Субота, 20.04.2024, 02:18
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Насичений видався сьогодні день в дитячій бібліотеці перед Днем Святого Миколая. 
Для учнів 6 класу працівники дитячої бібліотеки разом з класним керівником, Раїсою Константинівною, підготували розважальну програму. 
Ведуча заходу розповіла дітям  про історію виникнення цього свята, переглянули відео про Святого Миколая.
А потім команда дівчаток доводила, що вони не лише найчарівніша половина людства, а й найрозумніша, а хлопчики, що вони також не поступаються розумом та кмітливістю.
Складали  з букв слова, показувавши свій інтелект та швидкість. Вгадували персонажів по картинці,  пісні, які  виконували українські співаки. В конкурсі «Обмін ролями» хлопчики показували своє вміння зробити зачіску дівчаткам, а дівчатка доводили, що вміють робили хлопчачу роботу. Дітлахи отримали масу позитивних емоцій І як завжди перемогла дружба.  Веселились, танцювали, отримували від Миколая подарунки, робили селфі біля святковог ... Читати далі »

Переглядів: 153 | Додав: pokrdb | Дата: 18.12.2021 | Коментарі (0)

В Україні щороку, починаючи з 2008, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини. 
Для дитячої бібліотеки головне завдання Тижня:  показати важливість правової освіти дитини, виховати в них повагу до закону та прав людини.
В  Покровській дитячій бібліотеці для учнів 3 – Б класу Покровської гімназії було проведено ерудит-годину «Казкові герої в країні прав та обов’язків». Маленьких користувачів  ознайомили  з правами та обов’язками, про їхні права як дитини, так і громадянина України. Розповіли учням, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі і повсякденному житті. І завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей. Закріпили свої правові знання відповівши на запитання казкової вікторини.
Для учнів 4-х класів Покровської гімназії проведено  годину спілкування   ... Читати далі »

Переглядів: 179 | Додав: pokrdb | Дата: 09.12.2021 | Коментарі (0)

В рамках проведення  щорічної  акції   «16 днів проти насильства» Покровська дитяча бібліотека провела ряд заходів для учнів молодших класів Покровської гімназії. З інформ хвилинки «Стоп насильству!», до Міжнародного дня  боротьби з насильством, діти дізналися, які дії називають насильством,  його види та прояви, навчилися за допомогою прикладів розуміти причини та наслідки насильства. Адже насильством є не тільки бійки, а й звичайні штовхани, прізвиська, глузування, все, що порушує права іншого, принижує його гідність.
 Отримали інформацію,  що потрібно робити у випадку насильства, до кого та куди звертатися по допомогу  та як не стати жертвою насильства.
Про булінг,  як потрібно  себе поводити, хто такі «булери»,  що загрожує свідкам цих дій учні дізналися з години спілкуванн «Протидія боулінгу». Обговорювали різні прояви булінгу та шляхи вирішення  проблем.
... Читати далі »

Переглядів: 146 | Додав: pokrdb | Дата: 04.12.2021 | Коментарі (0)

Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства», в рамках якої громадськими організаціями, місцевими структурними підрозділами у справах сім’ї та молоді, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в освітніх закладах проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї. Міжнародна акція «16 днів проти насильства» ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.
Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно в ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Додав: pokrdb | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)

1933 рік. Найчорніший час в історії України. У світі не зафіксовано голоду подібного тому, що випав тоді на долю однієї з найродючіших країн. Жахливо навіть через стільки років ступати болючими стежками страшної трагедії, яка розігралася на благословенній землі квітучого українського краю. Досі не віриться, що тут раптово зник хліб, люди залишилися без зернини. І це врожайний 1932 рік. Пухли старі і малі, вимирали родини і села. Смерть бродила на шляхах, на полі, в хатах. 
Говорять, для того, щоб дивитися в майбутнє, не слід забувати про минуле. Історія — наш великий наставник, сьогодні це особливо актуально. 
Подіям голодомору 1932-33 років було приурочено годину пам’яті і скорботи
 «Холодний подих згаслої свічі», яку провели працівники дитячої бібліотеки для учнів Покровської гімназії. Ведуча заходу розповіла дітям про ті страшні роки, переглянули документальне відео факти, зачитали спогади людей, які пройшли ті тяжкі часи.< ... Читати далі »

Переглядів: 128 | Додав: pokrdb | Дата: 26.11.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні ми отримали книгу Соломії Караєвої  «Школа AGH»– сімнадцятирічної письменниці, студентки КНУ ім. Тараса Шевченка, яка запропонувала бібліотеці свою книгу в подарунок. 
Книга  призначена для молодшого шкільного віку. Та письменниця визнає, що дорослі теж читають дитячі книги, а обмеження за віком – лише умовність.
Цікаво, що ця книга була видана ще в 2017 році, коли авторці було чотирнадцять років, а почала писати короткі оповідання й вірші дівчина у 9 років.
У 2014 році вийшла друком її перша книжечка «Пригоди в затоці Риб’яче Око». Жанр – казка для дітей дошкільного віку. 
Нині Соломія продовжує писати як прозу, так і вірші, час від часу публікується в різних альманахах і журналах. Цікавиться мистецтвом, перш за все літературою.
В подальшому ми будемо співпрацювати з письменницею. 
По закінченню карантину запрошуємо читачів до бібліотеки та взяти  почитати книг ... Читати далі »

Переглядів: 116 | Додав: pokrdb | Дата: 27.10.2021 | Коментарі (0)

З липня по жовтень 2021 року, серед жителів територіальних громад Дніпропетровської області, проходив літературний марафон «Об’єднані любов’ю до слова», ініційований КЗК «Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія» за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації в рамках державних культурних та просвітницьких проєктів, спрямованих на промоцію читання, а також відповідно до Стратегії популяризації української мови.
На протязі 3-х місяців було проведено низку творчих зустрічей та презентацій творів дніпропетровських письменників, членів Національної спілки письменників України з читачами. 
20 жовтня  2021 року  відбулася  зустріч в з відомими авторами Придніпров'я: дитячою письменницею  і поетесою Еліною Заржицькою  та літературознавцем і прозаїком Ольгою Рєпіною.
Працівники дитячої бібліотеки  приєдналися до з ... Читати далі »

Переглядів: 116 | Додав: pokrdb | Дата: 21.10.2021 | Коментарі (0)

Дорогі бібліотекарі!
Колектив  Покровської дитячої бібліотеки Вітає Вас з Всеукраїнським днем бібліотек. Бажаємо  Вам міцного здоров'я, довголіття, сімейного затишку, родинного тепла, дружнього взаєморозуміння та підтримки.  Ваша відповідальна справа відкриває шлях до книги – джерела споконвічної мудрості та знань!
Зі святом!!!

Переглядів: 132 | Додав: pokrdb | Дата: 30.09.2021 | Коментарі (0)

Вже 12-й рік поспіль  30 вересня Україна відзначає свято людяності і доброти - День усиновлення, коли кожен розуміє, як непросто прийняти рішення усиновити дитину або взяти її у свою сім’ю.  Напередодні цього дня приймали привітання, всі, хто причетний до цього свята – усиновлювачі, прийомні батьки, батьки- вихователі, працівники служби у справах дітей. Ті, хто проявляє милосердя, не байдужий до дитячої долі.
У нашій громаді функціонує дитячий будинок сімейного типу в якому виховується 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 3 прийомні родини в яких проживає 3 дітей та 2 осіб, які навчаються у вищих навчальних закладах та 36 дітей з цієї категорії під опікою та піклуванням.  Саме такі родини сьогодні  були присутні на заході в Покровській дитячій бібліотеці з нагоди Дня усиновлення.
За ініціативи селищного голови Спажевої С. А. та від себе особисто вітала присутніх, тих, хто здійснив  цей відповідальний крок і вз ... Читати далі »

Переглядів: 126 | Додав: pokrdb | Дата: 30.09.2021 | Коментарі (0)

У молодшому шкільному віці у дитини формується здатність пізнавати себе як члена сім’ї, родини, дитячого об’єднання, як учня, виховується любов до рідного дому, школи, своєї країни, її природи, до рідного слова, побуту.
Працівники дитячої бібліотеки вважають важливими виховні заходи  національно-патріотичного спрямування,  популяризація літератури з даної тематики, які покликані забезпечити формування у дітей  стійкості, мужності, готовності до подвигу,  самопідготовки і самовиховання, вихованню почуття патріотизму, любові до України.
 22 вересня, щорічно, відзначається на державному рівні День партизанської слави. До цієї дати працівники бібліотеки підготували та провели для учнів 4-х класів Покровської гімназії патріотичну годину «Народе мій, вклонись героям – партизанам», переглянули документальне відео про партизанський рух на території України у часи другої світової війни.
Познайомили дітей з викладкою літ ... Читати далі »

Переглядів: 125 | Додав: pokrdb | Дата: 24.09.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів