Неділя, 28.04.2024, 20:07
Вітаю Вас, Гість | RSS
Меню сайту
Посилання
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 19
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів


23 березня в Покровській дитячій бібліотеці стартував  Всеукраїнський тиждень дитячого читання.  
Бібліотекарі цього дня презентували книжкову виставку «Читай! Пізнавай!». Різнобарв'я нових, яскравих, цікавих книг на будь-який смак, для читачів всіх вікових категорій, які отримали  від Українського інституту книги.
Виставка розкрила перед читачами книги, які   розповідають допитливим малюкам про все на світі, зібравши відповіді на найкаверзніші дитячі «навіщо?» і «чому?».
Для молодших читачів  - книги з цікавими історіями, які захоплюють, несуть  у незвідані простори, маленький всесвіт, маленьке життя .
Підлітковий вік завжди спричинений змінами у психології та фізіології дитини, і щоб полегшити цей перехід з  дитячого життя до дорослого, ми запропонували цікаві книги для підлітків.
Друзі! Якщо Ви зацікавилися та хочете прочитати цікаву книгу, тоді запрошуємо до бібліотеки ... Читати далі »

Переглядів: 125 | Додав: pokrdb | Дата: 24.03.2021 | Коментарі (0)

 Попереду весняні канікули. Проведення вільного часу - хороша нагода цікаво та корисно провести час в бібліотеці. Адже кожного року під час весняних шкільних канікул в бібліотеках країни проходить  Всеукраїнський тиждень дитячого читання.  Його завдання — заохочення дітей до читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури.
Дитяча бібліотека запрошує дітлахів  поринути в цікавий світ книги, яка дарує мудрість дітям. Бібліотекарі підготували інформаційні цікавинки, запропонують дітям топ - 10 книг, які варто прочитати підлітку, зможуть за допомогою мультфільмів здійснити  подорож у казку. Прийняти участь в грі-квесті, поспілкуватись, відпочити  на вікенді у бібліотеці.  
Буде представлена книжкова виставка на якій розміщено нові, цікаві книги. Презентація книжкових новинок від Українського інституту книги. Кожен відв ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: pokrdb | Дата: 20.03.2021 | Коментарі (0)

Щорічно 9 та 10 березня Україна відзначає Шевченківські дні − дати народження і смерті поета, що став головним українським пророком і народним символом. Його називають провісником нового життя, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь.
Хочемо познайомити Вас з цікавими фактами про Тараса Григоровича Шевченка - українського поета, художника, громадського діяча, просвітителя, основоположника нової української літератури.
- Найменше в світі видання Кобзаря має розмір близько половини квадратного міліметра, що менше за макове зернятко. Створив його український майстер Микола Сядристий. Гортати сторінки збірки можна лише кінчиком загостреного волоска через їхній неймовірно крихітний розмір.
- 15 років — стільки поет провів в Україні за все життя. У 14 років він виїхав із України з поміщиком ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: pokrdb | Дата: 13.03.2021 | Коментарі (0)

Дуже радісний і приємний день наближається до нас, це свято  8 березня  - свято всіх жінок. Свято, яке прийшло до нас разом зі змінами у світі й рівноправністю. Більше  сотні років тому в день 8 березня у всіх на вустах було ім'я Клара Цеткін. Ця жінка в 1910 році, виступаючи на міжнародній конференції, зажадала ввести в дію щорічне відзначення солідарності жінок у боротьбі за свої права і честь. Так народився Всесвітній жіночий день. І тільки з роками, світ почав ставитися до цього дня, як можливість  виразити любов до прекрасної статі.
Незважаючи на витки історії, свято прекрасної частини людства – перш за все свято, що викликає найкращі почуття в людей.
До восьмого березня працівники дитячої бібліотеки разом з користувачами бібліотеки  провели майстер-клас із виготовлення  вітальних листівок для найрідніших – мам, бабусь, сестричок. 
В переддень свята дівчаток, які завітали  до бібліотеки,  вітали, дар ... Читати далі »

Переглядів: 120 | Додав: pokrdb | Дата: 13.03.2021 | Коментарі (0)

Хай палає свічка. Хай палає,
Поєднає нас вона в цей час.
Друзів голоси нехай лунають,
Слово й музика нехай єднає нас.

Ці слова Лесі Українки стали прологом до циклу заходів присвячених  150 річчю з дня народження Лесі Українки - геніальної дочки українського народу, який підготували та провели працівники дитячої бібліотеки для учнів групи продовженого дня Покровської гімназії та користувачів бібліотеки.
Читайликів познайомили з творчою діяльністю, особистим життям Лесі Українки,  переглянули документальний фільм про цікаві факти  її життя, мультфільм за мотивами твору Лесі Українки «Біда навчить» - «Некмітливий горобець».
На протязі дня присутнім демонстрували відео про видатну письменницю, її життя, з екрану лунали вірші у виконанні дітей та видатних людей.
В бібліотеці святково оформлено книжкову виставку «Високе світло імені і слова», на якій  розміщено  книги, матеріали   ... Читати далі »

Переглядів: 143 | Додав: pokrdb | Дата: 26.02.2021 | Коментарі (0)

Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року.
Це свято відносно молоде  – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть.
Історія свята, на жаль, має дуже трагічний початок. 21 лютого 1952 року у Бангладеші влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання в країні бенгальської мови. Відтоді цей день у Бангладеші став днем полеглих за рідну мову.
Минуло багато років. Аж у жовтні 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний День рідної мови як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні. Починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні.
Мов ... Читати далі »

Переглядів: 207 | Додав: pokrdb | Дата: 20.02.2021 | Коментарі (0)

           21-го лютого всі   народи світу відзначають   Міжнародний день рідної   мови. В цей день люди   нагадують одне одному про   те, як важливо берегти рідну   мову. Адже мова – це   великий скарб народу.
 Працівники Покровської   дитячої бібліотеки  напередодні Міжнародного дня рідної мови  побували в КЗО «Покровської ЗОШ І-ІІІ ст.. № 2». Для учнів 3, 4 класів,  бібліотекар Ліпська Наталя Володимирівна,   здійснила невеличкий екскурс в історію української мови, розповіла про її значення в житті людини, зачитала цікаві факти про мову. Діти весело й активно  брали  участь у конкурсах, пригадували прислів'я, приказки про рідну мову. Познайомилися з літературою, періодичними виданнями.

... Читати далі »

Переглядів: 128 | Додав: pokrdb | Дата: 19.02.2021 | Коментарі (0)

  Міжнародний день       дарування книг   (International Book Giving   Day) – це добровільна   ініціатива, започаткована у   2012 році американкою   Еммі Бродмур. Вона   спрямована на   підвищення   інтересу та   доступу до книг і бібліотек.

Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.
На передодні цього дня бібліотека отримала 408 примірники книг для дітей від громадської організації «ОППОРТЬЮНІТІ». 
Щиро вдячні директору   Іванову Андрію Андрійовичу за такий подарунок  - книги, які   будуть  ціка ... Читати далі »

Переглядів: 145 | Додав: pokrdb | Дата: 12.02.2021 | Коментарі (0)

       Уже протягом 12 років у   різних країнах світу усі читачі,   книголюби та літературні   гурмани відзначається   Всесвітній день читання вголос   або #WorldReadAloudDay!.
 Свято спрямоване, щоб   спонукати молоде покоління до   читання книжки вголос разом із другом або друзями, обговорювати зміст твору, ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного.
Учасники акції, присвячених цьому дню, обирають книжку на свій смак, знаходять зацікавлену аудиторію і просто читають вголос. Цю ініціативу вже підхопили мешканці 173 країн.
Сьогодні Покровська дитяча бібліотека долучилася до акції  Всесвітнього дня читання вголос. Користувачі бібліотеки обирали книгу, яка їх зацікавила та читали вголос, насолоджувалися спілкуванням з книгою.
Читанням вголос перейнялися не лише діти, а ... Читати далі »

Переглядів: 151 | Додав: pokrdb | Дата: 03.02.2021 | Коментарі (0)

Переглядів: 156 | Додав: pokrdb | Дата: 26.01.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 29 30 »
Графік роботи
Покровська районна дитяча бібліотека працює
з понеділка по п'ятницю

понеділок — четвер
з 800 до 1700
п'ятниця
з 800 до 1600

без перерви

Останній робочий день
місяця — читачів
не обслуговуємо,
санітарний день.
Вихідні дні субота, неділя
Форма входу
Пошук
Архів записів