Вівторок, 23.04.2024, 09:38
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

…І мене  в  сім'ї  великій,

 В  сім'ї  вольній,  новій

 Не  забудьте  пом'янути

  Незлим  тихим  словом…

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

Для молодших читачів, учнів першого класу Покровської гімназії,  працівники дитячої бібліотеки провели літературну хвилину «Кобзаревими стежками». Д іти  ознайомились з життєвим і творчим шляхом поета,&n ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Додав: pokrdb | Дата: 14.03.2016 | Коментарі (0)

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість .

Тарас Шевченко... Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту. Шевченко звеличив Україну, звеличив весь український народ. 

9 березня 2016 року  до  районної дитячої бібліотеки  завітали учні 2-А та Б класів Покровської  гімназії в  літературно – музичну вітальню

« Вірші Шевченкові дзвенять по Україні вічним дзвоном», приурочену до 202-річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

Діти, фольклорного - етнографічного  гуртка «Свічадо», яким керує викладач ВТЦДЮ Цвіркун О.М.,  розповіли присутнім про життєву долю великого українського поета, читали його вірші, співали пісень, інсценізували сценки:  «Тарас – пастух», «Тарас –художник».

Після  заходу діти познайомилися з книгами про Великого К ... Читати далі »

Переглядів: 791 | Додав: pokrdb | Дата: 09.03.2016 | Коментарі (0)

Англійська дитяча література - одна з найзначніших серед дитячих літератур Європи. Література з острова Великобританії завжди була особливою. А особливо дитяча.

Якщо попросити будь-яку середньостатистичну людину  назвати якихось англійських письменників, він напевно розгубиться і зможе згадати в кращому випадку одне-два прізвища. Хоча насправді знає не  менше десяти, просто не здогадується, що батьківщиною багатьох популярних авторів є Туманний Альбіон. Відомі англійські письменники - це Даніель Дефо,  Герберт Уеллс, Роберт Льюїс Стівенсон і багато інших. Знайомі імена? Книги цих авторів ми знаємо і пам'ятаємо з дитинства.

Сучасні англійські письменники також представлені цілою плеядою відомих прізвищ: Джоан Роулінг,  Джон Р. Р. Толкієн  - всіх авторів просто неможливо перерахувати.  А якщо   ... Читати далі »

Переглядів: 2078 | Додав: pokrdb | Дата: 03.03.2016 | Коментарі (0)

 

Леся Українка – гордість української нації. Багато написано про видатну письменницю, поетесу, громадську діячку.

Леся Українка народилася 25 лютого 1871 року в Новоград-Волинському. Справжнє ім'я письменниці та культурного діяча - Лариса Петрівна Косач-Квітка. Народилася в сім’ї повітового службовця-юриста Петра Антоновича Косача та відомої української письменниці, громадської діячки Олени Пчілки, сестри Михайла Драгоманова. Батьки приділяли багато уваги вихованню дітей (їх було шестеро), прищеплювали їм любов до українського народу, його історії і культури, займалися їх освітою.

 Вона писала у найрізноманітніших жанрах: поезії, ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Також працювала в фольклористиці.

Лесина доля була незвична. Щедро обдарована талантом, наділена ніжним чутливим серцем, сповненим палкої любов ... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: pokrdb | Дата: 26.02.2016 | Коментарі (0)

Президент  підписав указ "Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні".  Як наголошується в Указі, Президент прийняв таке рішення «ураховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку».

 Це означає, що наступного року вивченню іноземної мови буде приділятися більше значення.

Володіння мовою міжнародного спілкування вкрай необхідно українцям, адже це розширює доступ громадян до світових мож ... Читати далі »

Переглядів: 677 | Додав: pokrdb | Дата: 05.02.2016 | Коментарі (0)

Супроти чужої навали,

 Супроти смерті – в стужу, сніг,

 Ось тут вони, ось тут стояли

 І всього жменька – триста їх.

Багатовікова історія українського народу, насамперед літопис життя і смерті народу-великомученика, на долі якого було досить лиха... Майже кожне століття, як свідчать давні джерела, розпочате голодними роками, наслідками епідемій, спустошливими війнами, чужоземними навалами. Людина має пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, культуру.

У пам’яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів – 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців – 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами.

29 січня 1918 року назва невеликої станції, що розташована на Чернігівщині уздовж  лінії Бахмач ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: pokrdb | Дата: 29.01.2016 | Коментарі (0)

22 січня особливий день в історії України.  97 років  тому Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх  українських земель в єдину Українську державу, і саме цей день прийнято відзначати як свято – День Соборності України.

Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок життя України. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованність

З цієї нагоди в дитячій районній  бібліотеці  організовано і проведено патріотичну годину «Соборність України: від ідеї до сьогодення» , присвячена цій даті.

На заході були присутні учні 2 класу Покровської гімназії. Діти прийшли в піднесеному настрої. Дівчатка  одягнені в українські костюми, а хлопці в вишиванки.

Працівники бібліотек розповіли  дітям  про історію  виникнення дня Соборності, значення цього свята в житті українців.

Метою цього заходу у бібліотекарів бул ... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: pokrdb | Дата: 22.01.2016 | Коментарі (0)

Український народ має свої звичаї і традиції, що сформувалися протя­гом багатьох століть і освячені віками. Серед них Новорічні та Різдвяні — одні з найулюбленіших і найбажаніших як для дітей, так і для дорослих.

Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це, мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають люди, різні у своїх національних традиціях і релігійних переконаннях.

Напевно з усіх свят люди найбільше люблять Новий рік. І не тільки тому, що це час підбиття певних підсумків, вручення довгоочікуваних подарунків, приготування смачних страв. Найголовніше в цьому святі – це очікування якогось дива, нові надії на щастя, яке так необхідне і дітям, і дорослим.

Напередодні новорічних свят діти ... Читати далі »

Переглядів: 936 | Додав: pokrdb | Дата: 18.01.2016 | Коментарі (0)

День Святого Миколая: історія свята, традиції.

 У народних легендах та переказах святий Миколай боронить людей від різного стихійного лиха. Ось чому в кожній домівці є образ Миколая Чудотворця. Святий Миколай народився 280 року в місті Патері в Малій Азії. Його батьки старанно і з любов'ю виховували свого єдиного сина, що зростав гарним хлопчиком, а, ставши дорослим, вирішив бути священиком. Отримавши спадок після смерті батьків, Миколай роздав його бідним. За переказами, він допомагав найчастіше таємно, особливо тим, хто соромився просити.  Пізніше Миколай став єпископом міста Міри в Лікії, де збереглися як легенди численні розповіді про те, як він заступався за несправедливо засуджених, про дива, які він творив при житті й після смерті.

 В Україні святий Миколай завжди вважався покровителем і заступн ... Читати далі »

Переглядів: 1409 | Додав: pokrdb | Дата: 18.12.2015 | Коментарі (0)

З року в рік в нашому краї батьки передають у спадок своїм дітям традиції звичаї, обряди  та повір’я нашого народу. Ми повинні знати і думати про свої  корені, батьківську хату, мамину пісню, бабусину вишиванку, обереги на рушниках, добрі і давні звичаї і символи нашого народу.

Грудень – незвичайний місяць. Він перший подих зими, він – підсумок річного циклу, він – підготовка до зустрічі великого Різдва Христова. Грудень  місяць, що традиційно закінчує календарний рік, наповнений святами. Услід за Катериною, Андрієм і Наумом приходять Варвари, Сави та Миколи. Саме  свята - Варвари, Сави та Миколи - називали "миколаїними святками".

17  грудня  в районному музеї, районна дитяча бібліотека та працівники музею, провели театралізовану етнографічну годину «Свята нашого дому». В заході   взяли участь учні 8 –го класу Покровської гімназії.

Ведучі заходу були самі діт ... Читати далі »

Переглядів: 477 | Додав: pokrdb | Дата: 18.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів