист районного будинку культури Даценко Вадим Вікторович, діти декламували вірші, співали пісень, танцювали. Проводилися вікторини, відгадували загадки, інсценували казку «Ріпка», наосліп  малювали свої портрети.

Покровська районна дитяча бібліотека для того щоб залучити дітей до читання  провела казкову вікторину. Діти весело, завзято показували свої знання з літератури,  познайомилися з книгами , які були розміщені на книжковій виставці « Літо, книга, я &nd ... Читати далі »

Переглядів: 575 | Додав: pokrdb | Дата: 18.07.2016 | Коментарі (0)

Середина літа. Діти насолоджуються сонячним теплом, літніми канікулами. А любителі книги не забувають дороги до дитячої бібліотеки. Також в бібліотеці гамірно та весело від дітвори, яка приходить на чергове заняття клубу «Книга і лялька», який уже другий рік працює під керівництвом викладача ВТЦДЮ Цвіркун Олени Миколаївни.

Ось і 5 липня до дитячої бібліотеки зібралися користувачі бібліотеки, вихованці гуртків виробничого центру з своїми вихованцями, бібліотекарі, директор Покровької ЦРБ Штепенко В.І., щоб подивитися черговий виступ гуртківців. Це була незвичайна гра-подорож «Затія – дивоглядія». Подорожуючи, діти робили зупинки, це і  театральна, абеткова, танцювальна, ігрова, музична, акторська. В подорожі брали участь не тільки актори, а й глядачі. На закінчення діти показали глядачам лялькову виставу «Плескачик» .  Захід пройшов весело, всі діти підспівували, активно брали участь у вікторинах, показували свої акторс ... Читати далі »

Переглядів: 552 | Додав: pokrdb | Дата: 13.07.2016 | Коментарі (0)

Книга – одне з найбільших чудес створена людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, всю свою мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, зазирнути в майбутнє.

Читання розвиває унікальне мислення і здатність до критичного аналізу, спонукає до самовдосконалення.

Всіх бажаючих , які не уявляють своє життя без літератури, запрошуємо до Покровської  районної дитячої бібліотеки , прийняти участь у незвичайній акції «Book – симпатія», яка буде проходити на протязі літніх канікул. По закінченні акції буде визначена найбільш популярна книга серед користувачів.

... Читати далі »

Переглядів: 435 | Додав: pokrdb | Дата: 13.07.2016 | Коментарі (0)

Кожна держава, окрім своїх символів (гімну, прапора та герба), має ще й Конституцію. Цей документ є першорядним і найважливішим. Слово «конституція» в перекладі з латинської мови означає «устрій», «установлення». Згодом цим словом став називатися звід основних законів держав.

Важко жити, працювати, творити в хаосі, безладді, керуючись лише одним правилом: що хочу — те й роблю. І тому ще з давніх часів люди почали упорядковувати своє життя. Спочатку, мабуть, це були просто загальні домовленості, але згодом вони стали непорушними правилами. А найважливіші з правил стали законами й увійшли до окремого зводу, що потім отримав назву конституція.

Конституція визначає головний порядок у державі та права її громадян. Так, наш світ підкоряється певним законам: є закони природи, які упорядковують життя на Землі, є закони Божі — закони найвищої моралі, що допомагають нам відокремлювати добро від зла. А є державні закони — пр ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Додав: pokrdb | Дата: 12.07.2016 | Коментарі (0)

Дитяча бібліотека для користувачів провела екологічну мандрівку «Лікарські рослини нашого краю». Метою заходу було збагатити знання дітей про лікарські рослини України. Ознайомити з народними традиціями лікування рослинами і показати відображення цієї теми в легендах, прикметах, прислів'ях. Вивчати правила збирання, сушіння і зберігання лікарських рослин. Виховувати бережливе ставлення до рослин, любов до рідного краю

Переглядів: 418 | Додав: pokrdb | Дата: 12.07.2016 | Коментарі (0)

«Міжнародний день захисту дітей»— святкується щорічно 1 червня. Був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Женевської декларацією про права дітей, прийнятої в 1924 році, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.

У цей день влаштовуються різні розважальні з ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: pokrdb | Дата: 03.06.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів