Четвер, 25.04.2024, 21:15
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

 

Сила книги безмежна. Протягом усього життя ми звертаємося до книги. Вона відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя.

Книга – мудрий друг, який, не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ. Нерідко книга, прочитана вами в дитинстві, залишається в пам’яті на все життя. "Хто багато читає, той багато знає" – так говорять у народі. І це правда. Книга вчить, як на світі жить. Книжка відповідає на безліч запитань і сама вміє запитувати.

Кожна книжка – це друг, що веде нас у дивовижний і чудовий світ, знайомить із прекрасними людьми. Читаючи книжки ви самі стаєте добрішими і мудрішими.

Проведення заходів – чудова нагода для популяризації серед дітей книги, і, власне, сучасної бібліотеки – вікової скарбниці мудрості. 

Дитяча бібліотека, в останній  навчальний день, провела свято кни ... Читати далі »

Переглядів: 813 | Додав: pokrdb | Дата: 27.05.2016 | Коментарі (0)

Дніпропетровською обласною бібліотекою для дітей, в листопаді місяці 2015 року, було оголошено конкурс  малюнків «Краю мій, барвисте Придніпров’я». Читачі бібліотек та шкіл  району взяли активну участь в цьому конкурсі. 15 грудня 2015 року було підбито підсумки районного конкурсу.  Визначено десять кращих робіт, які були відправлені до обласної бібліотеки. За підсумками конкурсу кращі роботи увійдуть до електронного варіанту збірки «Краю мій, барвисте Придніпров’я».

Серед робіт, що були надіслані на конкурс  це: Чорноморець Сніжани, Безпалової Таміли, Коцар Кіри, Пилипенко Ліни, Ганзіної Лери, Єжової Вероніки, Борсук Артема – з Покровської гімназії та читачі дитячої бібліотеки, також  Онищенко Ангеліни – читачки з Покровської селищної бібліотеки № 2, з Маломихайлівської сільської бібліотеки – Клочко Даші та ... Читати далі »

Переглядів: 624 | Додав: pokrdb | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)

День Конституції України – державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України в 1996 році.

Діти — майбутнє кожної держави. На планеті живе близько 2 млрд. дітей. Як  найвразливіша частина суспільства вони потребують особливого захисту й піклування. Декларація прав дитини дуже важливий документ, в якому визначені права дитини. В Конвенції про права дитини записано, що всі права рівні для кожної дитини, незалежно від її раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, соціального походження. Держава не може порушувати жодне з прав.

 З нагоди 20-ї річниці Конституції України та інформаційно-просвітницьких і патріотично-виховних заходів дитяча бібліотека  провела пізнавальну гру: «Чи знаєш ти Конституцію?». Бібліотекарі познайомили дітей  з правами дітей у всьому світі і у нашій країні.  Провели бліц-турнір «Ти і закон», перевіривши, як діти знаю ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: pokrdb | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)

Скайп – це вікно в прекрасний світ можливостей, відкривши яке, можна спілкуватись без кордонів. У популярній в останній час формі скайп – спілкування 20 квітня 2016 року в Покровській районній дитячій бібліотеці відбулася інтерактивна скайп-зустріч з читачами Братської дитячої бібліотеки Миколаївської області, присвячена 25-річчю Незалежності України.

Учні 5 класу Покровської гімназії розповіли про їхню маленьку Батьківщину – Покровщину. Про знамениті місця покровського краю в легендах та переказах. Покровщина багата не тільки своєю історією, а й самодіяльними артистами, поетами, які прославляють своїм талантом прекрасну і щедру Покровську землю. Вірші,які декламували діти написані покровськими поетами ,а також підготували і показали уривок з вистави «Пан Коцький».

Користувачі Братської дитячої бібліотеки в свою чергу розповіли про історію та легенди про створення селища Братського ,а на завершення зустрічі заспівали пісню про Україну. ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Додав: Admin | Дата: 26.04.2016 | Коментарі (0)

Будьте здоровими, сильними, дужими

7 квітня 2016 року світова спільнота відзначає Всесвітній День здоров’я. Слід сказати, що цей День відзначається вже досить давно, починаючи з 1948 року.

 А щорічне проведення Всесвітнього Дня здоров’я стало доброю традицією починаючи з 1950 року. Свято, що спонукає людей до здорового способу життя, засноване на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я.

6 квітня 2016 року, напередодні Всесвітнього дня здоров'я працівники  дитячої бібліотеки та районного історико-краєзнавчого музею   провели урок здоров’я «Будьте здоровими, сильними, дужими», для учнів 8-х класів Покровської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. На захід було запрошено ветерана спорту району Волкова Сергія Івановича.

Ведуча ... Читати далі »

Переглядів: 578 | Додав: pokrdb | Дата: 07.04.2016 | Коментарі (0)

Квітневий подарунок.

Видавництво «Фонтан казок» уже другий рік реалізовує соціальний проект «Бібліофонтан», метою якого є наповнення фондів українських бібліотек актуальною сучасною літературою. Видавництво спільно з партнерами оголосило про створення Книжкового Клубу «Бібліофонтан», до якого увійшло близько 700 бібліотек різних рівнів, від шкільних до обласних. Видавництво «Фонтан казок» і книжкова фабрика «Юнісофт» безкоштовно передають бібліотекам   книжки для молодших підлітків

 Покровська районна дитяча бібліоте ... Читати далі »

Переглядів: 533 | Додав: pokrdb | Дата: 04.04.2016 | Коментарі (0)

Щороку в бібліотеках України традиційно проходить довгоочікуване свято — Всеукраїнський тиждень дитячого читання —  сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. Це свято залишається найпопулярнішим понад 7 десятиліть і проводиться під час шкільних весняних канікул. Тиждень дитячого читання з давніми традиціями сьогодні не лише не втратив свого значення, але й продовжує набувати особливого змісту для кожного учасника.

Дотримуючи традиції, 21 березня 2016 року в Покровській районній дитячій бібліотеці  розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Тиждень пройшов під девізом -  «Читаємо від березня до березня».

Розпочали тиждень  святом «Книжкове царство – мудре господарство». З якого діти дізналися, що означає слово «бібліотека», як вибрати книгу за допомогою каталогу, ... Читати далі »

Переглядів: 1670 | Додав: pokrdb | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

Вже стало доброю традицією, в Покровській районній дитячій бібліотеці , щороку   проводити Всеукраїнський конкурс  «Найкращий читач - 2016» - де зустрічаються найактивніші читачі 6-7 класів та їх улюблені герої.

 Конкурс проводиться з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращої української та світової літератури.   Це свято книги, і тих хто любить це нетлінне і вічне творіння людства. Читаючи, ми уявляємо себе чарівниками, здатними  розуміти мову речей, рослин і тварин. Скільки дивовижних таємниць відкривається завдяки книгам! Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів!

 18 березня ,  під час проведення другого етапу конкурсу «Найкращий читач  – 2016» в залі Покровської районної дитячої бібліотеки  між собою змагалися переможці першого етапу.< ... Читати далі »

Переглядів: 578 | Додав: pokrdb | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

В Україні, починаючи з 9 березня відзначаються 202 роковини від дня народження великого українського письменника, художника Тараса Шевченка.  Протягом тижня  в районній дитячій бібліотеці  проведено ряд заходів по вшануванню Великого Кобзаря. 17 березня 2016 року було проведено інформаційну годину « Незабутній Шевченко» для учнів 1- А класу Покровської гімназії. Бібліотекар Чемерис Л.І. розповіла про життєвий і творчий шлях письменника. З огляду літератури, який бібліотекарі провели біля книжкової виставки, діти познайомилися з книгами Тараса Шевченка, які є у бібліотеці.  

17 березня було проведено літературну годину « Великий син українського народу» Для учнів 5-х класів Покровської гімназії.

Розпочала захід вчитель з української мови та літератури Покровської гімназії Гайнудінова Раїса Константинівна з розповіді про дитинство Тараса, діти разом з вчителем мандрували сторінками життя та творчості поета. Щ ... Читати далі »

Переглядів: 510 | Додав: pokrdb | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

Покровська районна дитяча бібліотека

запрошує шанувальників книги на веселі читання,  книжкові відкриття, низки заходів, учасниками яких,

... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: pokrdb | Дата: 16.03.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів