Четвер, 28.03.2024, 23:19
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Сьогодні розпочався день в дитячій бібліотеці святково. 
Для  іменинників, що відзначали день народження влітку,  бібліотекарі підготували розважальну програму.
Ведуча заходу розповіла дітям про свято, яке відзначали 20 липня  всі ласуни світу - День Торта. Це солодке свято присвячене миру й дружбі між людьми, а відвідувачі бібліотеки  мали можливість зустрітися в колі друзів, переглянути   фільм    «Самі солодкі рекорди. Самі великі торти».       
А потім розпочалася святкова частина заходу. Вітали іменинників літа - Лапка Богдана,  Ковалик Олександру, Оксенюк Аліну, подарували їм подарунки.
 І яке ж свято без солодощів.  Діти пригощалися солодощами, брали участь  у вікторинах, іграх, танцювали, співали в караоке, прикрашали  «торт». А потім дивилися мультфільми по бажанню.
Маємо надію, що бібліотекарі подарувала іменинникам та дітям  гарни ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Додав: pokrdb | Дата: 24.07.2021 | Коментарі (0)

Літо – це не тільки гарна пора року – це час канікул, відпочинку та цікавого, змістовного дозвілля. 
Субота. 
     В черговий раз спішать діти до бібліотеки, бо тут їх чекає  мультзал «Мультяшне літо».  Приходять до бібліотеки подивитися мультики не тільки постійні відвідувачі бібліотеки, а й ті що почули про мультзал від друзів, братиків, сестричок, знайомих. Працівники  бібліотеки пропонують дітям  кіноперегляди екранізованих творів, які включено до шкільної програми,
пізнавальні  фільми,  мультфільми  які полюбляють дітлахи.
На наступний перегляд чекаємо всіх бажаючих 24 липня. До зустрічі у бібліотеці.
... Читати далі »

Переглядів: 149 | Додав: pokrdb | Дата: 17.07.2021 | Коментарі (0)

Літо в розпалі! Канікули тривають!
 Щоб вони пройшли  пізнавально та з користю працівники дитячої бібліотеки зацікавлюють кожного користувача бібліотеки, спрямовують свою роботу  на активне залучення дітей до читання.  Кожен, хто потрапив до бібліотеки, може знайти для себе щось корисне, цікаве.  Адже бібліотека має широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дитини не тільки приємним і цікавим, а й змістовним.
Кожного дня в бібліотеці гамірно, весело і кожен знаходить для себе заняття. Хтось знайомиться з цікавою книжкою з полички, хтось читає рекомендовану літературу по шкільній програмі, іншого цікавить книга на тематичній виставці, яких чимало є у нашій бібліотеці,  переглянути популярні журнали,  стати учасником пізнавальних та інтерактивних заходів, пограти в ігри, просто відпочити в спекотний день.
    
... Читати далі »

Переглядів: 139 | Додав: pokrdb | Дата: 16.07.2021 | Коментарі (0)

Знову в дитячій бібліотеці  суботній мультзал. 
Цього разу працівники бібліотеки підготували для дітей солодке свято.  
11 липня відзначається Всесвітній день шоколаду.  Для відвідувачів бібліотеки бібліотекарі підготували шоко-дайджест - «Все цікаве про шоколад». З якого діти дізналися, що батьківщиною Всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи в 1995 році поклали початок цього свята. Це молоде свято досить швидко здобуло популярність і, крім Франції, широко відзначається в Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах, як всередині Європейського союзу, так і за його межами. В Україні День шоколаду найбільш яскраво святкують у Львові. 
Переглянувши  пізнавальний фільм про історію виникнення шоколаду, діти дізналися, що у цивілізації Майя какао-боби були основною торговою валютою, а  одні з перших товарів, привезених до Іспанії Христофором Колумбом у 16 столітті, були  какао-боби , що  першу ... Читати далі »

Переглядів: 159 | Додав: pokrdb | Дата: 10.07.2021 | Коментарі (0)

Івана Купала — традиційне східнослов'янське свято, яке присвячене літньому сонцестоянню і відзначають 7 липня. Хоч Івана Купала має язичницьке коріння воно збігається з християнським святом Різдва Івана Предтечі і його сучасна назва походить від церковного імені Івана Хрестителя. Історичні факти свідчать, що традиції святкування Івана Купала понад три тисячі років.
В Україні по різному називають свято Івана Купала: Купайла або Сонцекрес, за часів Київської Русі свято називали Крес. 
Згідно зі слов'янськими традиціями головними персонажами свята були Купало — покровитель кохання та продовження роду та Мара (Марина або Марена) — божество, яке символізує зиму і приносить недуги та голод.
 Традиційно молоді дівчата та хлопці робили з гілок, квітів та зелені опудала головних персонажів свята і Марену спалювали або топили у воді. Це символізувало перемогу добра над злом.
Одним з основних атрибутів свята є величезне багаття, яке в ... Читати далі »

Переглядів: 136 | Додав: pokrdb | Дата: 07.07.2021 | Коментарі (0)

4 липня виповнилося  б 130 років з дня народження великого і щирого друга дітей Петра Йосиповича Панча.
Петро Панч (справжнє прізвище письменника Петро Йосипович Панченко) народився 4 липня 1891 року на Слобожанщині в селянській родині. Дитинство письменника, про яке він зворушливо написав у книзі «На калиновім мості», було багатим на життєві враження. 
Свої перші твори опублікував тоді, коли йому було тридцять років, коли мав за плечима життєвий досвід.
Прожив довге, багате на події життя. Починав літературний шлях з роботи в редакціях періодичних видань. З-під його пера вийшло понад 50 книжок. 
Упродовж багатьох десятиліть він не забував своїх юних друзів. І поміж писанням великих романів і повістей, таких як «Гомоніла Україна», «Олександр Пархоменко», «На калиновім мості», з’явилися «Син Таращанського полку», «Малий партизан», «Ерик шукає щастя» та бага ... Читати далі »

Переглядів: 121 | Додав: pokrdb | Дата: 06.07.2021 | Коментарі (0)

 

 

 

 

 

 

В кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці. Ці правила називаються законами. Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься словом Конституція. 
28 червня в Україні відзначають День Конституції. Це Основний Закон нашої держави, в якому закріплено правові основи України. Якщо цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. Тому виконувати Конституцію повинні всі мешканці країни. В Конституції України записано, що «діти рівні у своїх правах незалежно від походження»  та «що будь-яке насильство над дитиною переслідується законом».
Напередодні Дня Конституції України в дитячій  бібліотеці  оформлено книжкову виставку «Конституція і мої права». На ній представлені «К ... Читати далі »

Переглядів: 123 | Додав: pokrdb | Дата: 29.06.2021 | Коментарі (0)

24 червня в Покровській ТГ пройшов День Сталої Енергії 2021. На святі нагороджували учнів Покровської територіальної громади, які брали участь в онлайн-грі «Збережемо енергію!». Була підготовлена розважальна програма для дітей. В цьому заході взяли участь і працівники дитячої бібліотеки. Вони підготували книжкову виставку «Книги, що знають все і про все». На які було розміщено пізнавальні енциклопедичні видання. Друга виставка  «Історія виникнення світильника» познайомила дітей з історією  світильника - від лампади до освітлювальних сучасних  приладів.

... Читати далі »

Переглядів: 149 | Додав: pokrdb | Дата: 29.06.2021 | Коментарі (0)

З метою збільшення інтересу до читання у дітей бібліотекарі започаткували під час літніх канікул  суботній мультзал. В суботу, у черговий раз, зібралися маленькі читайлики. Діти переглянули мультфільм екранізований за популярною   українською народною казкою «Кирило Кожум'яка», пізнавальні мультфільми, спільно їх обговорювали. 
         Запрошуємо юних любителів читання та кіно до бібліотеки кожну суботу!
Вас чекають  кращі зразки  кінофільмів, мультфільмів, екранізованих за популярними творами письменників.  

Переглядів: 107 | Додав: pokrdb | Дата: 16.06.2021 | Коментарі (0)

Продовжуємо знайомити  з новинками книг, які одержала Покровська дитяча бібліотека від #Українського_інституту_книги. Сьогодні ми хочемо  порекомендувати батькам та дітям розумні, корисні та цікаві книги, які розкажуть дітям про те, про що не розкажуть дорослі.
Дітріх Ґренемаєр. Велика книга про здоров’я для усієї родини.
У книзі відомого німецького професора Дітріха Ґренемаєра у формі бесіди подано цікаву інформацію про будову і функціонування людського тіла, про зміни, що відбуваються в нашому організмі протягом життя, доступно описано складні психофізіологічні процеси. Автор вибрав доречний мовний стиль, правильний тон бесіди — коректний, відкритий, із м’яким гумором. На запитання малюків відповідає лікар. Його пояснення є наочним прикладом для батьків, як треба говорити з дітьми про складні питання фізіології людини, виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я, культуру тіла та почуттів.
Богусь Янішевський. Мозок. Те, пр ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Додав: pokrdb | Дата: 11.06.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів